Fontgrootte: +

1KC: Thema Afval

IMG_6287

We werkten in de klas rond het thema 'afval'. Wat moeten we allemaal doen met dat afval? Wie neemt het afval mee? Waar gaat het naar toe?  

We leerden al snel dat je afval zeker niet op de grond mag gooien. Om dat te onthouden leerden we er een leuk gedichtje bij. Zo onthouden we al snel dat je al het afval in de afvalbakken moet gooien. Sommige dingen die we willen weg gooien, kunnen we toch nog gebruiken. Zo maakten we een heuse papierbak in de klas. We oefenden al eens om te knippen met de schaar en ook papier scheuren gaat al goed. 

We vonden het natuurlijk ook superleuk om naar de vuilniswagen te zwaaien telkens als hij passeert. We leerden dat de afvalzakken in de vuilniswagen gegooid werden. Daarom maakten we ook onze eigen vuilniswagen. Maar onze vuilniswagen neemt geen afvalzakken mee, maar papier! Daarvoor konden we dan ook onze eigen papiersnippers gebruiken. Met de banden van enkele auto's en vrachtwagens maakten we het spoor van de vuilniswagen. Wat was het leuk om rond de tafel te lopen met de auto's! 

We brachten met het mooie weer ook een bezoekje aan het compostvat op school. Zo weten we dat het gft-afval (die we in ons groen bakje gooien) niet wordt meegenomen door de vuilnismannen. Het was een echte ontdekking in de schooltuin! We zagen heel veel verschillende soorten schillen van fruit die allemaal in het compostvat mochten.

We ontdekten nog zoveel meer, maar ik laat graag de foto's meer vertellen... 

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

29 november 2023
10 februari 2024

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023