Fontgrootte: +

1KB: Gaatjes en touwtjes

Liefste-mama-2

De voorbije weken gingen we op zoek naar gaatjes en touwtjes in en rond onze klas. Er zijn heel wat verschillende gaatjes. Grote gaten, kleine gaatjes, ronde gaatjes, gaatjes met een grillige vorm, gaatjes omdat iets stuk is, maar ook gaatjes met een bepaalde functie. Door die gaatjes kun je touwtjes rijgen. Je kunt ook gaatjes herstellen met een touwtje. 

Als we door een gaatje kijken, dan zijn we ook wel een beetje een curieuzeneus. We kunnen nieuwe dingen zien door een gaatje, zonder dat iemand ons ziet. 

Ook dieren maken gaatjes in de tuin. Een konijn graaft een holletje onder de grond, de specht pikt gaatjes in de bomen, mieren maken kleine gaatjes ...

Ook bij onszelf merken we gaatjes op. 2 gaatjes om te horen, 2 gaatjes om te ruiken, een gaatje om te spreken ...

Als we graag iets van dichterbij willen bekijken, dan gebruiken we ook wel een verrekijker. Deze heeft ook 2 gaatjes. We knutselden er zelf 1 en gingen ermee op ontdekking in de tuin.

Maar tijdens al dat ontdekken zijn we natuurlijk onze mama's niet vergeten. Ook voor hen gingen we aan de slag met gaatjes en touwtjes. We rolden parels in klei en maakten er een gaatje in. Deze rijgden we aan een touwtje tot een mooie ketting voor mama. Dankjewel mama voor al je goede zorgen elke dag weer opnieuw!

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

26 juni 2024
01 november 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023