Fontgrootte: +

1KC: Kijk eens hier, een kriebeldier!

IMG_4540

 Wat was het even schrikken op maandagochtend in de klas. Onze klaspop Jules kon niet op zijn stoel zitten. Er zat namelijk een kriebeldier op zijn plaats. En niet zomaar een kriebeldier... het was een grote, zwarte spin! De spin had er ook zijn spinnenweb opgehangen en die wilden we natuurlijk niet kapot maken. We waren nu ook wel nieuwsgierig naar andere kriebeldieren dus gingen we samen op zoek in de tuin van onze school. We vonden enkele kriebeldieren en namen ze mee naar de klas. Enkele wormen, een kever, een langpootmug, een pissebed, een slak,... Ze kregen allemaal een plaatsje in onze klas. Natuurlijk mochten de kriebeldieren ook terug naar hun eigen huisje en lieten we ze terug vrij.

We waren benieuwd hoe het zou zijn om zelf een kriebeldier te zijn. We probeerden ons in te leven en te spelen dat we een kriebeldier waren. We maakten zelf ons eigen kriebelhuisje om ons in te verstoppen en mochten kruipen, sluipen, klimmen en klauteren op het klimrek zoals een echt kriebeldier. Ook juf Silke zorgde voor een leuke turnles rond kruipen en sluipen.

We maakten ook een echte slak of een spin. Met de schrijfdans hebben we een huisjesslak getekend en kleine spinnetjes.
We maakten door te schilderen met knikkers een blaadje, waarop je precies het spoor van verschillende kriebeldieren kan zien. En zoals echte kriebeldieren gingen we nog eens naar buiten om in het zonnetje te genieten van iets lekkers. Toevallig zagen we nog heel wat kriebeldieren voorbij vliegen. 

Het waren weer twee leuke en vooral leerrijke weken. Kijk maar mee!

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

10 oktober 2024
20 september 2024

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

24 augustus 2024
02 september 2024