1KA: Jules is jarig!

Er was er ééntje of neen twee jarig in de klas. 

En zo hadden we ons nieuwe thema. Jules onze klaspop werd op 23 september 3 jaar! HIEPERDEPIEP HOERA! En ook juf Vicky was jarig daar waren wel al wat meer kaarsjes om uit te blazen.

Maar om een verjaardagsfeest in elkaar te steken heb je toch wel veel voorbereiding en planningen nodig.

Wat hadden we nodig?

een verjaardagskoffer met attributen, vlaggen, ballonnen, liedje, cadeautje, kaartje, taart,...

De kleuters gingen aan de slag met de ballonnen daar konden we mee stempelen en daar kleefden we dan onze vormentaart op. We oefenden op de verschillende vormen op papier met stickers en op ons krijtbord.

We mochten kaarsjes tellen en ze dan op de juiste cupcake kleven.

We mochten een grote houten verjaardagstaart versieren (dit is onze klastaart) die zal iedere keer als er een kleuter jarig is uitgehaald worden.

We maakten verjaardagskaartjes die we dan mogen uitdelen als er iemand jarig is.

Met juf Silke mochten we genieten van een heerlijk yoga moment en mochten we een puzzel passen en kleven.

En nu is het wachten tot ons eerste vriendje jarig is uit de klas om al onze attributen die we gemaakt hebben de voorbije weken dan te gebruiken op het klasfeest. De kleutertjes kunnen zelf meevolgen op onze verjaardagslijn wie er eerst jarig zal zijn en wie reeds jarig is geweest.

 • Lees Meer
    88 Hits
  88 Hits

  1KB: Thema: Jules is jarig

  De voorbije 2 weken waren we volop in de weer met het voorbereiden van de verjaardag van Jules.

  Jules werd binnenkort 3 jaar, dus we hadden wel wat werk voor de boeg. Eerst dachten we goed na over wat we allemaal nodig hebben voor een geslaagd verjaardagsfeest. Een kroon dat mocht zeker niet ontbreken. We stempelden met ballonnen op een groot blad en krijgen zo al een mooi gekleurde kroon. Maar ook een taart mocht niet ontbreken. Dus gingen we onze eigen klastaart versieren. Het aantal kaarsjes dat erop moeten, dat hangt af van hoeveel jaar we worden uiteraard. Voor Jules mochten er 3 kaarsjes op. We speelden ook een spelletje met de kaarsjes. We gooien met de dobbelsteen en plaatsen evenveel kaarsjes op de taart. 

  In de klas hadden we ook een grote vormentaart. Welke vormen zien we op de taart en welke logiblok past op de vorm. Eerst op de grote taart, daarna elk op onze eigen verjaardagstaart.

  Bij een verjaardag hoort ook een kaartje. De kleuters maakten hun eigen kaartje. En om te weten wie binnenkort jarig is hebben we een verjaardagskalender met schatkaarten hangen in onze klas. Zo zien we telkens wie de volgende jarige is. Om deze schatkaarten te maken, mochten we voor 1 keer schilderen met koffie in plaats van met verf. En daarna ook nog even met onze handen in de koffiegruis. Wat was het fijn om onze handen eens lekker vuil te mogen maken. 

  Ook in het poppenhuis werd er veel gefeest en taart gevierd. En er werden ook lekkere taarten gemaakt met de plasticine, de loose parts, de blokken ... 

  De kleuters waren helemaal in feeststemming en weten nu al dat wanneer er iemand jarig is, het feest zeker niet meer stuk kan.

 • Lees Meer
    87 Hits
  87 Hits

  1K - Verjaardagsfeest voor Jules en Jules + Tik tak

   Joepie, we leefden er al een hele tijd naartoe en vandaag was het eindelijk zover. Jules en Jules werden vandaag 3 jaar en dat moest uitgebreid gevierd worden. We zongen en dansten. Juf Vicky en juf Silke bakten een heerlijke wafeltaart en maakten lekkere appelsap. Bij een verjaardag horen uiteraard ook cadeautjes. De kleuters van juf Vicky hadden een cadeautje voor de Jules van de klas van juf Maaike en de kleuters van juf Maaike hadden er eentje voor de Jules van juf Vicky. 

  Nadat we heerlijk gesmuld hadden, was het nog tijd voor een tik tak voorstelling. De kleuters genoten met volle teugen en de 2 Jules nog meer. Het werd een superleuke namiddag.

 • Lees Meer
    80 Hits
  80 Hits

  1K - Strapdag

  Vandaag was het feest op de straten in de buurt van de school. De straten waren voor 1 dagje autovrij en dus konden de kinderen naar hartelust fietsen, rollen, rijden en spelen op straat. 

  Heel wat kleuters kwamen vandaag met hun fiets naar school. Met de helm op en onze fluojas aan konden we ons veilig op de straat begeven. We fietsten op straat en op de speelplaats en op het springkasteel konden we naar hartelust springen.

  De grijze straten werden met krijt omgetoverd tot prachtig gekleurde straten en dit allemaal onder een stralende zon.

  Het werd een superleuke dag, kijk maar op de foto's.

 • Lees Meer
    74 Hits
  74 Hits

  Contacteer ons

  A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

  E    info@gravenbos.be

  T    +32 59 27 63 63

   

  Volg ons

  Heb je dit al bekeken?

  01 september 2021
  21 september 2021
  13 september 2021

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen