dag 3 - een tocht door de natuur

Hey iedereen.

O nee, we zijn al woensdag. Wat gaan de dagen snel voorbij. Naar deze dag hebben velen uitgekeken omdat we dan echt de natuur intrekken. We verkennen het wildpark van Han.

Na ons ontbijt legden we onze 2 jarigen in de watten met een goodie-box en een verjaardagslied. Als kers op de taart kwam de directeur op bezoek. Vandaag zal hij een dagje mee gaan. Wat heeft hij extra geluk met nét deze dag.

Ons vervoer bracht ons tot voorbij de everzwijnen waarna we een stukje te voet mochten afleggen. Tijdens onze wandeltocht zagen we wolven, uilen, marmotten en nog heel wat meer.

Super tof was ook dat we onderweg van de prachtige vergezichten en de natuur konden genieten via een hoogteparcours.

Ons busje bracht ons toen nog voorbij gieren, prezwalski paarden, ooievaars, reigers, een lynx en nog verschillende graseters. Als apotheose kwamen we bij de bruine beren terecht. Gelukkig zat er een goede afsluiting tussen ;)

Na ons wildpark-avontuur konden we bekomen met ons lekker broodje. Vervolgens leefden we ons uit op het groot speelplein op het domein van Han.

Vooraf werd ons meegedeeld dat het museum gesloten zou zijn. Tot onze verrassing bleek die dan toch even bezocht kon worden. Onze directeur bracht de invulblaadjes uitgeprint op school mee en we konden aan de slag. Via vraagjes leerden we beter het ontstaan van de grotten en omgeving kennen.

Het eten tot nu toe was echt wel al lekker. Weet je dat we vanavond frietjes met balletjes in tomatensaus aten? Jammie! Nu moeten jullie toch wel zeker een beetje jaloers zijn… J

Ons laatste deel van de Talentenshow stond ook nog op het programma. Er kwam een quiz, een rap, een toneeltje, een dansje en een goochelshow aan bod. Ook mogen we niet vergeten dat er enkele kinderen vooraf veel zaken achter de schermen regelden. Zo waren er kinderen die voor het decor en tekeningen zorgden en waren er enkele dj's die voor de liedjes zorgden. Die mochten we ook wel eens in de bloemetjes (beker) zetten.

Met een goed gevuld maagje, blozende kaken, vermoeide benen, hese stemmen trokken we naar ons bedje voor een nachtje vol mooie dromen. 

  384 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.