Fontgrootte: +

K1A: Groeien en bloeien!

groeien-en-bloeien

Onze eerste weken zitten erop. We zijn volop aan de slag gegaan met de groeimeters (hoe groot zijn we?), ons plantje moest drinken krijgen om  te groeien en ook wij moeten veel drinken om te groeien.

Groeien is ook ouder worden, we hadden reeds twee jarigen nl. Julien en Jules die werden allebei 3 jaar! Een dikke proficiat aan de jarigen.

We hebben onze bloemen voor de verjaardagskalender gemaakt, onze helpende hand gestempeld, onze verjaardagskroon gemaakt, onze bloem voor de aanwezigheidskalender gemaakt. 

We leerden het liedje van krullenbolle kennen en deden vrolijk mee op de muziek met scheerschuim (wat zacht en wat rook het lekker in de klas).

Daarna maakten we onze vormentaart en moesten we nog drie kaarsjes kleven op de taart.

We speelden een spelletje om de vriendjes uit de klas te leren kennen ( wie zit er onder het laken?) Zo leerden we ook elkaar zijn symbooltje kennen.

Wat ook belangrijk is om te weten wie is een jongen en wie is een meisje in de klas. We maakten torens met duploblokken en jawel de jongens zijn in de meerderheid.

Ook het verjaardagsliedje van Jules zit goed in ons geheugen: kaarsjes kunnen we uitblazen als de beste en mogen we ook echt doen als we jarig zijn.

De basis is gelegd, de start is gegeven. Op naar een nieuw thema!

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

27 september 2023
27 september 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen