• 059 27 63 63

L6 Een eigen 'lapbook'

DSCN0933

In de lessen wereldoriëntatie leerden we over dieren en hun nakomelingen. We maakten ook kennis met het grote dierenrijk, de voedselketens, de voedselpiramides…

Uiteindelijk mocht iedereen een dier kiezen en daarover informatie en afbeeldingen opzoeken. Deze informatie werd verwerkt in een 'lapbook'. Iedereen maakte een prachtig exemplaar!

Deze week presenteert iedereen zijn lapbook in de klas. Ben jij ook al benieuwd naar het resultaat?


 • Lees Meer
    290 Hits
  290 Hits

  L6 Afrikaanse kunst

  _20180512-204035_1

  In de les wiskunde leerden we over knipfiguren. Daarna mochten we ons eigen Afrikaans masker ontwerpen aan de hand van zelfgemaakte knipfiguren (hoofd, mond, neus…). Deze figuren gebruikten we dan als sjabloon om de basis van ons masker te tekenen. Zo was deze perfect symmetrisch. Als we alle onderdelen hadden getekend, versierden we het masker met felle kleuren. De klas hangt nu vol met prachtige Afrikaanse kunst!
 • Lees Meer
    337 Hits
  337 Hits

  L6 Aboriginal Art

  cover2

  ​Wat verf, wattenstaafjes, kurken en een beetje didgeridoomuziek op de achtergrond. Meer heb je niet nodig om je in de Outback te wanen en zo in de voetsporen van de aboriginals te treden om Aboriginal Art te creëren.


 • Lees Meer
    488 Hits
  488 Hits

  L6 Red een leven!

  cover

  Wij kregen vandaag bezoek van Kristof, een spoedverpleegkundige uit het AZ van Brugge. Kristof leerde ons hoe we moesten reageren in noodsituaties en hij leerde ons via een rollenspel hoe we iemand moesten reanimeren. Hartmassage (30) en mond-op-mondbeademing (2), maar ook het gebruik van een AED-toestel. Leerrijke les!


 • Lees Meer
    626 Hits
  626 Hits

  Zoek op deze site

  Het weer

  19°C

  Gistel

  Bewolkt Vochtigheid: 73%
  Wind: ONO aan 11.27 km/h

  Kalender

  Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.
  © 2018 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek