• 059 27 63 63

L6 Aboriginal Art

cover2

​Wat verf, wattenstaafjes, kurken en een beetje didgeridoomuziek op de achtergrond. Meer heb je niet nodig om je in de Outback te wanen en zo in de voetsporen van de aboriginals te treden om Aboriginal Art te creëren.


 • Lees Meer
    296 Hits
  296 Hits

  L6 Red een leven!

  cover

  Wij kregen vandaag bezoek van Kristof, een spoedverpleegkundige uit het AZ van Brugge. Kristof leerde ons hoe we moesten reageren in noodsituaties en hij leerde ons via een rollenspel hoe we iemand moesten reanimeren. Hartmassage (30) en mond-op-mondbeademing (2), maar ook het gebruik van een AED-toestel. Leerrijke les!


 • Lees Meer
    356 Hits
  356 Hits

  L6 Stopmotion

  cover

  Stop-motion is een filmtechniek waarmee speciale effecten in films kunnen worden gecreëerd. De techniek is al bijna net zo oud als filmen zelf. We bekeken enkele fragmenten.
  We kregen van de leerkracht een aantal personages van Playmobil. We bedachten samen met een klasgenoot een kort verhaal waar die personages in 'acteren' en meteen ook een mooie achtergrond (setting) waar het verhaal zich afspeelt.
  Om de beelden op te nemen maakten we gebruik van een tablet en een app.

  Binnenkort posten we ook de filmpjes zelf op de website.


 • Lees Meer
    359 Hits
  359 Hits

  L6 Slapstick

  cover

  Vandaag hebben we geleerd over 'slapstick' en de 'stomme film'. We hebben fragmenten bekeken van Laurel & Hardy, Chaplin en zelfs van Mr. Bean. Overdreven bewegen en aandacht voor 'mimiek'. Toen hebben we het zelf eens geprobeerd...


  Lees Meer
    434 Hits
  434 Hits

  Zoek op deze site

  Het weer

  13°C

  Gistel

  Bewolkt Vochtigheid: 73%
  Wind: ZW aan 35.40 km/h

  Kalender

  Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.
  © 2018 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek

  GRAVENBOS Kennismakingsdagen