Fontgrootte: +

1KC: Touwen en gaatjes

gaatjes


We gingen voor Moederdag aan de slag met touwtjes en gaatjes in de klas. Als we goed kijken zien we overal gaatjes. We gingen op zoek in de school en de klas waar we overal gaatjes konden vinden.  We vonden niet alleen voorwerpen met gaatjes, maar ook wij hebben gaatjes: een gaatje in onze neus, in onze buik, ...

Voor mama maakten we een mooie parelketting.  Eerst maakten we een ronde vorm met klei waar juf een gaatje in maakte. Nadien mochten we de parels schilderen en een touwtje door het gaatje steken. Zo kreeg onze ketting vorm.  Natuurlijk moesten we ook een mooi zakje maken om ons doosje met daarin de parelketting te steken.  Hiervoor mochten we schilderen met touwtjes. 

We oefenden ook nog eens de begrippen rond, vierkant en hartje en kleurden een ketting in volgens de juiste kleur. 

Onze eerste kleuters gingen op zoek naar gaatjes op de zoekplaat terwijl de peuters de gaatjes van de kaas een kleur gaven.

Ook dieren maken gaatjes in de tuin. Denk maar aan het holletje van een konijn of de specht die tikt met zijn snavel tegen de boom of een regenworm die gaatjes boort door de aarde..  Wij gingen op zoek welk holletje van welk dier was.

We vierden ook feest in de klas want Amaury en Cyriel werden allebei 3 jaar. Een dikke proficiat!

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

07 januari 2024
30 augustus 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023