1KC: De baby + de clown

We kregen 5 nieuwe vriendjes bij in onze klas: Aster, Eden, Nathan, Nore en Renée.  Welkom! Ondertussen zijn ze het al goed gewoon en vinden ze hun weg in de klas en op school!

We vierden ook feest. Aylon en Lewis werden 3 jaar en Annabelle werd er 4. Hiep hiep hoera!

In de eerste weken werkten we rond de baby. De kleuters brachten allerlei spulletjes mee. Enkele spulletjes mochten ze in de poppenhoek mee spelen. Daar konden ze de baby verzorgen, flesjes geven, verversen, troosten enzovoort...

We kregen ook bezoek van de mama van Maurice. Ze bracht baby Renée mee. We konden zien hoe mama de pamper van Renée ververste. Daarna mochten enkele kleuters helpen om de baby in te smeren en terug aan te kleden.

Wanneer je zwanger bent, krijg je ook een dikke buik. De kleuters konden dit zelf ook eens ervaren. Ze kregen een bal onder hun trui en mochten eens lopen, kruipen, op trappen stappen.  Zo ervaarden ze dat die dikke buik toch wel eens in de weg kan zitten.

Daarna hadden we het nog een weekje over de clown. We maakten een hoed.  Hiervoor gebruikten we een kartonnen bordje die we mochten bestempelen in vrolijke kleuren. Voor op de hoed maakten we ook nog een strik. Hiervoor moesten we knikkerschilderen.  We maakten kennis met clown Tito en schilderden een mooi pak voor hem. De laatste dag vierden we ook carnaval en mochten we verkleed naar school komen. We gingen op pad en nadien konden we genieten van lekkere popcorn.

Lees Meer
  80 Hits

K1A: Clowntje kun je horen, clowntje kun je zien?

Na de kerstvakantie was er weer heel wat te doen in onze klas. We mochten 3 nieuwe vriendjes verwelkomen: Elindro, Miel en Rachelle. Wat doen ze het reeds goed in de klas. Jullie zijn toppers.

We mochten verjaardagsfeestjes vieren bij de vleet: Happy Birthday: Esthelle, Nima, Achilles, Kamiel en Felix

Maar we leefden vooral toe naar carnaval en dit deden we met niemand minder dan clown Tito. Een kleine gekke clown die zijn rode ronde neus kwijt was. Zo leerden we heel wat vormen en herhaalden we ook wel weer eens de kleuren.

We leerden ook wat gekke bekken trekken was. En ze kunnen er wat van.

We knutselden een gek clownshoedje en maakten een schilderwerkje waar we mochten confetti op strooien. Ook in de gang mochten we in de confettibak spelen.

Op het carnavalsfeest mochten we ons verkleden en hielden we een kleine show op het podium, in de namiddag gingen we op stap en mochten we de popcorn opeten die we in de voormiddag klaargemaakt hadden.

Het was een vrolijk kleurenpallet.

Lees Meer
  202 Hits

1K: Carnavalstoet

Vrijdag kwamen alle kleuters verkleed naar school. In de namiddag trokken de kleuters van de eerste kleuterklas door de straten rond de school en zongen en dansten ze in hun mooiste kostuum.

Van al dat stappen kregen de kleuters wel honger. Gelukkig hadden we in de voormiddag lekkere popcorn gemaakt, waarvan de kleuters nog konden smullen!

Lees Meer
  201 Hits

1KB: Kijk, een clown

Deze week konden we even helemaal gek doen. We leefden ons helemaal in in de wereld van de clowns. 

En gekke bekken trekken, dat kunnen we als de beste! 

We knutselden een mooi gekleurde strik en een gekke clownshoed. 

Verder werd er vooral veel verkleed en uiteraard ook gespeeld met confetti. 

Op woensdag vierden we de vierde verjaardag van Seppe. We werden verwend met lekkere pannenkoeken! 

Op vrijdag vierden we dan carnaval. Na een mooie wandeling met onze carnavalstoet smulden van de popcorn die we maakten in de klas. 

Lees Meer
  154 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

25 september 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023