By Astrid Claeys on zaterdag, 14 september 2024
Category: Eerste kleuter

1KC Welkom in de klas!

De eerste weken zijn voorbij gevlogen, maar ik ben er zeker van dat iedereen zich ondertussen welkom voelt in onze klas.

We ontdekten wat er allemaal in onze boekentas zat en leerden het juist sorteren. Ook in de turnles bij juf Silke mochten we turnen met onze boekentas.

In onze godsdienstlessen werkten we aan 'ons welkom voelen' in de klas. Er werd een poppenspel gespeeld en ook het 'knuffellied' kennen de kleuters al heel goed. Je kunt dit lied (en andere liederen) ook terugvinden in de classroom! Zo kun je ook thuis samen knuffelen. Zeker een aanrader! 

Er werd ook heel wat ontdekt in de zandbak en geëxperimenteerd met de gekleurde rijst. Ook met de verf mochten de kleuters experimenteren en maakten ze hun eerste schilderwerkje in de klas.

De Bee-Bot mocht ook al uit zijn doosje komen. We zochten ons eigen symbooltje en programmeerde de Bee-Bot zodat hij zou stoppen op ons symbool.

We gingen ook op stap in de school. We zochten aan de hand van foto's verschillende plaatsen op school en keken eens binnen bij het lager in de klas. Daar moesten we wel heel stil zijn, want er werd hard gewerkt en veel geleerd.

Er werd natuurlijk ook al heel wat gespeeld. We zijn goed gestart en helemaal klaar om volgende week verder de klas te ontdekken en nieuwe dingen te leren.


Leave Comments