1KC: Kijk eens hier, een kriebeldier!

 Wat was het even schrikken op maandagochtend in de klas. Onze klaspop Jules kon niet op zijn stoel zitten. Er zat namelijk een kriebeldier op zijn plaats. En niet zomaar een kriebeldier... het was een grote, zwarte spin! De spin had er ook zijn spinnenweb opgehangen en die wilden we natuurlijk niet kapot maken. We waren nu ook wel nieuwsgierig naar andere kriebeldieren dus gingen we samen op zoek in de tuin van onze school. We vonden enkele kriebeldieren en namen ze mee naar de klas. Enkele wormen, een kever, een langpootmug, een pissebed, een slak,... Ze kregen allemaal een plaatsje in onze klas. Natuurlijk mochten de kriebeldieren ook terug naar hun eigen huisje en lieten we ze terug vrij.

We waren benieuwd hoe het zou zijn om zelf een kriebeldier te zijn. We probeerden ons in te leven en te spelen dat we een kriebeldier waren. We maakten zelf ons eigen kriebelhuisje om ons in te verstoppen en mochten kruipen, sluipen, klimmen en klauteren op het klimrek zoals een echt kriebeldier. Ook juf Silke zorgde voor een leuke turnles rond kruipen en sluipen.

We maakten ook een echte slak of een spin. Met de schrijfdans hebben we een huisjesslak getekend en kleine spinnetjes.
We maakten door te schilderen met knikkers een blaadje, waarop je precies het spoor van verschillende kriebeldieren kan zien. En zoals echte kriebeldieren gingen we nog eens naar buiten om in het zonnetje te genieten van iets lekkers. Toevallig zagen we nog heel wat kriebeldieren voorbij vliegen. 

Het waren weer twee leuke en vooral leerrijke weken. Kijk maar mee!

Lees Meer
  189 Hits

1KA: We kriebelen erop los!

 Dit thema voelden we overal kriebeltjes.  En dit van onze kriebeldiertjes.  We zochten ze in onze schooltuin, daar vonden we pissebedden, spinnen, lieveheersbeestjes. De kleuters brachten ook hele mooie exemplaren mee van bij hun thuis maar die mochten ze dan 's avond weer in hun natuurlijke habitat vrijlaten.  We gingen ook op stap naar het insectenhotel in de Pieter Bortierlaan.

We knutselden een lieveheersbeestje in de klas. We knipten echt gras en we schilderden daar dan ook mee in plaats van met schilderborstels.

We experimenteerden met aarde en water want dit is ook wel de leefomgeving van heel wat kriebeldiertjes. Wel wat vreemd om met onze handen in de modder te zitten. Daarna stempelden we de mieren in de modder. 

We puzzelden kriebeldiertjes en mochten legendekleuren.

We leerden vooral dat we geen schrik moesten hebben van kriebeldiertjes, ook niet voor de grote spin in Jules zijn bed.

We hadden ook twee keer feest in de klas. Lio en Rosanne werden 3 jaar : een dikke proficiat!

Lees Meer
  118 Hits

1KB thema: Kriebeldieren

De voorbije weken hebben we heel wat gedaan. We gingen op exploratietocht in school op zoek naar kriebeldieren en hebben er een aantal gevonden. Daarna gingen we ook eens een kijkje nemen in het insechtenhotel in de Pieter Bortierlaan.  -We knutselden een mier -knipten grassprieten -krullebollen een slak en gaven de spinnen pootjes met zwarte verf - pakten met een pincet de spinnen uit het spinnenweb -maakten een groot spinnenweb met de klas -kriebeldieren kleuren volgens kleurencode - kleven van de juiste stukken kriebeldieren bij elkaar

We hebben de afgelopen 2 weken veel kriebeldierenplezier gehad. 

volgend thema: mini gravenbeats festival  / foodtrucks  (dit thema werken we verder uit tot de herfstvakantie) 

Lees Meer
  110 Hits

1K Samen spelen in de zandbak

Vrijdagmiddag kwam het zonnetje nog even piepen. Het ideale weer om nog eens samen met alle peuters en eerste kleuters in de zandbak te spelen. We genoten van het zonnetje en het spelen met elkaar. Hier en daar werd er nog een kriebelbeestje gespot. We zagen nog wat kleine spinnetjes, een vlinder, enkele mieren... 

Geniet maar mee van de foto's!

Lees Meer
  197 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

15 september 2024
13 september 2024
20 september 2024

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

24 augustus 2024
02 september 2024