L2 Up with people

Een tijdje geleden werd Gistel vereerd met internationaal bezoek. De groep "Up with people" kwam optreden in Zomerloos. De klassen van het tweede leerjaar kregen bezoek van vier van hun leden. Een Mexicaan, twee Amerikanen en een Nederlands meisje. We leerden het één en het ander over hun landen. We maakten samen een sjieke klasvlag.  Het was een leuke ervaring voor onze kinderen en leerkrachten.

Flickr Suite Plugin ERROR! Verbindingsfout: - "it was not possible to access the API call: it was returned an unexpected response status 503 Response: {"stat":"fail","code":105,"message":"Service currently unavailable (Site Disabled)"}"Lees Meer
  63 Hits
63 Hits

L2 Schoolreis

 We vertrokken om 8.30 uur aan de sporthal op schoolreis naar Gent. 

We zaten in een hele mooie bus met een keigoede chauffeur. Op de autosnelweg vertraagde de bus ineens. We stonden in de file. Er was een ongeval gebeurd. Later dan gepland kwamen we aan in Gent.

We maakten een mooie, voor sommige (te) lange stadswandeling richting Gravensteen. Plots kregen we het kasteel in zicht.

De 'waauws' en de 'oohs' waren duidelijk te horen.

De gidsen maakten ons wegwijs in het kasteel. We ontmoetten zelfs een echte ridder die onze hulp nodig had om te kunnen trouwen. Hij gaf ons de opdracht om op zoek te gaan naar een schat in het kasteel. Echte ridders als we zijn, hebben we die schat natuurlijk gevonden.

Na ons bezoek aan het kasteel, terug naar de bus. Na een korte rit konden we (eindelijk) eten. Het heeft iedereen gesmaakt !

En dan ... spelen op een keileuk speelplein en ... kijken naar het poppenspel "De geest van Gravensteen". Pierke heeft de stad Gent gered door de boze tovenaar Microbius te verslaan. We hebben hem wel een klein beetje moeten helpen :

Eén is de zon

Twee is de maan

Zeven is de weg om er heen te gaan.

Met deze toverspreuk werd de tovenaar verslaan.

Nog een klein beetje spelen op het speelplein en dan … moe maar met leuke verhalen de bus op. Sommigen deden een dutje op de bus.

Oooh ja, aan het poppentheater zagen we enkele fantastische dingen : een koppel duiven op een nest, en een vliegende vleermuis. (echt waar, hij was waarschijnlijk wat in de war, want zo donker was het niet)

Flickr Suite Plugin ERROR! Verbindingsfout: - "it was not possible to access the API call: it was returned an unexpected response status 503 Response: {"stat":"fail","code":105,"message":"Service currently unavailable (Site Disabled)"}"

Lees Meer
  242 Hits
242 Hits

L2 Uitstap MuZee + ziekenhuis

Op maandag 25 februari gingen we met de leerlingen van het 2de leerjaar op uitstap. In de voormiddag brachten we een bezoek aan het MuZee in Oostende. We kregen er eerst een rondleiding in het museum zelf. We leerden over James Ensor en bekeken heel wat van zijn kunstwerken van dichtbij. Daarna mochten we zelf aan de slag in het atelier. We voelden ons net echte kunstenaars! Na deze creatieve voormiddag trokken we richting AZ-Sint-Jan, campus Serruys. Daar stonden enkele dokters en een verpleegster ons al op te wachten. Samen met Liesje, die haar enkel had bezeerd, bezochten we de verschillende afdelingen van het ziekenhuis. We namen een kijkje in de ambulance (enkele leerlingen mochten zelfs eens op de brancard liggen!). We gingen naar de afdeling radiologie waar we wat meer uitleg kregen en waar een foto werd gemaakt van de enkel van Liesje. Daarna mochten we een echte operatiezaal bezoeken. We leerden er wat meer over de verschillende instrumenten die dokters vaak gebruiken (beademingsmasker, bloeddrukmeter, hartmonitor, spuitjes, ...). We moesten zelf ook een mondmaskertje en een haarkapje aantrekken voor de hygiëne. Liesje kreeg een infuusje en een gipsverband. Vervolgens trokken we richting de kinderafdeling waar we een kijkje namen in een kamer en waar we zelfs het klasje eens mochten bezoeken! Wat vonden we die snoezelruimte met het verwarmde waterbed een leuk plaatsje! We kregen ook nog wat uitleg over het dagziekenhuis en bekeken een filmpje. In een speciale ruimte mochten we daarna zelf experimenteren met allerlei 'doktersspullen'. Na kunstenaars werden we die dag ook nog dokters! Deze fantastische namiddag werd afgesloten met een lekker waterijsje. Met een diploma, een tas vol spulletjes en vooral een hoofdje vol indrukken en nieuwe ervaringen, keerden we terug richting Gravenbos! Een speciale dankjewel aan de mama's van Lena, Sem en Thomas en aan de papa van Marie voor het verzorgen van deze toffe en interessante namiddag! 

Flickr Suite Plugin ERROR! Verbindingsfout: - "it was not possible to access the API call: it was returned an unexpected response status 503 Response: {"stat":"fail","code":105,"message":"Service currently unavailable (Site Disabled)"}"

Lees Meer
  460 Hits
460 Hits

L2 Gezonde voeding

De voorbije twee weken werkten we in wereldoriëntatie rond het thema 'gezonde voeding en bewegen'. We leerden de bewegings- en voedingsdriehoek kennen. We leerden ook over de soorten tanden en de delen van de tand. We kweekten zelf witloof in de klas. Hiermee maakten we als slot van het thema lekkere witloofsoep!

Flickr Suite Plugin ERROR! Verbindingsfout: - "it was not possible to access the API call: it was returned an unexpected response status 503 Response: {"stat":"fail","code":105,"message":"Service currently unavailable (Site Disabled)"}"

Lees Meer
  214 Hits
214 Hits

Zoek op deze site

Het weer

13.92°C

Gistel

Heldere Hemel Vochtigheid: 76%
Wind: SSW aan 2.1 METER/SEC

Kalender

Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.
© 2019 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

Zoek