By Peter Verhaeghe on vrijdag, 17 mei 2019
Category: Zesde leerjaar

L6 Auteurslezing Do Van Ranst

Do Van Ranst zag het levenslicht in Dendermonde op 13 juli 1974. Zelf heeft hij het gevoel dat dit in 1990 was. Geen wonder dat Do zich het liefst onder de jeugdigen bevindt en de stap naar volwassenheid nu en dan slechts met mondjesmaat neemt.
De opleiding die Do volgde, voor hij de grotemensenwereld in moest, heeft zoveel met schrijverij te maken als kettingroken met de gezondheidszorg. Hij volgde een opleiding etalage- en winkelopmaak in Antwerpen na heel wat omzwervingen en na de vierduizendste keer 'wat-ga-je-nu-eigenlijk-aanvangen-vraag' gehoord te hebben. Maar de liefde voor het schrijven stak al omstreeks zijn tiende levensjaar de kop op. Na zesduizend karamellenversjes, vierhonderd kortverhalen van elk tachtig pagina's en een burolade vol liefdesbrieven, begaf Do zich aan zijn eerste roman: 'Boomhuttentijd'.
Inmiddels is Do kinder- en jeugdboekenschrijver van meer dan dertig titels. Maar tegelijk is hij ook performer en dat zal je geweten hebben als je hem voor een auteurslezing uitnodigt. Een eivol uur lang heeft hij het over het schrijven, theater, zoenen, de liefde, vriendschap, gevaarlijke bochten, gevaarlijke moeders, topzwemmers, vaders die niets van voetbal afweten, familiegeheimen, Wikipediaverslaafdheid en over zowat alles wat mooi is op de wereld.

{flickr set=72157691477736203}

Leave Comments