Fontgrootte: +

1KB: Jules in het bos

Jules-in-het-bos

De voorbije weken trokken we samen met Jules naar het bos. We ontdekten heel wat dieren uit het bos. Zo kwamen we ook het egeltje tegen. We maakten er ook eentje in klei en takken die we vonden tijdens een herfstwandeling in de straat van de school. Maar we zorgden ook voor een leuk huisje voor ons egeltje. Egeltjes houden ervan om zich wat te verstoppen tussen de blaadjes en nootjes, dus moesten we zorgen voor een zacht bedje van blaadjes en wat nootjes om de winter door te komen. 

We gingen ook tellen. Hoeveel stekeltjes heeft het egeltje nodig? En we kleven er evenveel. We maakten ook puzzeltjes van de verschillende bosdieren.

De kleuters brachten ook zelf heel wat herfstmaterialen mee naar de klas. Nootjes, blaadjes, schors ... Hiermee konden ze volop experimenteren. Sorteren, grijpen met de speciale grijpscharen, wegen ... Maar we maakten er ook leuke herfstkunstwerkjes mee. 

Ook het ballenbad werd in een herfstjasje gestoken. De ballen verdwenen en maakten plaats voor blaadjes en nootjes. 

In de tweede week kwam juf Marie bij ons in de klas. Samen met juf Marie gingen we schilderen met nootjes. We konden ermee stempelen, ze laten rollen ... Tot slot kleefden we er de stam van de boom op. 

We vierden ook de derde verjaardag van Elly. Zij maakte samen met haar mama en papa heerlijke paddenstoelcakejes. Dat was smullen! Dikke proficiat!

Nu kunnen de kleuters genieten van een deugddoende vakantie en ook na de vakantie komt juf Marie terug naar onze klas. 

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.