L6 Auteurslezing Luc Embrechts

Luc Embrechts (1964) is schrijver van jeugdboeken. Hij debuteerde in 2003 met 'De wachter van de driehoek', een fantastisch verhaal over enkele doodnormale tieners die in het onderaardse Dir-Yak terechtkomen. Dit werd het begin van een uiteindelijk zeven delen tellende serie die zich in diezelfde omgeving afspeelt. Daarna volgden de series 'Vampierzootje' en 'Uitvinderszootje': voorzien van illustraties door oorspronkelijk Gilliom en later Eric Bouwens, zijn het komische verhalen voor jongeren.

Embrechts won in 2008 de Karel Verleyen-jeugdboekenprijs met 'De stenen van Urû-Nog' en in 2009 het Bovenste Beste Kinderboek met 'De beelden van Kasàr'. 

 • Lees Meer
    198 Hits
  198 Hits

  L6 Hoeken- en contractwerk

  In het zesde leerjaar hebben wij elke donderdag Hoeken- en contractwerk. We leren er op een speelse wijze over programmeren en media, we steken iets op over techniek met proefjes over magnetisme, statische elektriciteit en nog zoveel meer. We spelen zelfs darts omdat we dan keihard moeten hoofdrekenen. We dagen elkaar uit met leerrijke spelletjes en we werken ook nog in onze werkbundels. Je hoort het, een drukke voormiddag, maar o zo plezant.

 • Lees Meer
    194 Hits
  194 Hits

  L6 Muzikale kerstbezinning

   


  Lees Meer
    319 Hits
  319 Hits

  L6 De Sint en zijn Piet

  Velen hebben er naar uitgekeken: de Sint kwam met zijn Piet op bezoek in Gravenbos. Ook de oudsten waren danig onder de indruk. • Lees Meer
    303 Hits
  303 Hits