Fontgrootte: +

1KB: Appels en peren

appels-en-peren

Wanneer de kleuters in de klas door het venster naar de tuin keken, zagen ze elke dag de appelbomen. Eerst groeiden er maar hele kleine appeltjes aan, maar ondertussen werden ze groter en groter. Tijd om dus even op verkenning te gaan in de tuin. Er waren heel wat verschillende appels. Grote en kleine, dikke en dunne, groene en rode appels. Soms waren er zelfs appels met een vlekje of een gaatje erin. We namen enkele appels mee naar de klas, waarmee we iets lekkers zouden maken. Maar er waren niet alleen appels aan de bomen. In onze tuin groeien ook peren aan de bomen. Die hebben een beetje een andere vorm.

Daarna gingen we ook eens op bezoek in de winkel van Alice. Haar mama heeft een winkel met heel veel appels, peren en nog vele andere soorten fruit. We kochten er nog wat extra appels, want we willen graag appelmoes maken met alle eerste kleuters en daar hebben we heel wat appels voor nodig.

We leerden ook een versje over 3 appeltjes, een rode, een gele en een groene appel. We maakten 3 appeltjes in klei en gaven ze een steeltje met een takje die we vonden in de tuin.  Wanneer de appeltjes droog waren, schilderden we ze in de kleuren uit het versje. 

Verder hebben we ook appeltjes geteld, patronen gelegd met appels en nog veel meer leuke dingen. 

Juf kreeg ook iets nieuw voor de klas. Het was precies iets raar, je kon er iets insteken, maar wat zou daar in passen? Iemand dacht dat zijn arm er wel in kon, een  andere kleuter dacht dat een bal uit het ballenbad er wel in kon rollen, maar ook onze appels pasten erin. De peren konden er ook door, maar deze rolden er niet zo makkelijk doorheen. De 'appelglijbaan' werd gretig getest.

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

22 maart 2024
19 september 2023
08 september 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023