• 059 27 63 63

L4 Joepie! Eindelijk in de moestuin

DSCN4354

Velen hebben er al zo lang naar uitgekeken... eindelijk mochten we onze laarzen aantrekken en werken in de moestuin. Doordat het nog vriest, was het nog te vroeg om iets te zaaien of planten. Maar er wachtte een ander belangrijk werk: de grond vruchtbaar maken. Met een riek maakte we de grond los. Met onze schoffel verwijderden we alle onkruid. De glibberige wormen mochten lekker blijven verder wroeten. 

De compost werd gezeefd en ontdaan van de grove stukken die nog niet verteerd waren. Dit vruchtbaar compost werd verdeeld over de 6 perceeltjes. Ziezo, nog enkele weekjes en de eerste plantjes, zaadjes... mogen erin!

 • Lees Meer
    471 Hits
  471 Hits

  L4 22 maart = 2de keer in de moestuin

  DSCN4489

   De weergoden waren ons opnieuw goedgezind. In de voormiddag regende het voortdurend. In de namiddag hebben we geen spetter gevoeld toen we in de moestuin werkten.

  Vandaag begon het echte werk: sla en vroege aardappel planten... Erwten, spinazie, radijzen... zaaien. Onze kruidentuin kreeg er ook een laurierboompje bij.

  Wat was het plezant om onze handen (en voor anderen ook hun broek) vuil te maken! Wat hadden we geluk dat Groene Jan, Gilbert en Rika kwamen helpen met ons en met de juf. 

  Nu laten we alles wat groeien en bloeien tot... 3 mei! Dan vliegen we er opnieuw in.


 • Lees Meer
    577 Hits
  577 Hits

  Gedichtenwandeling door de school

  Wat hebben we genoten van Gedichtendag! Niet alleen mochten we zelf onze werkjes tentoonstellen (waar we heel trots op zijn),ook mochten we genieten van wat de rest van de school voor ons in petto had! Tof tof tof!

 •  

  Lees Meer
    1065 Hits
  1065 Hits

  Niveaulezen

  Dat lezen helemaal niet saai hoeft te zijn, merken we in het vierde leerjaar. Telkens lezen we met onze partner een tekst, maar duidt de juf aan op welke manier! Hilariteit alom! 

 •  

  Lees Meer
    857 Hits
  857 Hits

  Zoek op deze site

  Het weer

  19°C

  Gistel

  Bewolkt Vochtigheid: 73%
  Wind: ONO aan 11.27 km/h

  Kalender

  Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.
  © 2018 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek