K2: Carnaval

Maskers ,verkleden, confetti en serpentines gooien , gekke bekken trekken, dansen, popcorn bereiden, ..heel wat voorpret om dan te eindigen met nog meer carnavalplezier op vrijdag: het carnavalsfeest in de klas werd een echte knaller! Proef maar mee van al dat leuks met de foto's.
Lees Meer
  179 Hits

K2A: Ik kan niet slapen

'Naar aanleiding van ons schoolfeest op 16 maart, werkten we een week rond het prentenboek 'ik kan niet slapen'

Een verhaal over 'stoere Bart' die bij het slapen gaan toch wel een heel klein hartje heeft. Hij gaat de strijd aan tegen de monstertjes uit zijn dromen. Helaas blijven ze komen totdat oma op bezoek komt en hem een geheim vertelt om de monstertjes voorgoed te verdrijven.

Ook wij vertelden over onze enge dromen, over onze angsten en verklapten dat mama en papa ook wel bang zijn van muizen, spinnen, onweer... en nog veel meer.

We tekenden onze eigen monstertjes, maakten een monstermasker, dansten een monsterdans, tekenden op verdrietige muziek, verzonnen een verhaal en... kwamen tot de vaststelling dat monsters alleen in verhalen, filmpjes en dromen bestaan en ... als er toch eentje te voorschijn komt dan is dit vast en zeker een schaduw op de muur!


Lees Meer
  116 Hits

Thema: Ik ben ziek.

Dat dokter Tom langs kwam in onze klassen toen onze klaspop ziek was vonden we heel boeiend . Bovendien stonden er elke dag telkens heel wat kleuterdokters, verplegers en verpleegsters paraat met hun dokterstas. In de wachtzaal(boekenhoek) van de dokter was het telkens druk. Na een bezoek aan de dokter kon je meteen naar de apotheek. De watertafel was elke dag druk bezet om te experimenteren met spuitjes, druppeltellers en kleine flesjes. Potjes vullen met het juiste aantal pilletjes, met verbanden sorteren en meten, een spelletje om pleisters te kleven,.. Met hun zelf geknutselde dokterstas vol met echte dokterspullen vertrokken alle kleuterdokters fier naar huis. 

Lees Meer
  254 Hits

2KA voorleesmomenten

Naar aanleiding van ons jaarthema 'iedere dag een nieuw verhaal' en de voorleesweek kwamen al enkele ouders en grootouders een verhaal voorlezen in de klas.

De kleuters vonden het super superleuk! Alvast een dikke dankjewel  voor de mooie verhalen!

En... er volgen nog meer voorleesmomenten!


Lees Meer
  271 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

01 december 2023
23 september 2023
09 februari 2024

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023