Fontgrootte: +

1KC: Jules helpt Sinterklaas!

Sinterklaas

Na lang wachten was het eindelijk zover. Sinterklaas is terug in het land! In de klas werd ons poppenhuis omgetoverd tot het huis van de Sint. We verkleden ons zoals een echte Sint en piet.  Piet moet heel veel kunnen zoals pakjes sorteren, over de daken stappen, door de schoorsteen kruipen ... In de klas waren er ook kleine spiekpietjes. Die verstopten zich en keken naar ons. Het zijn de helpertjes van de Sint.

In onze klas maakten we  een mooie pietenmuts voor de komst van Sinterklaas. We maakten ook een Sint en piet om de zaal en de klas wat te versieren. Voor Sinterklaas moesten we de mijter uitprikken en daarna een kruisje tekenen. De buik werd een kartonnen bord die we moesten schilderen in het rood. We kleefden watte op het hoofd van de Sint. Dat werd zijn lange baard. Voor piet moesten we zwarte krullen stempelen.  Ook zijn buik werd een bord, daarin mochten we rondjes leren draaien. We leerden ook speelgoed sorteren. Poppen bij poppen, auto's bij auto's en blokken bij blokken.  Daarna keken we ook naar de kledij en attributen Sint en piet nodig hebben. Die sorteerden we.

We zetten ook onze klasschoen klaar.  Daarin stopten we een briefje voor de Sint. In de schoen zat ook nog een wortel en een raap voor het paard.  En ja hoor, Sint kwam in het weekend langs in de klas en bracht leuke cadeautjes en lekkers.  We proefden van witte, zwarte en bruine chocolade, marsepein, picknicken, speculaas, mandarijntjes ... mmmmm. Bedankt Sinterklaas! 


Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

25 maart 2024
01 januari 2024
25 maart 2024

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023