Fontgrootte: +

K1A: Ik ben een kleine kunstenaar!

20220428_111504

We gingen de voorbije weken aan de slag als echte kunstenaars. We leerden wat een kunstwerk was en waar we het in steken (een kader of een lijstje). We keken door een groot kader. Wat zien we door het kader?

De kleine kunstenaars maakten een prachtig werk voor mama en ook gingen we wat dieper in de wereld van de verschillende kunstenaars, waar we Keith Haring wat beter gingen bekijken: gekke mannetjes, dolfijnen, de wolf. Wat was het een precisie werk om al die lijntjes te tekenen. Juf had ook echte Keith Haring mannetjes waar we in de godsdienstles een vriendjesketting mee maakten.

Samen maakten we ook een groot kunstwerk: de KLASBOOM die we dan in de verschillende seizoenen kunnen versieren.

We keken wat beter naar verschillende vormen en hoe we met vormen ook een kunstwerk kunnen vormen.

We luisterden naar het verhaal van Jules die zijn kamer ging schilderen in geel en blauw. Boris uit de klas vertelde dat zijn opa zijn huis in het wit geschilderd was. We gingen daarom op stap in de Pieter Bortierlaan want daar zijn heel veel huizen in het wit geschilderd.  Wat gek op het einde van de Pieter Bortierlaan zagen we in de verte allemaal witte verfspatten op het gras. Waren de schilders gemorst?

Neen hoor, het gras was bezaaid met madeliefjes. We namen er ééntje mee voor onze mama en stonden op de terugweg even stil bij het kapelletje bij onze school waar we even een liedje mochten zingen voor Maria. Want dat is wel de mama van Jezus hé.

We mochten ook zingen voor drie jarigen in de klas: Amena werd 3 jaar, Orion werd ook 3 jaar en Sen werd 4 jaar. Proficiat.

En op Moederdag ook een dikke proficiat aan alle mama's: jullie doen het SUPER!

{flickr set=72177720298743133}

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

25 maart 2024
08 februari 2024
19 januari 2024

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023