L6 Hoe beleven wij de coronacrisis?

​Veel leerlingen van het zesde leerjaar stuurden de juffen een mailtje of een briefje. We hebben een aantal zinnetjes uit hun brieven voor jullie opgelijst:

"Een paar dagen later heb ik een tentje gemaakt met dekens en kussens, dat is nu een plaatsje waar dat je kan liggen en een paar filmpjes kan kijken."

"In deze periode vind ik het niet zo leuk om vriendinnetjes en vriendjes te moeten missen, om niet slimmer te kunnen worden en dat het coronavirus er is."

"In deze periode vind ik het leuk dat het een zonnig weertje is en om niet heel de tijd te moeten nadenken en om te doen wat je een beetje wil doen en om zelf te beslissen wanneer ik wat doe."

"Ik vind het wel leuk dat er geen school is maar soms verveel ik me wel een beetje. Ik probeer wel een beetje een routine te houden, dat moet van mijn mama."

"Ik doe ook elke dag oefeningen thuis, zoals pompen en buikspieroefeningen."

"Het meeste mis ik het voetbal!!!!!!"

"Soms verveel ik me ook want we doen altijd het zelfde :("

"Maar in het weekend maken we meestal een fiets/wandeltocht."

"Dingen die ik leuk vind:

- Ik moet niet de hele dag werken
- Ik ben meer buiten
- Het is rustiger
- Ik ben minder afgeleid
- Heb leuke mensen ontmoet op games
- Ik ontdek van alles

Maar 3 weken geen school is niet zo leuk als ik dacht, ik zou het niet erg vinden om nu terug naar school te gaan."

"Ik lees ook, ik heb al een paar boeken uit, zowel strips en leesboeken."

"In mijn verveling heb ik een website gemaakt https://de-wereld-rond.jouwweb.be  Daar komt er heel wat nieuws over heel de wereld dus daar kan ik ook aan werken als ik me verveel."

"Mijn zus doet ook taken en had een opdracht om buiten een hele parcours te maken en een wedstrijdje te doen. Ik heb een keer gewonnen en mijn zus heeft een keer gewonnen ,dat was super leuk. Ik hoop dat het vlug terug school is."

"Als mama is gaan werken, dan irriteer ik mijn zus, of ik ga buiten spelen."

"Maar dat kan ik niet echt doen, dat heb je als je mama leerkracht is. Het lijkt ook vakantie, omdat je niet naar school moet. Maar het is ook geen vakantie omdat je moet studeren en werken aan taken."

"Ik vind het goed dat we taken krijgen anders zouden we dingen vergeten tegen dat we terug naar school mogen en we hebben dan nog iets te doen."

"Voor mij is het wel gemakkelijker om thuis te oefenen. Als het teveel wordt dan stop ik even."

"Ik help ook met mijn papa, die wat klusjes doet thuis. Ik maak soms ook een lekkere cake, of milkshake."

"We hebben ook tekeningen gemaakt voor de oude mensen in het rusthuis zodat ze zich niet alleen voelen."

"Hopelijk mogen we na de paasvakantie terug naar school komen en kan ik mijn vrienden terugzien."

"Het coronavirus ontstond in China daar maakte het virus de eerste slachtoffers, later overmeesterde het bijna heel Europa."

"We kregen van jou nog enkele taakjes mee en toen vertrok ik naar huis net of het grote vakantie was."

"Om het voor iedereen een beetje gemakkelijker te maken hebben wij een planning opgemaakt."

"Ik vind het wel leuk dat we via taken toch nog veel kunnen oefenen voor school."

"Eerst gaan we een halfuur op Bingel voordat de educatieve programma 's op schooltv beginnen."

"Wij moeten dagelijks van 9u tot 15 u werken, op woensdag tot 12 u, maar natuurlijk hebben we daartussen hier en daar wat pauze."

"In de klas is het leuker om te werken, want dan bent u erbij."

"Ook help ik mama met huishoudelijke taakjes zoals stofzuigen of helpen dweilen."

"Aan de ene kant vind ik het leuk omdat ik dan meer bij mijn mama,papa en broers ben."

"Wat ik wel leuk vind is dat we soms gezelschapsspelletjes spelen met mijn familie of Netflix kan kijken."

"Ik heb ook samen met mijn papa een moestuin aangelegd. Gisteren heb ik sla, radijs, prei, aardappelen, lente ui en butternut gezaaid. Hopelijk groeien mijn plantjes goed."

"Ik mis mijn voetbal. Al kan ik nu wel langer uitslapen."

"De oma's en opa's heb ik al lang niet meer gezien. Ik heb geprobeerd hen zoveel mogelijk te bellen en ze vonden in hun brievenbus ook een tekening van mij."

"Ik help af en toe met papa in het atelier. Onder andere helpen panelen afkanten in de afkantmachine en deuvels in de kastonderdelen steken. (Dit zijn houten staafjes om kastlichamen aan elkaar te verbinden). Ook is het mijn taak om het gras te maaien. Papa heeft me de werking van de zitmaaier uitgelegd, zodat ik deze nu zelf kan bedienen."

"Ik hoop dat corona snel het land uit is. En dat alles weer normaal wordt."

"Ik hoop je snel terug te zien na de paasvakantie!"

"Ik kijk er naar uit om weer naar school te kunnen gaan!"

"Al vind ik het zeer jammer dat er geen school is kan ik me thuis ook goed amuseren ik verlang alvast om mijn klasgenoten , juf en vrienden terug te zien. Hopelijk moet ik niet meer lang wachten !!!"

"In deze corona crisis heb ik me nog geen seconde verveeld. Maar soms is het wel niet leuk dat je je vrienden niet kan zien."

"Hopelijk zijn deze moeilijke tijden snel voorbij en zien we elkaar gezond & wel terug!"

"Om me bezig te houden, ga ik meestal naar buiten om te skeeleren of thuis gezelschapsspelletjes met gans het gezin. Ook de PlayStation wordt regelmatiger aangestoken ?"

"Coronavakantie is niets voor mij. Ik hoop dat de school terug opengaat, want ik mis mijn vriendinnen!"

"Het leuke is dat ik met mijn drie zussen twee hondjes en poesje kan in de tuin spelen wanneer het mooi weer is."

"Ik besteed mijn ochtend vooral met tv kijken, huiswerk maken en helpen in het huishouden. Mijn favoriete programma's zijn The Thundermans en ICarly."

"Ik help ook wel eens met koken en het huishouden. Papa is heel de tijd thuis omdat hij niet mag werken."

"Facetime is niet hetzelfde als elkaar een knuffel geven."

"Ik vind het leuk om veel bij mijn gezin te zijn maar aan de andere kant vind ik het ook jammer dat we nergens heen kunnen. Natuurlijk mis ik mijn familie omdat we er niet naar toe kunnen en ik mis ook mijn vrienden om samen mee buiten te spelen."

"Verder vul ik mijn dagen met : tekenen (ik ben een flipboek aan het maken en zal dit zeker eens meebrengen naar school om te tonen…), puzzelen, op de I-pad,… Ik amuseer me ook goed buiten: op de trampoline, petanque, in de hangmat (stunten uithalen) en soms gaan wandelen (we hebben een leuke uitdaging met August… een foto nemen tijdens de wandeling en de ander moet dan dat plekje ook gaan zoeken) of met de go-kart. Dit doe ik allemaal veel meer en veel liever dan het werk voor school ;-)"

"Wat is mijn ontspanning? Buiten spelen , fietsen , muziek luisteren , i-pad of gsm , fruit eten , een boek lezen of een stripverhaal lezen , helpen met mama met kleine huishoudelijke taken."

"Wanneer ik opsta ga ik meteen naar mijn nieuwe pup genaamd Trixy. Dankzij corona mochten we er 4 dagen vroeger om. Dat vond ik natuurlijk, DAT VOND IK NATUURLIJK SUPER!"

"Nadat we ons gewassen hebben, gamen we nog tot 18 uur 30. Dan eten we, we kijken nog tv en gaan daarna naar ons bed om nog wat in ons boek te lezen. Overdag lees ik ook vaak want ik ben bezig in een heel mooi boek."

"Na het middageten gaan we vaak naar buiten, Simon en ik doen dan soms voetbalchallenges. De eerste week hebben we heel veel keepertraining gedaan en de tweede week nog andere challenges."

"Ik mis mijn vrienden keihard en kijk enorm uit om terug naar school te mogen. Al vind ik thuis ook zeer leuk. Iedereen stelt zich heel wat vragen, over ons vormsel, over ons zesdejaars-afscheid… Ik probeer daar zo weinig aan te denken, want dat helpt toch niet. Mijn voetbalseizoen is ook gestopt en dat is echt niet fijn."

"Wat vind ik leuk : Buiten spelen met m'n broer, trampoline springen, sporten en TikTok dansjes maken."

"Ik vind het minder leuk dat we onze familie, buren en vrienden niet kunnen zien, maar we bellen naar elkaar of chatten."

"Ik begin de dag met een beetje langer te slapen, dan ontbijt ik. Daarna begin ik met werk voor school eerst op papier en dan op Bingel tot rond de middag. 's Namiddags speel ik buiten of help ik met mama en als ik me een beetje verveel speel ik op m'n gsm. Zo zijn mijn dagen dus goed gevuld."

Lees Meer
  918 Hits
918 Hits

L6 Met de hoed in de hand

Nog even een terugblik op het laatste schoolfeest. De leerlingen van het zesde knutselden een fraaie hoed in elkaar.

 •  

  Lees Meer
    340 Hits
  340 Hits

  L6 Bezoek windturbines Gistel

  Omdat Aspiravi nv door de productie van groene stroom bouwt aan een duurzame samenleving voor de volgende generaties, wou het bedrijf in de eerste plaats ook de jeugd van Gistel betrekken. Daarom werden ook alle leerlingen van het 6de leerjaar van Gravenbos uitgenodigd om vandaag een bezoek aan het windpark te brengen. We leerden heel wat bij over windenergie: hoe de kracht van de wind wordt omgezet in groene stroom, wat de voordelen van windenergie zijn en hoe zo'n windturbine wordt gebouwd. Aspiravi nv had voor de schoolkinderen ook een unieke verrassing: iedereen kon een virtuele klim in een windmolen maken en zelf ervaren hoe het voelt om op de gondel te staan! 

 • Lees Meer
    301 Hits
  301 Hits

  L6 Gravenbos Got Talent - schoolfeest

  ​Wat een feest, wat een show! Dit weekend zijn heel wat ouders, broers, zussen, groot-ouders, ... komen kijken naar de Grote Gravenbos got talent show waarin wij het slot hadden voorzien. Wij, zesdejaars, modebewuste leerlingen, hebben dan ook ons uiterste best gedaan om voor alle bezoekers een mooie modeshow en dans te brengen. En ja hoor, wat een complimenten kregen wij!

 • Lees Meer
    495 Hits
  495 Hits