2K Kom uit je ei kleintje !

Vorige week kregen we elk drie nieuwe bewoners in onze klas.  Geen kleuters maar drie lieve kuikentjes. Ze werden al vlug omgedoopt  tot Fluffy,  Streepje en Cup Cake in 2KA en Hartje, Liefje en Zwartje in 2KB.  

De kleuters zorgden met heel veel liefde voor de schattige diertjes. Eten en drinken geven, het hokje verversen...  Maar ze deden nog veel meer: Schilderen, een paasmandje knutselen, tellen, liedjes zingen, eieren verstoppen, zoeken.  Jammer genoeg moesten we ons thema onverwachts een weekje vroeger afsluiten en werden de kuikens iets vroeger naar het kippenhok gebracht. Benieuwd wanneer ze hun eerste ei gaan leggen!


foto's 2KB

 • foto's 2KA
 • Lees Meer
    146 Hits
  146 Hits

  2KB : gezonde voeding

  In de klas mochten we voelen, ruiken en proeven van allerlei groenten en fruit :

  De zoete dingen vielen meestal in de smaak. Maar we durfden ook zure, zoute en bittere voeding proeven. Voor elke smaak kreeg je een stempel op je proefpas. Zo werden wij echte proefkampioenen! Iedereen verdiende een supermooie medaille en mocht ook zijn proefpas mee naar huis nemen.

  Wist je dat er in de proefpas (boekje) veel leuke tips en opdrachtjes te vinden zijn om ook thuis verder aan de slag te gaan om te leren proeven? Een echte aanrader! 


 • Lees Meer
    103 Hits
  103 Hits

  K2 'De wolf en de zeven geitjes.'

  Het sprookje van: " De wolf en de 7 geitjes "boeide de kleuters elke keer weer.

  De ene keer uit het grote sprookjesboek,de andere keer met zwart/wit tekeningen of met maar 1 tekening..

  Het verhaal bleef telkens spannend en het laatste zinnetje" en ze leefden nog lang en gelukkig" zegden de kleuters graag mee.

  Het was ook leuk om telkens op zoek te gaan naar wat er anders was. (De ene keer at de wolf een krijtje op,de andere keer wat honing,..)

  Ook voor de activiteiten in de klas waren de kleuters enthousiast: een grote klok met dozen knutselen,een wolf tekenen met houtskool,geitjes redden met een gezelsschapspel, de plaatjes van het verhaal logisch ordenen,een wolvenmasker knutselen, ..Bij het liedje lukte het zelfs om terug te tellen van 7 geitjes naar 1geitje, ...

  In de huishoek was het dolle pret om je te verkleden en best wel spannend om van de wolf en de geitjes te spelen.

  In de kring werd er druk gepraat over "bang zijn"en mooie en nare dromen..

  Tot slot speelden we met de hele klas toneel, de andere kleuterklas kwam maar al te graag kijken! Daarna keerden we de rollen om.

  Het applaus was telkens meer dan verdiend!


  foto's 2KA


 • foto's 2KB 

 •  

  Lees Meer
    167 Hits
  167 Hits

  K2A 'We eten hier geen klasgenootjes.'

  Juf Amber liep stage in onze klas. Ze werkte rond het boek 'We eten hier geen klasgenootjes'. 


 • Lees Meer
    171 Hits
  171 Hits