L6 DHBO of Red Een Leven

Wij kregen vandaag bezoek van Kristof, een spoedverpleegkundige uit het AZ van Brugge. Kristof leerde ons hoe we moesten reageren in noodsituaties en hij leerde ons via een rollenspel hoe we iemand moesten reanimeren. Hartmassage (30) en mond-op-mondbeademing (2), maar ook het gebruik van een AED-toestel. Leerrijke les!


 • Lees Meer
    125 Hits
  125 Hits

  L6 Een gezond tussendoortje voor iedereen

  Wij zijn het zesde leerjaar en wij willen jullie helpen om fit te blijven.

  Wie fit en gezond wil leven, moet dagelijks heel wat groenten eten. Komkommer, kerstomaatjes, paprika, radijsjes, selderij, wortels en dergelijke bestaan voor een groot deel uit water. Bovendien zitten groenten boordevol vitaminen. Gezond zijn ze dus zeker wel.

  Maar er is nog meer...

 • Dankzij de grote hoeveelheid vezels geven groenten je langer een voldaan gevoel en krijg je niet zo snel honger.
 • Ook bevatten groenten antioxidanten. Die beschermen je lichaam dan weer tegen de slechte invloed van schadelijke, ongezonde deeltjes in je lichaam.

 • Er wordt aangeraden om bij 2 van je 3 hoofdmaaltijden groenten te eten. Daarnaast kan je natuurlijk ook wel opteren voor groenten als tussendoortje.

  Het is ook aan te raden om zoveel als mogelijk te variëren met de kleuren ervan. Rood, wit, geel, oranje en natuurlijk groen. Als je varieert qua kleuren ga je ook makkelijker de nodige voedingsstoffen binnenkrijgen.

  TIP: Wil je je groenten nog wat 'pimpen'? Maak een dressing van bijvoorbeeld magere yoghurt, vers geperst citroensap, wat bieslook en een snuifje peper en zout. Lekker, snel klaar en gezond!

  Wij wensen je alvast smakelijk eten en succes bij het fit worden! 

 • Lees Meer
    127 Hits
  127 Hits

  L6 Update bezoek Concertgebouw Brugge

  Vandaag bezochten we in het kader van Muzische Opvoeding het Concertgebouw van Brugge. We werden met auto's naar het station gebracht, daarna te voet naar 't Zand en daar werden we opgewacht door onze sympathieke gids voor een rondleiding in dit wel heel unieke gebouw. We leerden over akoestiek, echo, geluid, klank en hoe je die kon verbeteren. Daarna kregen we een workshop met de passende naam 'Sound Factory' waar we op een speelse manier echte soundscapes creëerden. Een leerrijke daguitstap 


 • Lees Meer
    200 Hits
  200 Hits

  L6 Stemdagen Campus West Oostende

  In het kader van de lessen 'Op stap naar het Secundair' hebben we vandaag Campus West (Petrus & Paulus) bezocht in Oostende. We maakten er kennis met allerhande workshops rond STEM. STEM is een letterwoord dat staat voor Science – Technology – Engineering – Mathematics en omvat een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. Het was alweer een leerrijke dag.


 • Lees Meer
    165 Hits
  165 Hits

  Zoek op deze site

  Het weer

  8.54°C

  Gistel

  Verspreide bewolking Vochtigheid: 65%
  Wind: NNW aan 10.3 METER/SEC

  Kalender

  Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.
  © 2019 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek