1KB: Goudlokje en de 3 beren

71226351_2516496695079655_3465089072207233024_n

De voorbije 2 weken doken we in het verhaal van Goudlokje en de 3 beren. Goudlokje, het blonde meisje dat wel een beetje een curieuzeneus is, ging het huisje van de 3 beren binnen. Ze proefde er van de berenpap uit de kommetjes op tafel, probeerde de 3 stoeltjes in het huis en ging tenslotte slapen in de bedjes van de beren. Het verhaal werd gedurende deze weken een aantal keer verteld, telkens uit een ander boekje. De kleuters merkten al snel op dat er soms wat verschillen zitten in het verhaal. Ze gingen dan ook maar al te graag op zoek naar de gelijkenissen en verschillen tussen de verschillende boekjes. 

We merkten al snel dat in onze klas wel wat meisjes zijn met dezelfde krulletjes al Goudlokje. Tijd om eens krullen na te maken. Eerst met de zwaaistokjes, daarna op papier de krullen van Goudlokje erbij tekenen. 

De kleuters brachten ook hun eigen knuffel mee naar de klas en maakten er een mooi bedje voor. 

De beren waren met drie, dus gingen we heel veel tellen. De beren waren ook niet allemaal even groot. De ideale gelegenheid om eens te gaan meten. Hoeveel beren passen er in 1 kleuter. Of hoeveel kleuters passen er in de reuzebeer van Cilou?

We gingen ook beren sorteren op kleur, op grootte en leerden zelfs een balans kennen. Zo merkten we al snel op dat een wanneer er een grote beer aan de ene kant staat en een kleine aan de andere kant de balans niet meer in evenwicht was. 

Het poppenhuis werd omgetoverd tot het huis van de beren. De kleuters konden naar hartelust gaan improviseren.

Als slot van ons thema konden we natuurlijk niet anders dan echte berenpap maken en proeven. De berenpap smaakte heerlijk en misschien worden we hier wel zo sterk en groot van als een beer.

 • By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://gravenbos.be/

  Contacteer ons

  A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

  E    info@gravenbos.be

  T    +32 59 27 63 63

   

  Volg ons

  Heb je dit al bekeken?

  05 september 2021
  21 september 2021
  09 september 2021

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen