K1A: Clowntje kun je horen, clowntje kun je zien?

Na de kerstvakantie was er weer heel wat te doen in onze klas. We mochten 3 nieuwe vriendjes verwelkomen: Elindro, Miel en Rachelle. Wat doen ze het reeds goed in de klas. Jullie zijn toppers.

We mochten verjaardagsfeestjes vieren bij de vleet: Happy Birthday: Esthelle, Nima, Achilles, Kamiel en Felix

Maar we leefden vooral toe naar carnaval en dit deden we met niemand minder dan clown Tito. Een kleine gekke clown die zijn rode ronde neus kwijt was. Zo leerden we heel wat vormen en herhaalden we ook wel weer eens de kleuren.

We leerden ook wat gekke bekken trekken was. En ze kunnen er wat van.

We knutselden een gek clownshoedje en maakten een schilderwerkje waar we mochten confetti op strooien. Ook in de gang mochten we in de confettibak spelen.

Op het carnavalsfeest mochten we ons verkleden en hielden we een kleine show op het podium, in de namiddag gingen we op stap en mochten we de popcorn opeten die we in de voormiddag klaargemaakt hadden.

Het was een vrolijk kleurenpallet.

Lees Meer
  203 Hits

K1A: Wat is Kerstmis?

Na Sinterklaas kwam er een tijd van warmte en gezelligheid aan in de klas.  Een ronde vorm die we zelf mochten volsteken met groene takken en versieren met een rood lint en 4 mooie kaarsjes. Kaarsjes die we week na week eentje bij mochten aansteken om uit te kijken naar de geboorte van Jezus. 

We mochten de boom versieren met alle vriendjes van de klas: lichtjes, slingers, ballen, piek en het stalletje.

We knutselden zelf een stalletje en maakten een hele grote sneeuwvlok want die komt nog van pas op Nieuwjaar!

Voor de kersttafel maakten we een kersstukje met sparrentakken ( wat rook de klas lekker naar de takken) en heel wat versiering.  En de kleuters hadden talent. 

Met krullenbolle maakten we de wollige winterwantjes want net toen we het thema starten vielen de eerste sneeuwvlokjes.

Paulien de dochter van juf Vicky kwam een verhaaltje vertellen van Luuk en Lotje die Kerstmis vierden met kerstkoekjes. De kleuters mochten dan kerstkoekjes versieren in de klas.  Ook de papa van Jasmijn kwam een mooi verhaaltje van de beer vertellen wat een lol want het was toch wel een heel grappige beer die echt uit het boek sprong.

We hadden een kerstfeestje in de klas, we maakten lekkere chocomelk en hebben wafeltjes gegeten.

Op naar een nieuw jaar met twee nieuwe vriendjes in de klas.


Lees Meer
  294 Hits

K1A: Jules helpt Sinterklaas!

 Het was weer zover. Naar aanleiding van het bezoek van de goedheilig man gingen wij en Jules in de klas aan de slag om Sinterklaas en zijn pieten wat te helpen. 

Het poppenhuis was voor één keer een echt Sinthuis, we konden ons verkleden maar dit moesten we natuurlijk helemaal alleen doen, na enkele dagen oefenen konden we al helemaal alleen de pietenpakjes aantrekken en de Sint zijn mantel. 

We tekenden piet met staafjes houtskool (hij zat toch wel vast in de schoorsteen zeker)

Toen we op een morgen in de klas kwamen was Sint langsgeweest met allemaal lekkers waar wij natuurlijk van mochten smullen.

Toen we de klasschoen klaargezet hadden met heel wat lekkers voor Sint, piet en het paard was hij langsgeweest met heel wat mooie cadeautjes voor ons klasje. Dank je wel Sint en pieterbaas. 

Ook in de loop van de voorbije week hadden we boekenbeurs op school. de kleuters keken hun ogen uit naar al die mooie boeken waar wij ook enkele boeken mochten uitkiezen voor in de klas. Gezellig met een boekje in een hoekje.

De eerste voorleesgrootouders kwamen langs. En er volgen nog heel wat ouders en grootouders in de loop van het jaar die graag willen komen vertellen in de klas. Wat een succes.

Estée was jarig 3 jaar: een grote proficiat!

Lees Meer
  309 Hits

K1A: Spitter, spetter regen. Ik kan daar wel tegen!

Na de herfstvakantie kwam er één nieuw kindje bij in onze klas. Welkom Maylo, we zijn blij dat je er bent. We namen meteen een feestelijke start met de verjaardag van Ibe. Ibe is 3 jaar. Proficiat Ibe.

In de herfstvakantie hadden we het weertje wel: wind en regen maar de kleuters van K1A hebben bewezen dat ze wel tegen een stootje konden.

Spitter, spetter regen en zelfs donderwolkjes hielden hen niet tegen. We mochten onze laarzen, regenkledij en paraplu's meebrengen naar school en we gingen de plassen opzoeken en wees maar gerust dat we ze vonden.

In de klas experimenteerden we met onze handen in de verf en maakten we echte plassen op ons blad. We mochten spetteren in de verf met de handen. En dan maakten we glitterlaarzen voor in onze plas.

Met de ritmestokken, de trommels en de regenbuis deden we de regen na. Ons hartje klopte er zelfs een beetje sneller van.

Hopelijk gaat de wind wat liggen en stopt het met regenen. Ons hartje dat zal alvast nog wat sneller blijven kloppen wat vanaf volgende week kijken we uit naar de komst van  onze goede vrienden Sint en Piet.

Lees Meer
  457 Hits

1K: verjaardag juf Maaike!

Gisteren was juf Maaike jarig.  Met de kleutertjes van het 1e kleuter hadden we in de namiddag een klein feestje gehouden. We zongen verjaardagsliedjes en maakten een groot vuurwerk. We hadden een kroon gemaakt en een kaartje en juf Maaike had voor alle kindjes van juf Silke en juf Vicky lekkere pannenkoeken gebakken.

Lees Meer
  323 Hits

K1A: Roodkapje in het bos!

De voorbije twee weken gingen we aan de slag met het sprookje van Dick Bruna van Roodkapje.  Het kleine meisje met het rode kapje die grootmoeder koekjes ging brengen maar owee de boze grote wolf tegenkwam in het bos.

We maakten in de klas ook kennis met Wolfie de lieve wolf uit het bos (zo zie je maar dat niet alle wolven boosaardig zijn). Hij had al vlug zijn bosvriendjes meegebracht: Meneer de uil en Vosje.  Altijd dolle pret als ze over hun bosavonturen vertelden.

De woensdag op de rode dag brachten we nog maar eens rode spulletjes mee en kwamen we in het rood naar de klas. In de turnzaal speelden we het spelletje: 'Wolfje, wolfje ben je wakker? ' Als we huilden als de wolven werd hij altijd heel snel wakker.

In het poppenhuis konden we ons verkleden als de wolf en Roodkapje en zo het verhaal naspelen.

We hebben ook heel wat geëxperimenteerd: we hebben een wolf geschilderd met een vork in plaats van met een penseel en we hebben ook geschilderd met dikke en dunne takken en lange en korte takken.  

In de zandbak speelden we met echte kastanjes, eikels en takken.

Met de schrijfmethode van krullenbolle tekenden we op de muziek de herfstboom.

We mochten ook proeven van de lekkere besjes uit het bos.

Lees Meer
  434 Hits

K1A: Appels en peren!

 We hadden twee verschillende stukken fruit gevonden in de tuin: een appel en een peer. Dit moesten we toch wel even proeven. We vonden het allebei lekker maar voor sommige kleuters was het ene stukje fruit al wat lekkerder dan het andere.

we beslisten om de appel te schilderen: mooi ROND maar eenmaal bezig was er toch wel een kleutertje die vond dat zijn stukje toch wel meer op een peertje leek.

Daarna gingen we met onze fijne vingertjes aan de slag om snippers te scheuren om dan onze omtrek van de appel op te vullen met onze snippers.

We haalden de plasticine tevoorschijn om te rollen en te draaien en zo kwamen we tot mooie bolletjes en nog een steeltje er in.  Dit was slechts oefenen daarna deden we het voor echt met de klei (dit was een heel ander gevoel: veel natter en kouder). We maakten drie appeltjes en we gingen met juf Sarala in de tuin op stap om takjes te zoeken om als steeltjes voor de appeltjes te gebruiken. Daarbij leerden we een leuk versje.

We hadden beslist om met de 3 kleuterklassen een appelmoesfeest te houden in de refter maar daarvoor hadden we al wat appelmoes nodig. Juf Maaike had een kleutertje in de klas met een echte fruitwinkel en had dan ook de nodige inkopen gedaan. We hadden de appeltjes mooi verdeeld over de 3 klassen.  We gingen eerst aan de slag om ons stappenplan te tekenen (benodigdheden en hoe gaan we te werk). Alle kleuters mochten helpen meesnijden en dan in de grote pot en in de namiddag was het eindelijk zover wat kan appelmoes met appelbrokjes (jawel niet gemixt) lekker smaken.

Verder deden we ook nog aan legendekleuren en patroonkleuren en deden we een leuk bewegingsmomentje in de turnzaal rond appeltjes plukken en appeltjes vangen.

We hadden ook onze 1e jarige kleuter in de klas. Een dikke proficiat aan Tuur 3 jaar!


Lees Meer
  347 Hits

K1A: Alle kleuren van de regenboog!

De voorbije twee weken gingen we aan de slag met al de kleurtjes van de regenboog. Kleine kapitein leerde ons dat we een lievelingskleur konden hebben maar dat we ook alle kleuren graag konden zien.  Heel wat kleuters hadden toch een uitgesproken lievelingskleur.

De hoofdkleuren: rood, geel, blauw maar wat gebeurde er als we plots kleuren gingen mengen? Dan kregen we een nieuwe kleur.

We schilderden een regenboog met sponsjes. 

We keken naar een Tik-Tak rond kleuren en Jules kreeg een nieuwe kleur van kamer en dit mocht hij helemaal zelf kiezen.

Elke dag was een andere kleur en dus hadden we ook elke dag een andere outfit of ander accessoire aan in de juiste kleur.

Vanaf nu is elke dag een beetje een kleurenfeest!

Lees Meer
  545 Hits

K1A: feest in de klas!

 Deze en vorige week was er feest in de klas. We hadden twee jarigen: Jules en de juf.

We hadden een kroon gemaakt voor Jules en hij mocht de kaars uitblazen. Dit was het gepaste moment om eens te proberen of wij ook wel zo goed konden blazen als Jules. Wij mochten oefenen met de bellenblaas en pluimpjes. De vriendjes van juf Maaike hadden een mooie kroon gemaakt voor juf Vicky.

Wij maakten alvast onze eigen kroon voor als onze verjaardag eraan kwam.  We maakten verjaardagskaartjes voor al onze vriendjes uit de klas. Want wie krijgt nu niet graag een echt kaartje. 

Jules en juf trakteerden met iets lekkers en we maakten een spetterend vuurwerk. 

We verlangen alvast naar het volgend jarig kindje. Dit kunnen we nu mooi meevolgen op de verjaardagslijn die nu uithangt in de klas, die hebben we zelf gemaakt. Zo weten we welk vriendje eerst jarig is en wie al jarig is geweest.

Lees Meer
  432 Hits

K1A: Welkom in ons verhaal!

Ook de peuters en 1e kleuters van K1A zijn gisteren hun boek vol verhalen gestart. Het gaan verhalen worden vol fantasie, avontuur en humor.

Vol spanning gingen we de klas binnen. Er waren wat traantjes maar die waren al snel opgedroogd eenmaal Jules de klaspop wakker werd en ons konijntje zijn worteltje had gekregen.

We maakten onze schooltas leeg en gingen op verkenning in de hoekjes van de klas. Daarna mochten we op de grote speelplaats spelen.

Over de middag heeft iedereen flink gegeten in de refter en in de namiddag kregen we als dessertje  van de ouderraad een lekker ijsje. Dank u wel!

Ons leerrijk verhaal is begonnen!

Lees Meer
  458 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023