Promoteam Welzijnszorg in actie

Volgende week start de Welzijnsactie op onze school. Het promoteam is alvast met veel enthousiasme een reclamecampagne gestart!

Vanaf zondag start de advent.
In de adventsperiode staan we met onze school Gravenbos even stil en houden acties binnen Welzijnszorg.

KLEUTERS: inzamelactie

Bij de kleuters vertellen wij met vertelplaten het verhaal van Jordy, een kleuter uit een kansarm gezin. Via speelse opdrachtjes en kringgesprekken worden kleuters ervan bewust gemaakt dat armoede voor uitsluiting kan zorgen en ontwikkelen ze empathie voor leeftijdsgenoten.

Met de kleuters organiseren wij vanaf maandag 28 november tot 23 december een inzamelactie voor VZW "de Stampaert", die meer dan 60 kansarme gezinnen steunt in Gistel (meer info in het filmpje op onze website).

Wat mag je meegeven met uw kleuter?

- Verzorgingsproducten: ontsmettingsgel, handzeep, tandpasta, douchegel, badzeep, shampoo, babyzalf, hygiënische doekjes en zonnemelk. A.u.b. producten die nog ongeopend zijn!

- Voor de pamperbank : overschotten van pampers (ook ongeopende verpakkingen).

- Speelgoed : voor baby's, peuters en kleuters (in goede staat, dat als geschenkje kan dienen)

LAGER: actie 'Allemaal Digitaal'

Onze wereld digitaliseert razendsnel. We doen er allemaal aan mee. Het wel of niet digitaal actief zijn, is geen zwart-wit verhaal. Het heeft niet enkel met interesse te maken maar ze weerspiegelen ook de bestaande ongelijkheid in onze samenleving. Zo lopen mensen met een laag inkomen een hoger risico op digitale uitsluiting. We willen een samenleving die iedereen betrekt: digitaal of niet, we laten niemand achter.

In de klassen maken we de leerlingen bewust van die problematiek aan de hand van allerlei activiteiten: stellingspel, spel rond frustraties, voor- en nadelen van instructies op papier of via de computer,…

Tijdens de advent verkopen we ook elke dinsdag- en donderdagmorgen warme chocolademelk: 50 cent per kopje. De verkoop gaat door op 29 november en 1, 6, 8, 13, 15, 20 en 22 december.

De opbrengst wordt bekend gemaakt op donderdag 22 december tijdens de kerstviering, waar ook muzikanten van de derde graad een kerstlied mogen spelen
Het verloop van de actie kan je ook volgen op onze website.

Wij danken u van harte voor uw steun en wensen jullie warme, liefdevolle feestdagen!

Het Gravenbos-team

Lees Meer
  95 Hits

L6 Survivaldag in Beernem

We trokken vandaag naar Beernem, meer bepaald naar domein 'De Kijkuit'. Er stond een survivaldag voor ons op het programma. Kajakken, hoogteparcours, hindernissenparcours, Death-Ride en BMX'en. Het was een toffe dag en de weergoden waren ons goed gezind. Het werd uiteindelijk een echte teambuilding, want samen lukt beter dan alleen!

Lees Meer
  220 Hits

Afscheid zesde leerjaar

Op dinsdagavond 28 juni was er de officiële proclamatie voor de schoolverlaters uit het zesde leerjaar. Het werd een onvergetelijke avond.
Bekijk hier het fotoverslag. 

Lees Meer
  709 Hits

Filmpje afscheid 6de leerjaar

Lees Meer
  841 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

14 september 2022
22 september 2022
08 oktober 2022

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.