Sintbezoek

Velen hebben er naar uitgekeken: de Sint kwam met zijn 2 zotte Pieten op bezoek. Voor de eerste keer mocht het 4de hun dansje en zelfgemaakte gedichten opvoeren voor het 5de en het 6de. Deze oudsten van de school hadden een leuke quiz en een mooi Frans liedje opgevoerd. Er was 1 iemand van het vierde die een lang gedicht had gememoriseerd en heel tof kon opzeggen uit het hoofd. Twee andere kinderen van het vierden musiceerden met hun gitaar en piano het lied 'bonnebonne'. Prachtig! De cadeautjes die we kregen, waren gezelschapsspelletjes. Die gaan echt van pas komen als we op Puur Avontuurklassen trekken. • Lees Meer
    186 Hits
  186 Hits

  Schatten, gieten en controleren

  Na afstanden meten, kwam het meten van inhouden aan bod. Hoeveel kan er in een emmer? Hoeveel glaasjes haal je uit een liter? Al doende kwamen we dit allemaal te weten. Bijna geen enkele druppel hadden we gemorst. Dat er in de klas na de speeltijd een plas te zien was, kwam door de lekkende kraan. Hilariteit alom. 


  Sommigen hebben in het rekenboek gezien dat we bijna mogen wegen en kunnen niet al niet wachten! Wist je dat elke klas een weegschaal en gewichtjes cadeau kreeg van de directeur? Spannend!

 • Lees Meer
    179 Hits
  179 Hits

  Zuur wordt zoet - ruzies kunnen opgelost worden

  In de godsdienstlessen kwamen we te weten dat conflicten altijd en overal kunnen gebeuren. Het kan iedereen overkomen. Hoe je er mee om gaat, dat is heel belangrijk: praten, onderhandelen, goede afspraken maken, sorry zeggen, vergeven...

  Met citroensap maakten we dit duidelijk. Dat smaakt zuur, dat smaakt slecht als je er te veel van drinkt. Maar ook dat kan opgelost worden. Met suiker wordt zuur zoet.

  Zo maakten we ons eigen lekker drankje. Heel wat kinderen staan te popelen om het zelf thuis te maken. Daarom het receptje:

  - vers citroensap of pulco (een fles citroensap die je in de winkel kan kopen): een cl
  - vloeibare kandijsiroop (bijvoorbeeld canadou)of rietsuiker: naar eigen smaak, kan je ook weglaten = gezonder
  - plat of spuitwater

 • Lees Meer
    164 Hits
  164 Hits

  Voorleesweek - Juf Braaksel

  De titel hierboven is misschien wat misleidend. Onze juf braakt helemaal niet van voorlezen. Integendeel, ze houdt er enorm van. Daarom is ze heel blij dat het deze week voorleesweek is. Vandaag las ze voor uit een heel tof boek 'Juf Braaksel en de magische ring'. De auteur hiervan is Carry Slee.
  Een lokaaltje op school werd heel gezellig ingericht met lichtjes, lakens en kussens.
  Wel jammer dat juf net stopte op een heel spannend moment. We gingen net te weten komen wat het geheim van Lotte was. Misschien moeten we het zelf eens lenen in de bib...


 • Lees Meer
    186 Hits
  186 Hits

  Zoek op deze site

  Het weer

  Cannot get Oostende, West-Vlaanderen, BE location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

  Kalender

  Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.
  © 2019 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek