Samen weg op Puur Avontuurklas... yeah!

Puur Avontuurklassen!!! Hiernaar keken velen al heel het jaar uit. Sommigen noemen het hét hoogtepunt van het 4de leerjaar.  Er zijn er zelfs die dit het tofste moment uit hun schoolloopbaan noemen. Wel, morgen trekken we er op uit.  Om 8 uur verwelkomen we iedereen aan de parking van Zomerloos in de Sportstraat. Daar mag je ons uitwuiven.

Wisten jullie al dat er speciaal een blog voor de PAklassen voorzien is?
Die vind je terug op de site van school.
Het is de enige blog waarop iedereen thuis een berichtje kan nalaten.
Onze hoogsteigen directeur heeft al het eerste berichtje op gepost.

We laten ons niet kisten door de mindere weersvoorspelling.
We hebben 42 sterretjes mee van kinderen en 7 grote zonnen van begeleiders. 
De warme regenjassen, schoenen en kledij zullen ons helpen mocht er een spatje regen vallen of mocht het wat frisjes zijn. 

Samen weg op Puur Avontuurklas... yeah!

  354 Hits

Rarara... wie is de extra begeleider voor de Puur Avontuurklassen?

Gisteren kwam je al te weten dat er een extra persoon mee zal gaan op Puur Avontuurklassen. We zijn heel blij te laten weten dat dit... meester Mika is! Hij was de voorbije weken al op school als turnmeester bij juf Lut en juf Christine. Na de paasvakantie gaat hij dus 5 dagen mee naar Han-sur-Lesse: joepie!! 

  328 Hits

Mol-sabotage??

Al enkele jaren is er een begeleider mee die op een grappige, lompe manier handelt tijdens de Puur Avontuurklassen. Niet omdat die echt  zo is. Maar wel omdat hij/zij heimelijk de Mol moet zijn. Ook dit jaar zal iemand deze rol op zich nemen. Wie kan ontfutselen wie de boel saboteert of wie zich verdacht gedraagt? Op het einde van elke dag krijgen we een tip te weten die ons een stapje dichterbij de ontknoping van dat raadsel brengt. 

Heeft de Mol nu al gemold? Is het iemand die tijdens de fietsnamiddag opvallend anders dan anders deed? Is het de directeur misschien die ons het liedje verkeerd aanleerde? Staat er een fout in het leerlingenbundeltje die de Mol er expres in gezet heeft? Heeft de mol met opzet een fout op de blog van de Puur Avontuurklassen gezet (en wie vindt deze?). Vast staat dat het telkens een lieve mol is en die niet kan wachten om ontmaskerd te worden. 

Wordt vervolgd...

  251 Hits

Nog 20 dagen!

Sommigen tellen af naar de paasvakantie. Maar in het 4de leerjaar tellen we vooral af naar de Puur Avontuurklassen.  Nog 20 dagen! 

Al enkele jaren trekken we de week na de paasvakantie naar Han-sur-Lesse. Het vast team bestaat uit juf Ciska,  Geert, juf Heidi, juf Joke en  Ilse.  Dit jaar krijgen we versterking van juf Heidi's dochter: Britt.  Tijdens de fietsnamiddag kwam ze al eens kennismaken.  En... heet van de naald... er zal nog iemand extra het dreamteam vervoegen. Benieuwd? Morgen rond 19 uur zullen we het verklappen. Volg deze blog dus zeker!

In klas zijn we alvast met de voorbereidingen begonnen:

- hét Puur Avontuurklassenlied: Dit werd door de directeur aangeleerd. Jawel, de directeur! Wist je dat hij jaaaaren geleden dat al aan het 5de aanleerde toen hij er zelf leerkracht was?
- adressen op de enveloppen schrijven: Uiteraard willen we het thuisfront een briefje schrijven. Om daar tijd te besparen, want er is nog zo veel te doen, werden de omslagen al geprepareerd. 
- kameraffiches en -namen ontwerpen: Hoe gezellig zal dat niet zijn, gezellig in de kamertjes. De aardige apen, de stoere stieren, de vrolijke vissen... Elke kamer heeft een eigen alliteratie ontworpen met een passende illustratie.
- dekbed overtrekken: Elke leerling moet er zijn eigen bed opmaken. In klas leerden we gemakkelijke trucjes om ons hierbij te helpen. 
- dé Talentenshow: Twee avonden worden we getrakteerd op een groots spektakel. Alle leerlingen geven het beste van zichzelf om hun talenten aan de anderen te tonen. Ook aan publieksopwarmers en 'prijzenuitdeelders' werd gedacht. 
- Natuurlijk werd het bundeltje zelf al overlopen: afspraken, hoeveel onderbroeken moeten er mee, wat laat je thuis... op elke vraag geven we een antwoord. Want uiteindelijk is het heel belangrijk dat het een schoolreis zal worden die we nooit meer gaan vergeten. 

Komende dagen, weken... zullen we meer en meer posten. Stay tuned.


  302 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

22 maart 2024
06 mei 2024
22 oktober 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023