K1B: In het bos daar staat een huisje

a7f32ff5-7d95-452d-b51c-6773b2543805-2

De voorbije 3 weken werkten we rond het thema: 'in het bos daar staat een huisje'. We gingen op zoek naar de huisjes van heel wat verschillende bosbewoners. 

De eerste week werkten we vooral rond het nestje van de vogel. We maakten een vogel met pluimpjes en stof en ook een nestje van klei en takjes die we samen gingen zoeken in de buurt van de school. 

In de tweede week werkten we vooral rond de regenworm. We hadden een wormenhotel in de klas, zodat we de wormen konden observeren terwijl ze hun gangen maakten. We deden ook schrijfritmiek rond de regenworm, hierbij gingen we ronde bewegingen maken met lijm en aarde om daarna de wormen in de aarde te kleven tussen de blaadjes. We gingen ook met pincetten op zoek naar wormen in de aarde in verschillende kleuren. Deze moesten we sorteren in de juiste bakjes. 

In de derde week werkten we vooral rond de spin in zijn web. Ook hier deden we schrijfritmiek, waarbij we een spinnenweb gingen maken. Uiteraard hoort daar ook een mooie spin in. 

Tijdens deze weken brachten de kleuters ook hun eigen bosdierknuffel mee naar de klas. Op een morgen had Jules alle dieren verstopt in de klas. De kleuters moesten op zoek naar hun eigen bosdiertje. De kleuters leerden om heel goed te gaan kijken, want dit hadden ze later ook nog nodig voor de zoekplaat van Jules. Hieruit bleek dat de kleuters heel goede speurneuzen zijn.

Je leest het er viel weer heel wat te beleven de voorbije 3 weken. Maar zoals steeds zeggen foto's nog veel meer, daarom hier weer even de voorbije weken in beeld.

  • Tijdens deze weken maakten we ook tijd voor een feestje, want Vic was jarig.