K2 sport en spel

Twee weken lang stond alles in het teken van sport en spel . Elke dag werkten we rond een andere sport. Tennis, basket, wielrennen, gewichtheffen, duiken, zwemmen, ballet,...  

Gooien, vangen, springen, fietsen,  houdingen nabootsen... een en al actie in de 2de kleuterklas. 

We sloten ons thema  af met een leuke sportdag. 

foto's thema 2KA

 • foto's thema 2KB

  foto's sportdag 

 • Lees Meer
    140 Hits
  140 Hits

  2K Mijn mama

  In Mei vieren we ook feest want dan is het moederdag.

  De kleuterhandjes toverden voor mama een leuk geschenk en ook een kaartje. Er werd duchtig gefluisterd waar ze deze geschenkjes wel gingen verstoppen. Onder het bed, achter de kast, in de garage, onder hun bureau, in de speelgoedkast, in de speelgoedkoffer en zelfs in het toilet! Ze vonden heel wat originele verstopplaatsjes.

  Langs deze weg willen we al die lieve mama's en moekes nog eens een extra Proficiat toewensen want dit verdienen ze echt! 

  foto's 2KB

 • foto's 2KA
 • Lees Meer
    213 Hits
  213 Hits

  2K: Dimmele dimmele dont, een zaadje in de grond!

  Hoera, het is lente! Het wordt warmer, af en toe komt de zon al eens tevoorschijn. Bomen en planten komen weer tot leven. Het ideale moment om dit alles eens van dichtbij te bekijken.

  We vertrokken op lentewandeling. Een vogel op haar nest, bloemen die te voorschijn komen, meeldraadjes en een stamper binnenin de bloem, insecten die rondvliegen en kruipen, een zwarte vogel met een witte buik, een zwarte vogel met een gele bek, een klein vogeltje met een rode buik, eentje met een gele buik! De kleuters merkten heel veel op.

  In de klas werkten we verder met wat de kleuters ontdekten. We zochten op wat we allemaal zagen. Een paardenbloem, paaslelies, tulpen, merels, duiven, eksters, kraaien en een kauw, mieren, bijen... De kleuters wisten heel vlug welke vogels er rondvliegen en welke bloemen er groeien in onze schoolbuurt.

  We hebben zelf geplant en gezaaid. Boontjes, zonnebloemen en in 2KA tuinkers waar we tuinkerssoep van maakten. We knutselden bloemen zodat onze winkel al snel omgetoverd werd in een echt bloemenparadijs! In 2KB schilderden we prachtige bloemen op een achtergrond met ecoline.

  Als slot zongen de kleuters uit volle borst ons lentelied: 'Zonnestralen op mijn huid, vogels die gaan fluiten! Nieuwe blaadjes aan de boom. Lekker spelen buiten!'  foto's 2KA

 • foto's 2KB

 • Lees Meer
    243 Hits
  243 Hits

  2K Kom uit je ei kleintje !

  Vorige week kregen we elk drie nieuwe bewoners in onze klas.  Geen kleuters maar drie lieve kuikentjes. Ze werden al vlug omgedoopt  tot Fluffy,  Streepje en Cup Cake in 2KA en Hartje, Liefje en Zwartje in 2KB.  

  De kleuters zorgden met heel veel liefde voor de schattige diertjes. Eten en drinken geven, het hokje verversen...  Maar ze deden nog veel meer: Schilderen, een paasmandje knutselen, tellen, liedjes zingen, eieren verstoppen, zoeken.  Jammer genoeg moesten we ons thema onverwachts een weekje vroeger afsluiten en werden de kuikens iets vroeger naar het kippenhok gebracht. Benieuwd wanneer ze hun eerste ei gaan leggen!


  foto's 2KB

 • foto's 2KA
 • Lees Meer
    336 Hits
  336 Hits