K1A: In het bos daar staat een huisje!

 De voorbije weken werkten we verder rond de huisjes. Niet alleen de gewone huisjes in het bos maar ook de dierenhuisjes. Waar woont de regenworm? Waar woont de mol? Waar woont de vogel? Waar woont de kabouter?

We gingen op onderzoek. We maakten een wormenhotel en deden dan een schrijfdans we maakten de wriemelwormen op een spiegel met verf.

Ook het nestje van de vogel mocht niet ontbreken. Dat maakten we in klei met takjes en daarna knutselden we een vogeltje voor in het nest.

De mol die leeft net zoals de worm onder de grond. We scheurden en kleefden zwarte snippers voor op de mol en daarna mochten we experimenteren met lijm en aarde om de molshoop te maken.

De kabouters mochten natuurlijk ook niet ontbreken want jawel die wonen in paddenstoelen. In ons poppenhuis hadden we een reuzenpaddenstoel met een deur. Spannend!

We sorteerden de kabouters per kleur en keken in welke paddenstoel ze wonen.

We knutselden een heuse kaboutermuts die we schilderden met dennentakken.

We mochten ook twee keer feest vieren in de klas want Anaïs en Renée werden allebei 3 jaar Hieperdepiep Hoera!

Het volgende thema tot aan de herfstvakantie noemt "Dit is geen doos!" kijk maar mee op de brainstorm. 


 • Lees Meer
    136 Hits
  136 Hits

  1K: Tik tak: thema herfst

  Ook deze week kregen we weer een aflevering van tik tak te zien van juf Vicky.

 •  

  Lees Meer
    145 Hits
  145 Hits

  K1B: In het bos daar staat een huisje

  De voorbije 3 weken werkten we rond het thema: 'in het bos daar staat een huisje'. We gingen op zoek naar de huisjes van heel wat verschillende bosbewoners. 

  De eerste week werkten we vooral rond het nestje van de vogel. We maakten een vogel met pluimpjes en stof en ook een nestje van klei en takjes die we samen gingen zoeken in de buurt van de school. 

  In de tweede week werkten we vooral rond de regenworm. We hadden een wormenhotel in de klas, zodat we de wormen konden observeren terwijl ze hun gangen maakten. We deden ook schrijfritmiek rond de regenworm, hierbij gingen we ronde bewegingen maken met lijm en aarde om daarna de wormen in de aarde te kleven tussen de blaadjes. We gingen ook met pincetten op zoek naar wormen in de aarde in verschillende kleuren. Deze moesten we sorteren in de juiste bakjes. 

  In de derde week werkten we vooral rond de spin in zijn web. Ook hier deden we schrijfritmiek, waarbij we een spinnenweb gingen maken. Uiteraard hoort daar ook een mooie spin in. 

  Tijdens deze weken brachten de kleuters ook hun eigen bosdierknuffel mee naar de klas. Op een morgen had Jules alle dieren verstopt in de klas. De kleuters moesten op zoek naar hun eigen bosdiertje. De kleuters leerden om heel goed te gaan kijken, want dit hadden ze later ook nog nodig voor de zoekplaat van Jules. Hieruit bleek dat de kleuters heel goede speurneuzen zijn.

  Je leest het er viel weer heel wat te beleven de voorbije 3 weken. Maar zoals steeds zeggen foto's nog veel meer, daarom hier weer even de voorbije weken in beeld.

 • Tijdens deze weken maakten we ook tijd voor een feestje, want Vic was jarig.

 • Lees Meer
    157 Hits
  157 Hits

  K1: Schrijfritmiek: regenwormen

  Vandaag kwamen de kleuters van de eerste kleuterklas samen in de polyvalente zaal. Ze gingen op zoek naar regenwormen. We maakten eerst de wormen wakker. Hiervoor moesten we heel hard op de grond gaan stampen. Eerst met de ene voet, daarna met de andere, eens snel, dan weer traag ...

  De wormen kwamen naar boven en gingen kronkelen over de grond. En daarna ook over de rug van de kleuters.

  Na het grootmotorisch werken gingen de kleuters kleinmotorisch aan de slag in de klas. De resultaten hiervan zie je op het einde van het thema op onze blog. 

 • Lees Meer
    190 Hits
  190 Hits