K1A: Jules eet gezond!

De voorbije twee weken werkten we in de klas rond gezonde voeding en beweging maar jammergenoeg waren er heel wat kindjes en de juf die er zelf niet zo gezond aan toe waren.  Wat waren er heel wat zieken in onze klas.  Gelukkig waren de andere juffen er om de vriendjes die wel fit en gezond waren op te vangen.  Winnie Wortel kwam op bezoek, zij was een echte proefkampioen en zij leerde dan ook wat proeven was. Wie dit kon werd bekroond met een echt proefkampioenmedaille. 

Toen we weer voltallig waren in de klas mochten we proeven van echte bosvruchtenyoghurt en dat probeerden we dan na te knutselen met scheerschuimschilderen. Wat was dat zacht.

We leerden ook de tafel dekken op de juiste manier en samen aan de tafel zitten. Want dit is ook heel belangrijk: samen met z'n allen aan een tafel eten.

 

Lees Meer
  98 Hits

1KB: Gezonde voeding en beweging

De voorbije 2 weken liep het schoolproject rond gezonde voeding en uiteraard ook beweging. We kregen de eerste dag bezoek van Winnie Wortel. Hij vertelde ons hoe hij een proefkampioen geworden was. Dit wilden de kleuters ook wel worden. En ja hoor, ze toonden zich een echte proefkampioen. 

Tijdens de voorbije 2 weken merkten we dat de kleuters dagelijks wel een gezond tussendoortje meebrachten naar school en ook veel water dronken. Daar zijn we echt blij om. 

We maakten ook lekkere aardbeien-, kiwi-, bananen- of blauwe bessenyoghurt met scheerschuim en staken die in een kommetje versierd in een mooi kleurenpatroon.

We stempelden ook Winnie Wortel en tekenden Tom tomaat. 

En we leerden ook hoe we het best aan tafel kunnen zitten en wat we allemaal nodig hebben om goed te kunnen eten. In het poppenhuis werden dan ook de lekkerste gerechten klaargemaakt.


Lees Meer
  122 Hits

K1A: Sportdag!

Als afsluiter van een geslaagd thema rond gezonde voeding en beweging hadden we vandaag een superleuke sportdag in de sporthal te Gistel samen met de vriendjes van de Driespan.  Een volledige omloop met allerlei leuke activiteiten en nieuw materiaal waar we ons volledig konden laten gaan. Moe maar zeer tevreden keerden we naar school terug. 


Lees Meer
  157 Hits

1KC: Sportdag

Ook de allerjongsten van onze school kwamen vandaag in hun sportkledij naar school. Zij mochten samen met de andere kleuters van de eerste kleuterklas naar de grote sportzaal. Alles stond er klaar voor een voormiddag vol plezier en vooral heel veel beweging.

Lees Meer
  182 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

05 januari 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.