Roksem Put - De Grote Zaagbek - Hoge Dijken

Voor het eerst organiseerden we een uitstap naar de Hoge Dijken, ook wel Roksem Put genoemd. Een verborgen pareltje op 10 km van onze school. Opnieuw fietsten we er, onder begeleiding van verschillende vrijwilligers, naar toe. 

Verschillende kinderen bezochten deze vijver reeds. Voor anderen was dit nog een plaats die nieuw was. 

Ter plaatse wachtte Pierre ons op, een natuurgids en birdwatcher. Ook Stefan, Chantal en Eric waren van de partij om ons van alles bij te leren.

Zo wandelden we 3 km rond de vijver en kregen we allerlei interessants te zien en te horen. Bij een andere activiteit leerden we kijken door verrekijkers, fototoestellen en telescopen.  Vervolgens deden we opdrachten met zoekkaarten in de visserszone. 

Dit is zeker een uitstap die we de komende jaren nog gaan organiseren!

We willen langs deze weg de vrijwilligers zeker nog eens bedanken om ons veilig heen en terug te loodsen en ons bij te staan. 


 • Lees Meer
    315 Hits
  315 Hits

  4de leerjaar naar Ten Putte

  Naar jaarlijkse traditie trok het vierde leerjaar met de fiets naar abdij Ten Putte in Gistel. Als Gistelnaar is het belangrijk om meer te weten te komen over de Heilige Godelieve. Via een zoektocht bekeken we een film, bezochten we de kerk, het museum, de kraaienheuvel, de gevangenis en de devotiekapel. 

 • Lees Meer
    248 Hits
  248 Hits

  4A op radio Gaga

  Op vrijdag was het opnieuw de beurt aan 4A om de liedjes aan te vragen voor op Radio Gaga. Ook werd er een hele week lang gerepeteerd om een dansje voor heel de school te brengen. Iedereen gaf het beste van zichzelf! Er kwam zelfs een regisseur aan te pas die alles met argusogen bekeek en in goede banen leidde.  

 •  

  Lees Meer
    236 Hits
  236 Hits

  Smakelijke proeven

  In het vierde leerjaar onderzochten we in verschillende hoeken onze 5 zintuigen. Wat gaat de tijd snel als je zo bezig bent!

 •  

  Lees Meer
    178 Hits
  178 Hits