L1 + L5 Strapdag

Op vrijdag 20 september was het weer Strapdag, dan blijft de auto aan de kant en komen zoveel mogelijk leerlingen te voet of met de fiets naar school. De campagne wil benadrukken dat duurzaam verplaatsen leuk, gezond, goed voor het milieu en vooral laagdrempelig is.

De Strapdag, een initiatief van het Octopusplan, is al aan zijn 13e editie toe. Ook dit jaar was het weer een plezante bedoening.

De leerlingen van het eerste en vijfde leerjaar mochten de spits afbijten. 

 • Lees Meer
    111 Hits
  111 Hits

  L5 Nonkel Bretel

  Vandaag mochten we genieten van een prachtig toneelstuk over verhalen met een P. 
  In de week van de verdraagzaamheid vertelde acteur Tom over zijn nonkel Bretel, een wijze man. Hij kon ons haarscherp uitleggen wat wel goed is en wat echt niet kan. 


 • Lees Meer
    376 Hits
  376 Hits

  Project: Oceanen van morgen!

  1.200 leerlingen van 26 katholieke scholen uit Oostende, Gistel en Middelkerke hebben het strand opgeruimd en zandkastelen gebouwd. Een heel jaar lang zullen de scholen werken rond het project 'Oceanen van morgen'.


  Het was meteen de Belgische start van de actie van de Verenigde Naties en de Europese Unie rond propere stranden. Meter van het project is de Oostendse zeilster Emma Plasschaert. Ze voer het strand van Oostende op met aan haar zijde Neptunus, de god van de zee.

  'Oceanen voor morgen' is een groot project van 26 katholieke scholen uit Oostende, Gistel en Middelkerke. Ze zijn met 1.200 present in Oostende. Maar het hele jaar door zullen 8.000 jongeren van kleuter tot en met 6de middelbaar, werken rond de klimaatdoelstellingen van de Verenigde Naties.

  In de Noordzee drijven bijna 4.000 zaken rond per vierkante kilometer. Het overgrote deel, 95 procent bestaat uit plastic. Naar schatting belandt er elk jaar 8 miljoen ton afval in onze oceanen. (bron: Focus WTV)

 • Lees Meer
    285 Hits
  285 Hits

  L5 Van harte welkom in het vijfde leerjaar!

  Een nieuw schooljaar starten is toch altijd een beetje spannend voor de leerlingen én voor de juffen.
  Als stoere bouwvakkers zijn we uitgerust met truweel, waterpas, hamer ... 
  Uiteraard hebben we ook rekenboeken, Franse boeken, agenda's, tekenbladen, knutselmateriaal, taalschriften ... in onze gereedschapskisten zitten. 
  We zijn enthousiast en nieuwsgierig gestart.
  Het bouwen aan een tof, leerrijk schooljaar is begonnen!

  Lees Meer
    128 Hits
  128 Hits