K1A: Roodkapje in het bos!

roodkapje

De voorbije 3 weken hebben we in de klas het sprookje van Roodkapje uitgewerkt. Want waar gaat Roodkapje heen? Ja hoor, naar grootmoeder in het bos.

De ideale periode om ook te werken rond alles wat met het bos te maken heeft.

We vertelden het sprookje aan de hand van het prentenboekje van Dick Bruna. Toen we het liedje van Roodkapje in de Effteling leerden dan mochten we het verhaaltje uitbeelden. 

De kleur ROOD stond alvast in de kijker: spelen met rood spelmateriaal, bouwen in de bouwhoek met rode blokken: Carlos kwam zelfs op het idee om een rood zandkasteel te maken in de bouwhoek.

We versierden de mantel van roodkapje met rood kosteloos materiaal en we gingen rode snippers knippen.

We gingen vrij knutselen met allemaal rood knutselmateriaal. Vooral met de rode blinkers werd er rijkelijk gestrooid.

De wolf was natuurlijk ook van de partij. Soms zagen we een boze wolf maar soms was het ook een grappige wolf. We mochten hem schilderen maar deze keer niet met penselen maar met een vork.

Halfweg het thema gingen we op uitstap naar het park in Gistel. Daar hebben we allerhande natuurmateriaal meegebracht om te verkennen in de klas. 

De kleuters probeerden takkenmannetjes te maken met het gevonden materiaal. Sen had zelfs mooie bolsterpantoffels voor zijn takkenmannetje.

Senya en Elle gingen aan de slag om een boom in zijn blootje te schilderen. Daarna probeerden we het ook allemaal eens op papier. 

Als afsluiter mochten we mummiemannetjes maken (cakejes versieren) voor in ons mandje van Roodkapje.

Ook Marie-Lou had groot nieuws: zij is grote zus geworden. Welkom Rosanne! Een dikke proficiat aan mama, papa en Marie-Lou.

Na de vakantie verwelkomen we 4 nieuwe kindjes in de klas: Tamana, Amena, Boris en Orion. We zijn blij dat jullie erbij zijn.

 • By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://gravenbos.be/

  Contacteer ons

  A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

  E    info@gravenbos.be

  T    +32 59 27 63 63

   

  Volg ons

  Heb je dit al bekeken?

  05 september 2021
  07 november 2021
  07 november 2021

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen