Stop motion film

​Bijna vakantie! Dat betekent niet dat we het rustig aan doen. We zijn al heel de week bezig met de voorbereidingen om een stopmotionfilm te maken: zo moesten de leerlingen van 4A in groepjes een verhaal maken, een storyboard tekenen, het decor ontwerpen, poppetjes meebrengen enz... Vandaag was het dan zo ver: met een app konden ze hun verhaal in beeld brengen. De kinderen waren zo enthousiast dat ze zelfs over de middag eerder naar de klas kwamen om verder eraan te werken! De resultaten waren dan ook verbluffend. De app heet: stop motion  studio. Juf zal nog proberen om de filmpjes op youtube te zetten (maar dat lukte nog niet direct :)   )


 • Lees Meer
    163 Hits
  163 Hits

  Muzikaal hoekenwerk

  ​Sam moest tijdens contractwerk een hoekenwerk uitwerken rond muziek. Dat deed hij super. Zelfs thuis werkte hij er vol enthousiasme aan. Zo heeft hij een instrumentenkwartet en componistenmemory ontworpen. In een ander hoekje moesten de kinderen flessen ordenen volgens hun toonhoogte. Als ze dan de partituur volgden en erop blaasden, hoorden we het lied 'altijd is kortjakje ziek'. In het vierde hoekje mochten ze muziekinstrumenten tekenen en in boeken neuzen. Het laatste hoekje was een quizhoek. Dikke proficiat Sam en aan alle kinderen die zo goed de opdrachten uitvoerden.


 • Lees Meer
    160 Hits
  160 Hits

  Toestanden van de stof

  ​Een wetenschapslesje nu en dan valt altijd in de smaak. Is een stof vast, vloeibaar of gasvormig? Via proefjes kwamen wij de verschillen te weten. 


 • Lees Meer
    239 Hits
  239 Hits

  Een nieuwe leerling, een nieuwe meester???

  ​Nee hoor! Gewoon flinke kinderen die heel veel bravokaartjes verzameld hebben. Die hebben ze verdiend door goed door te werken, lief te zijn tegen een ander, in orde zijn met taken... Met die bravootjes kiezen ze iets uit het bravowinkeltje. 

  Deze keer was dat dus Cloclo, de klaspop, die een dag lang gezelschap zal houden. Iemand anders koos om eens aan jufs bureau te zitten.

  Benieuwd naar wat het winkeltje nog allemaal in stock heeft? Hieronder zijn er nog enkele voorbeelden: 

  een knuffel meedoen, een liedje aanvragen, een dansje doen in de klas, verkleed naar school komen, staan bij je wil in de rij voor 1 dag, juf/meester zijn voor even, een extra lange speeltijd, naast iemand zitten die je zelf kiest... Uiteraard is het ene wat duurder dan het andere ;) 

 • Lees Meer
    238 Hits
  238 Hits