K1 Uitstap 'Bouwen met Bob!'

Met de twee peuter- en eerste kleuterklassen samen mochten we op bezoek gaan bij de firma De Bruycker-Kemp.
We kregen er een mooie rondleiding. We waren direct enthousiast toen we de vele kranen en machines zagen staan. En toen werd het nog leuker! Want we mochten niet enkel kijken naar die machines, maar er ook eens in zitten terwijl ze werkten. Het was een heel leuke uitstap en we hebben er allemaal heel erg van genoten! 

Nogmaals heel erg bedankt aan de ouders en grootouders die ons konden voeren. Ook bedankt aan de papa van Vic die deze mooie uitstap voor ons kon regelen! En bedankt aan alle kindjes om er bij te zijn en er een onvergetelijke uitstap van te maken!  • Lees Meer
    133 Hits
  133 Hits

  K1 Bouwen als Bob!

  ​De voorbije twee weken mochten we werken, leren en spelen rond het thema 'Bouwen als Bob!'.

  Maandag gingen we alvast buiten op zoek naar spullen om mee te bouwen. In de tuin vonden we stenen en ook aarde. Met de stenen mochten we spelen aan de stenen tafel. Met de aarde maakten we cement. Dat was een heel leuke ervaring voor sommigen. Andere kleuters vonden het een minder fijn gevoel. Gelukkig waren al onze handen terug proper na het wassen!

  We leerden hoge en lage torens bouwen. Dit deden we met blokken, dozen en alles wat we maar konden vinden. 
  We bouwden ook torens van papier. Hiervoor moesten we met de schaar onze blokken knippen. Dat was niet zo gemakkelijk, maar met wat oefenen en hier en daar een handje hulp lukte het!

  Voor dit thema mochten we ook spullen van thuis mee nemen naar de klas. Wat was het leuk om met onze eigen spullen te spelen en ze te delen. Bedankt aan alle ouders en kindjes die iets mee brachten! Jullie hielpen samen met ons om er een SUPER LEUK thema van te maken!
 • Lees Meer
    90 Hits
  90 Hits

  K1 Tiktak: Bouwen als Bob!

   Elk thema opnieuw mogen we genieten van twee leuke tiktak voorstelling. Genieten van de muziek, het bouwen van gekke dingen en het roepen en tonen van de juiste plaats voor de blokken, dat doen we graag!  • Lees Meer
    79 Hits
  79 Hits

  K1 bouwen als Bob!

  De voorbije twee weken zijn we als echte Bob de Bouwers aan de slag gegaan. We hebben cement gemaakt. We mochten bouwen en klimmen in en over dozen.

  Stenen stempelen en dan opvoegen met cement. 

  We stapelden dozen tot hoge en lage torens.

  Onze versierde steen mochten we in de muur plaatsen die nu aan de ingang van Gravenbos 4 staat. 

  En vooral het werkmateriaal sprak tot de verbeelding. Kijk maar mee. • Lees Meer
    82 Hits
  82 Hits