Nieuws

Maandag 19 april herstart school

Geachte ouders
liefste jongens en meisjes

Maandag 19 april herstarten we de school in Gravenbos. Je vernam het ondertussen wel: de scholen gaan weer open onder code oranje. Dit betekent:
- de school is weer open volgens de normale schooluren
- iedereen wordt op school verwacht
- er wordt weer gegeten in de refter en er zijn opnieuw warme maaltijden en soep
- ouders komen de school nog niet binnen, enkel essentiële contacten kunnen na afspraak
- ouders dragen een mondmasker in de schoolomgeving en houden afstand va elkaar
- de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar zijn verplicht een mondmasker te dragen, zowel binnen als buiten (uitzonderingen tijdens eten en op bepaalde momenten in de LO-les)
- daguitstappen kunnen opnieuw

We zijn blij dat de school weer open mag, en we hopen jullie allemaal gezond en wel terug te zien.

Tot maandag 

Lees Meer
  108 Hits
108 Hits

Geniet van de paasvakantie!

Aan allen een deugddoende paasvakantie toegewenst. Paaseitjes zoeken met de kinderen en genieten van een heerlijk paasontbijtje... Alles op uw eigen tempo, samen met het gezin of in uw bubbel. Geniet van de paasvakantie en kom tot rust!

Wat na de paasvakantie? De situatie wordt op de voet gevolgd. Onder voorbehoud van de evolutie van de pandemie is het streefdoel dat alle leerlingen van het basis- en secundair onderwijs vanaf maandag 19 april opnieuw 100% contactonderwijs volgen.

Code oranje blijft dan ook van kracht. Code oranje betekent dat andere veiligheidsmaatregelen worden aangescherpt. In het basisonderwijs worden behalve de zwemlessen alle buitenschoolse activiteiten opgeschort. Kinderen krijgen in de refter vaste plaatsen en de aanwezigheid van bezoekers of andere buitenstaanders op school wordt strikt beperkt. Ouders blijven ook nog steeds buiten de schoolmuren. 

Lees Meer
  125 Hits
125 Hits

Verduidelijking laag-risico klassen

Hierbij wat verduidelijking betreffende laag-risico klassen in Gravenbos.

Er zijn meerdere klassen die thuis een mail kregen met de melding aan de ouders dat hun kind laag-risico is. Dit omdat ze in contact kwamen met een juf die thuis bleef zodra ze zich minder goed voelde, maar enkele dagen later toch positief bevonden werd.
De juf hield zich aan alle opgelegde maatregelen, handelde correct door afstand te houden en een mondmasker te dragen, en bleef direct thuis. Maar met terugwerkende kracht worden de klassen die les kregen van haar als laag-risico beschouwd. Zij kregen een brief met adviezen en preventieve aandachtspunten. Onder andere ook de mededeling tijdelijk geen hobby's uit te oefenen.
Indien geen mail ontvangen, komen de kinderen niet in aanmerking en mogen zij hun hobby uitoefenen.

Maar verschillende organisaties nemen conclusies die wij niet in de hand hebben. Deels begrijpelijk, want voor hen is het niet duidelijk. Maar zij mogen er vanuit gaan dat de ouders hun verantwoordelijkheid nemen. Tot op heden werd dit correct opgevolgd door de ouders, dus rekenen we er op dat dit nu ook zo zal zijn.

Trouwens, er zijn geen kinderen positief en zelfs gene met hoog-risico in deze situatie. Ook deze verkeerde verspreiding daarrond hebben wij niet onder controle.

Alles is gecheckt en wij moesten meedelen aan bepaalde klassen dat ze extra alert moeten zijn.

Er is heel wat paniek. Begrijpelijk. Het zijn hectische tijden.
Maar wij hebben dus geen kinderen met hoog-risico via school, en de betrokken ouders zijn ingelicht zoals we moeten doen.

directeur Peter Willems

Gravenbos 

Lees Meer
  335 Hits
335 Hits

Bingel boekenkast staat open

Nu beslist is dat de paasvakantie een week vroeger ingaat, willen we jou en de ouders ook nu weer optimaal ondersteunen. Omdat lezen zo belangrijk is en blijven lezen zo cruciaal is, zetten we de boekenkast voor iedereen open tot de zomervakantie.

Zo kunnen alle leerlingen thuis op maat lezen in de digitale boekenkast en oefenen op het bingeleiland zonder dat het een inspanning vraagt van de ouders.

De leerlingen kunnen inloggen met hun Bingelaccount en zo doorklikken naar de boekenkast!

Veel leesplezier

Lees Meer
  170 Hits
170 Hits