P - 1KA: Bewegen met ballonnen

​Ook voor de peuters en kleuters van juf Vicky, juf Katrien en juf Astrid zit de eerste turnles na de vakantie er al weer op. Voor sommige peuters was het hun eerste turnles en ze deden dat super!


 • Lees Meer
    78 Hits
  78 Hits

  1KB: bewegen met ballonnen

  De paasvakantie zit er al weer op. En ook de eerste turnles is een feit. Hier even een kijkje in de turnles van de kleuters van juf Sigrid.

 •  

  Lees Meer
    67 Hits
  67 Hits

  P: vrolijk Pasen!

   Het is zover. Daar is de lente. Het zonnetje begint te kriebelen en dan begint het bij ons ook te kriebelen om met de kleuters naar buiten te trekken. Fietsen, krijten, een lentewandeling, even tot aan het speelplein.

  Ook in de klas komt nieuw leven binnen. We hadden namelijk het bezoek van de kuikentjes van juf Sigrid: Geeltje, Leentje en Zwarte Piet. Wat een beleving om Leentje te strelen. We keken naar hun veertjes, wat eten en drinken deze vriendjes? Niet iedereen stond te springen om ze te aaien. Want ze fladderden erop los.

  Ook maakten we kennis met het eendjesspel (eerste memory).

  We proefden van gekookte eitjes op een boterhammetje.

  En Tokkelientje onze klaskip (knuffel) had 4 eitjes in haar nest en jawel er kwamen kuikentjes uit. Met behulp van onze flinke kleuters die de opdrachten tot een goed einde moesten brengen.

  we tekenden een kuiken en brachten een zoekplaat tot een goed einde.

  En als kers op de taart was de paashaas langsgeweest. We hadden eerst ons eigen mandje gemaakt en op vrijdag waren onze mandjes plots verdwenen. Ja hoor ze stonden in de klas en er lagen lekkere eitjes in.

  Aan iedereen een vrolijk Pasen!

  en na de vakantie verwelkomen we 3 nieuwe peutertjes in de klas. 


 • Lees Meer
    105 Hits
  105 Hits

  P: jarige van de maand april!

   Deze maand hebben we 1 jarige in de klas. Lara een dikke proficiat met je 3e verjaardag!


 • Lees Meer
    77 Hits
  77 Hits
  © 2019 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek