K1C: We trekken erop uit!

 De vakantie kwam steeds dichterbij. In de klas leerden we wat dat eigenlijk was vakantie. Plezier maken, reizen, kamperen, er eens op uit trekken. Voor we op vakantie kunnen trekken moeten we eerst onze koffers maken. We ontdekten wat we wel en niet moeten meenemen op vakantie. Soms kunnen we ver op vakantie gaan, maar soms ook dichtbij. We leerden ook dat we met het vliegtuig, de bus of met de auto op vakantie kunnen.

Juf Hadewych kwam naar school met haar mobilhome. Wij mochten eens een kijkje nemen hoe dat er vanbinnen uitzag.

Er was feest in onze klas. Lisa-Marie werd 3 jaar. Proficiat! We vierden ook de verjaardagen van de vriendjes die 3 jaar worden in de vakantie en dat waren er heel veel. Een dikke proficiat voor Laure, Andreas N., Lisette, Fien, Milan, Vic, Lucas, Lowiek, Andreas L en Kaithy.

En naast al dat feesten kregen er nog 3 vriendjes een zusje erbij. Nolan werd grote broer van Inaya. Zijn mama kwam kleine Inaya eens tonen in onze klas. Julien werd grote broer van Camille en Elly V. van Miya. Een dikke proficiat aan de ouders!

Fijne vakantie!

 • Lees Meer
    117 Hits

  K1A: We trekken erop uit!

  Het is zover! Vakantie

  Er gingen heel wat dagen voorbereiding aan vooraf aan zo'n grote vakantie. 

  We leerden wat vakantie eigenlijk was: Genieten van een reisje, genieten van daguitstapjes, genieten van de rust van het gezin en eigen streek of gewoonweg genieten van je eigen achtertuin. 

  Als we erop uit trekken hebben we soms veel zaken nodig voor in onze koffer of soms ook juist heel weinig: gewoon ons goed humeur.

  We kunnen erop uit trekken met een tent of de mobilhome (liefst die van juf Hadewych) die vonden de kleuters superleuk.  Of nog zoveel andere mogelijkheden om er een leuke vakantie van te maken.

  We maakten ook een lichtje bij juf Gaëlle die kunnen we gebruiken bij onze tent of op ons terras.

  Feest vieren deden we alvast ook want heel wat kindjes hadden nog hun feestje van in de vakantie tegoed.

  Een dikke proficiat aan Elle, Vic, Elena, Senya en Sia allen 4 jaar.

  De laatste vrijdag werden alle kleutertjes van onze klas getrakteerd door juf Gaëlle met een waterijsje.  Het was juf Gaëlle haar laatste dag, maar we zien haar zeker nog wel eens terug. 

  Alvast een grote dank u wel aan juf Gaëlle voor de goede zorgen en de leuke activiteiten met de kindjes.

  Aan alle ouders, grootouders en kleutertjes een prettige vakantie. Trek er maar op uit, is het 1000 kilometer verder of juist heel dicht in je achtertuin. Geniet van het vakantiegevoel.

 • Lees Meer
    167 Hits

  K1A en K1B: samen fietsen!

  Onze laatste activiteit met onze twee klasjes samen was er eentje van sportief kaliber. Daar alle klassen van het lager op uitstap waren hadden we met het kleuter de school voor ons alleen. Daar maakten we gretig gebruik van om onze fietskunsten boven te halen.  We reden een parcours over de twee speelplaatsen van Gravenbos 4 en Gravenbos 6 heen.

  Tijdens het schooljaar hadden we reeds veel geoefend met juf Hadewych. Waarvoor een grote dank aan onze fietsjuf. 

  Ga zeker met uw kleuter veel oefenen in de vakantie. Zo kan u het fietsen het best onderhouden en volhouden.


 • Lees Meer
    198 Hits

  1KB: We trekken erop uit

  De laatste weken in onze klas, de vakantie kwam steeds dichterbij. Vakantie dat wil zeggen: plezier maken en vooral heel veel uitstapjes doen, reizen ... Dus we begonnen ons al wat voor te bereiden. De kleuters leerden alles over kamperen, wat er mee gaat in de valies, hoe we op reis kunnen gaan ...

  We mochten ook eens een kijkje nemen in de mobilhome van juf Hadewych. De kleuters zagen het al helemaal zitten om ermee op reis te vertrekken.

  We vierden ook heel wat jarigen. Tristan, Ylya, Noxx, Milas, Victor en George blaasden ook 4 kaarsjes uit op de taart en verwenden ons met heel wat lekkers. Dikke proficiat.

  Met dit laatste thema sluiten we hier ook het schooljaar af. Deze schatjes zijn klaar om opnieuw ontdekt te worden in hun nieuwe klas na de vakantie! 

  Fijne vakantie!

 • Lees Meer
    201 Hits

  Contacteer ons

  A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

  E    info@gravenbos.be

  T    +32 59 27 63 63

   

  Volg ons

  Heb je dit al bekeken?

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen