Project: Oceanen van morgen!

1.200 leerlingen van 26 katholieke scholen uit Oostende, Gistel en Middelkerke hebben het strand opgeruimd en zandkastelen gebouwd. Een heel jaar lang zullen de scholen werken rond het project 'Oceanen van morgen'.


Het was meteen de Belgische start van de actie van de Verenigde Naties en de Europese Unie rond propere stranden. Meter van het project is de Oostendse zeilster Emma Plasschaert. Ze voer het strand van Oostende op met aan haar zijde Neptunus, de god van de zee.

'Oceanen voor morgen' is een groot project van 26 katholieke scholen uit Oostende, Gistel en Middelkerke. Ze zijn met 1.200 present in Oostende. Maar het hele jaar door zullen 8.000 jongeren van kleuter tot en met 6de middelbaar, werken rond de klimaatdoelstellingen van de Verenigde Naties.

In de Noordzee drijven bijna 4.000 zaken rond per vierkante kilometer. Het overgrote deel, 95 procent bestaat uit plastic. Naar schatting belandt er elk jaar 8 miljoen ton afval in onze oceanen. (bron: Focus WTV)

 • Lees Meer
    177 Hits
  177 Hits

  L6 Het museum van mezelf

  Geen betere manier om elkaar beter te leren kennen dan een klein museum van jezelf oprichten. Veel kijkplezier!

 • Lees Meer
    124 Hits
  124 Hits

  L6 Meten is weten

  Zouden de 6deklassers klaargestoomd worden om mee te helpen met de verbouwingen? Kwestie van de duurtijd wat te verkorten of toch maar gewoon een lesje praktische wiskunde.


 • Lees Meer
    122 Hits
  122 Hits