1KB: Bewegingsomloop klimmen en klauteren als echte 'zwarte pieten'

Vandaag waanden de kleuters zich échte pieten. Ze klommen net als de zwarte pieten op en over de 'daken' en dat is zeker niet zo makkelijk, maar ze deden dat fantastisch! Als Sinterklaas ooit eens hulp nodig heeft, dan heeft hij hier alvast 24 vervangpietjes klaarstaan!  

Lees Meer
  63 Hits

K: Opener adventsactie

Vandaag verzamelden we met alle kleuters in de polyvalente zaal, want de kleuters van de tweede kleuterklas hadden ons iets te vertellen. Ze vertelden ons waarom we vanaf deze week elke week een kaarsje zullen laten branden op onze adventskrans, maar ook dat niet iedereen zoveel leuke dingen kan kopen of krijgen als wij. Daarom deden de kleuters een oproep om te gaan delen met kinderen die wat minder hebben dan wij. 

De komende weken zullen de kleuters verzorgingsproducten, speelgoed en pampers inzamelen, om dan te kunnen schenken aan de kinderen die het écht nodig hebben. Zo kan iedereen ook straks een leuk cadeautje vinden onder de kerstboom. Er werd al heel wat meegebracht door de kleuters, maar er is zeker nog wat plaats in onze verzameldozen!Lees Meer
  55 Hits

1KB: Heksje Mimi is ziek

Deze week was de laatste stageweek van juf Marie. Ze vertelde het verhaal van de zieke heksje Mimi. In de verschillende hoekjes speelden de kleuters met de doktersspullen, konden ze pilletjes sorteren, medicatie halen bij de apotheek ...

We kregen ook bezoek van de tante en mama van Kamiel. Zij kwamen vertellen over hun werk als dokter en verpleegster en ook van de mama van Lowiek. Zij vertelde over haar werk als kinesiste.

Ondertussen is iedereen weer gezond verklaard en kunnen we met z'n allen uitkijken naar de komst van Sinterklaas.

Tijdens de voorbije week vierden we ook feest voor Louise en juf Maaike. Dikke proficiat!

Lees Meer
  134 Hits

1K: Tik tak + bezoek van een kinesiste

Woensdag was het terug tijd voor tik tak. Deze keer speelde juf Marie voor alle eerste kleuters tik tak. Eend en Jules waren ziek en dienden verzorgd te worden. Gelukkig had juf Marie heel wat attributen om hen weer beter te maken.

Op dinsdag kregen we in de eerste kleuterklas bezoek van de mama van Lowiek. Zij kwam naar aanleiding van het thema ziek zijn (1KB) eens vertellen aan alle eerste kleuters hoe dat nu eigenlijk allemaal zit met die 'pipi' en 'kaka'.  Ze leerde ons hoe belangrijk het is om heel veel water te drinken en ook goed te eten. Maar ook hoe we nu eigenlijk het beste op het toilet gaan zitten, want ook dat is heel belangrijk. Het was een heel interessante namiddag. Dankjewel voor de duidelijk uiteenzetting.


 

Lees Meer
  148 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

14 september 2022
23 november 2022

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.