We nemen een duik in het afvalbad

Op 7 november kregen we uitleg over afval verminderen, sorteren, recycleren... in de sporthal van Zomerloos, georganiseerd door stad Gistel. In de wero-lessen verdiepen we ons nog meer in het onderwerp. Figuurlijk dan toch ;) 

Lees Meer
  156 Hits

Voorleesweek/dag

Op onze school deden we uiteraard mee met de voorleesweek. Maar... ipv een week, zetten we alles op alles in op 1 dag. De juffen en meesters organiseerden een tof concept wat slechts 3X eerder georganiseerd werd op school (1ste maal in 2006, 2de maal in 2016 ).  Gelukkig mochten ze op de hulp rekenen van de bibliotheek van Gistel en onze lieve ouderraad.

Elke leerjaar werd op een unieke locatie verwacht in Gistel. Daar werden ze verwelkomd door een mama, papa, oma, opa, burgemeester, schepen, sympathisant... Zelfs meester Luc (ex-leerkracht Gravenbos) en mevr. Christine (ex-directeur) toonden dat ze nog steeds ons een nauw hart toedragen.  Hoe speciaal!

Het vierde leerjaar kreeg de eer om naar het rusthuis, de Zonnewijzer en de Zonnebloem te gaan. In het rusthuis mocht elke leerling voor een persoon zitten die het dagcentrum bezoekt. Sommigen hadden daar eerst wel wat zenuwen voor, maar die bleken later voor niets te zijn. Naast het beluisteren van het spannend verhaal 'Oma verdacht', deden ze bejaardengym'.  Op de andere locaties werden de leerlingen op andere verrassingen getrakteerd.  Bepaalde leerlingen gaven aan dat ze dit wel elke dag konden doen. 

Lees Meer
  159 Hits

L4 - verdedigingscursus

Op maandagmiddag werden we met het 4de leerjaar verwacht in de sportzaal van Zomerloos. Daar wachtten de mannen van Brave ons op. We mochten er leuke oefeningen doen ter verdediging van onszelf. Sommige leerlingen zagen het zelfs zitten om er hun hobby van te maken.  

Lees Meer
  253 Hits

Spelen met getallen

Dat rekenen echt tof kan zijn, weten we al langer. Om de leerstof van het 3de leerjaar nog eens op te frissen na 2 maandjes vakantie, doen we dit via wiskundespelletjes.  

Lees Meer
  255 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

24 september 2023
13 oktober 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023