Fontgrootte: +

1KB: Jules speelt met kleur.

Jules-2

De voorbije weken leerden de kleuters alles over kleuren. Elke dag zetten we een kleur in de kijker. Tijdens de eerste week deden we dit door van thuis een voorwerp in de kleur van de dag mee te brengen naar school. De kleuters maakten zo hun eerst huistaakje wel heel grondig en brachten heel verschillende voorwerpen mee naar de klas. En ook in de klas gingen we op zoek naar voorwerpen in de kleur van de dag. 

Op de oranje dag leerden we dat we oranje ook konden zelf konden maken. Dit doen we door rode en gele verf te gaan mengen. Deze keer deden we dit niet met een gewone kwast, maar met een grote verfrol. 

Van al onze knutselwerkjes in een bepaalde kleur maakten we 1 mooi kleurentafereel. 

Tijdens de tweede week kwamen de kleuters elke dag met een tint van de kleur van de dag naar school. Dit kon door een bepaald kledingstuk in die kleur aan te trekken, maar ook de haarspeldjes, en elastiekjes werden aangepast aan de kleur van de dag. 

We leerden ook een kleurenliedje aan. In dit liedje zongen we dat we bij het schilderen wel eens een vlekje verf morsen op ons gezicht of op onze kleren. Gelukkig kunnen we dit heel snel weer afwassen. En eigenlijk is een groene neus toch ook wel eens mooi. 

 We speelden ook heel wat kleurenspelletjes in de klas en leerden zo op een speelse manier alle kleuren kennen. 

Op de laatste dag mochten we ons echte kleurenkampioenen kronen en hielden we een heus kleurenfeest. We sorteerden het fruit volgens kleur, waarna we konden smullen van deze gezonde snack. Hierdoor kregen we weer extra energie om nog even te genieten van het mooie weer en wat te fietsen op de speelplaats. 

Tijdens deze kleurrijke weken vierden we ook feest voor Moris. Hij mocht 3 kaarsjes uitblazen! Dikke proficiat!

De voorbije maand stonden deze aandachtspunten in de kijker:

Bij het belsignaal sta ik in de rij, na het fluitsignaal ben ik stil.

Ik hang mijn jas aan de kapstok.  

De kleuters bewezen dat ze hier heel erg in gegroeid zijn en dat ze dit met de hele klas al keigoed kunnen. We blijven hiermee rekening houden en zijn klaar voor nieuwe aandachtspunten in de maand oktober. 

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023