Fontgrootte: +

1KB: De lichtjes van Kerstmis

De-lichtjes-van-Kerstmis

De voorbije 3 weken telden we af naar Kerstmis. Elke week kwam er meer licht op onze adventskrans. We creëerden een gezellige klas, met lichtjes, kaarsjes en sfeervolle kerstmuziek.

Tijdens deze voorbereidingen vierden we ook nog eens feest voor Liva en Fons. Zij werden beide 3 jaar. Dikke proficiat allebei!

Kerstmis betekent ook, de kerstboom zetten en versieren. Dit kunnen de kleuters als de beste. De klaskerstboom werd versierd en ook in het poppenhuis werd elke dag feest gevierd. Maar de kleuters leerden ook de kerstboom versieren op de digitale manier. Zo programmeerden ze de Bee Bot, zodat hij met een stift slingers en ballen kon tekenen in de kerstboom. Maar er werden ook kerstbomen gebouwd met verschillende soorten blokken. Hiervan namen de kleuters een foto met de iPad, waarna ze de foto konden bewerken en zo de boom konden versieren.

We knutselden ook heel wat lichtjes. Op de muziek van Krullenbol tekenden we een kaarsje, maar we stempelden ook een mooie lichtjesslinger. 

We leerden ook een mooi nieuwjaarsliedje aan, zodat we de mensen rondom ons heel veel licht kunnen toewensen voor het nieuwe jaar!

Als afsluiter van het jaar 2022 vierden we al een beetje Kerstmis in de klas. De kleuters hielpen juf Hadewych met het bakken van heerlijke wafeltjes, die we daarna samen konden opeten in de klas.

De kleuters zijn alvast helemaal klaar om de komende feesten gezellig samen te vieren!




Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

29 oktober 2023
05 november 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023