K1B: Welkom in ons warme nest

De eerste 2 schoolweken zitten er al op. Voor heel wat kleuters en peuters hun eerste stappen in de kleuterschool. Het was wat wennen, maar ondertussen zijn alle kleuters al heel vertrouwd met de (nieuwe) school. Ze voelen zich al helemaal thuis in hun warme nest. 

In de eerste weken gingen we vooral de klas verkennen en leerden we ook de nieuwe vriendjes van de klas kennen. 

Maar er werd ook al geknutseld. We knutselden samen een mooi ei om in het grote schoolnest te leggen. En schilderden ook al.


We maakten zelfs al kennis met schrijven. Op de tonen van het krullenbollenlied krabbelden de peuters en kleuters erop los. 

Benieuwd naar wat er allemaal gebeurt in de klas? Kijk al eens naar de foto's en meer uitleg krijgen jullie maandagavond nog op onze infoavond.

 • Lees Meer
    107 Hits
  107 Hits

  K1: Samen naar de grote zandbak

   Nog even genieten van de zon in de grote zandbak. Alle kleuters van juf Vicky en juf Maaike trokken deze week samen naar de zandbak. Het ideale moment om elkaar al spelende beter te leren kennen. 

 • Lees Meer
    126 Hits
  126 Hits

  K1A: Welkom in ons warme nest!

  Welkom! 

  Hier zijn we met de eerste foto's uit ons klasje. De eerste twee weken leerden we elkaar en de klas wat beter kennen. De kleuters kennen al heel goed de routine in de klas. Het jaarthema van onze school is 'de Geluksvogels' . Wij waren de voorbije weken ook een beetje kleine vogeltjes welkom in een warm nest.

  's Morgens komen we samen in de kring en daarna spelen we in de hoekjes. Poppenhuis, zandtafel, bouwhoek, autohoek, werktafel,...

  Aan de werktafel maakten we een eerste tekening, we schilderden met bubbelplastiek, we deden al een krullenbol met juf Astrid (schrijfmethode), en we leerden de foto's bij de juiste symbolen kleven.

  In de kring deden we een associatieoefening: welke boekentas hoort bij welke kapstok en we kregen te horen welk vreemd kastje er in onze klas stond.

  Kijk maar even mee:


 • Lees Meer
    170 Hits
  170 Hits

  KLEUTER Schoolopener en schoolafspraken

  De eerste schooldag, dat betekent heel wat afspraken maken en opfrissen. Aan de hand van een toneeltje werden die nog eens uitgelegd aan de kleuters. Nu zijn we zeker klaar voor een goeie start.

  Maar ook ons schoolthema werd verduidelijkt aan de kleuters. Want dit jaar zijn wij echte geluksvogels dat wij terug naar school mogen. En dan nog voltijds in een prachtig gerenoveerd schoolgebouw. 

  Laten we er samen een fantastisch schooljaar van maken.

 •  

  Lees Meer
    277 Hits
  277 Hits