K: Opener adventsactie

Vandaag verzamelden we met alle kleuters in de polyvalente zaal, want de kleuters van de tweede kleuterklas hadden ons iets te vertellen. Ze vertelden ons waarom we vanaf deze week elke week een kaarsje zullen laten branden op onze adventskrans, maar ook dat niet iedereen zoveel leuke dingen kan kopen of krijgen als wij. Daarom deden de kleuters een oproep om te gaan delen met kinderen die wat minder hebben dan wij. 

De komende weken zullen de kleuters verzorgingsproducten, speelgoed en pampers inzamelen, om dan te kunnen schenken aan de kinderen die het écht nodig hebben. Zo kan iedereen ook straks een leuk cadeautje vinden onder de kerstboom. Er werd al heel wat meegebracht door de kleuters, maar er is zeker nog wat plaats in onze verzameldozen!Lees Meer
  55 Hits

Promoteam Welzijnszorg in actie

Volgende week start de Welzijnsactie op onze school. Het promoteam is alvast met veel enthousiasme een reclamecampagne gestart!

Vanaf zondag start de advent.
In de adventsperiode staan we met onze school Gravenbos even stil en houden acties binnen Welzijnszorg.

KLEUTERS: inzamelactie

Bij de kleuters vertellen wij met vertelplaten het verhaal van Jordy, een kleuter uit een kansarm gezin. Via speelse opdrachtjes en kringgesprekken worden kleuters ervan bewust gemaakt dat armoede voor uitsluiting kan zorgen en ontwikkelen ze empathie voor leeftijdsgenoten.

Met de kleuters organiseren wij vanaf maandag 28 november tot 23 december een inzamelactie voor VZW "de Stampaert", die meer dan 60 kansarme gezinnen steunt in Gistel (meer info in het filmpje op onze website).

Wat mag je meegeven met uw kleuter?

- Verzorgingsproducten: ontsmettingsgel, handzeep, tandpasta, douchegel, badzeep, shampoo, babyzalf, hygiënische doekjes en zonnemelk. A.u.b. producten die nog ongeopend zijn!

- Voor de pamperbank : overschotten van pampers (ook ongeopende verpakkingen).

- Speelgoed : voor baby's, peuters en kleuters (in goede staat, dat als geschenkje kan dienen)

LAGER: actie 'Allemaal Digitaal'

Onze wereld digitaliseert razendsnel. We doen er allemaal aan mee. Het wel of niet digitaal actief zijn, is geen zwart-wit verhaal. Het heeft niet enkel met interesse te maken maar ze weerspiegelen ook de bestaande ongelijkheid in onze samenleving. Zo lopen mensen met een laag inkomen een hoger risico op digitale uitsluiting. We willen een samenleving die iedereen betrekt: digitaal of niet, we laten niemand achter.

In de klassen maken we de leerlingen bewust van die problematiek aan de hand van allerlei activiteiten: stellingspel, spel rond frustraties, voor- en nadelen van instructies op papier of via de computer,…

Tijdens de advent verkopen we ook elke dinsdag- en donderdagmorgen warme chocolademelk: 50 cent per kopje. De verkoop gaat door op 29 november en 1, 6, 8, 13, 15, 20 en 22 december.

De opbrengst wordt bekend gemaakt op donderdag 22 december tijdens de kerstviering, waar ook muzikanten van de derde graad een kerstlied mogen spelen
Het verloop van de actie kan je ook volgen op onze website.

Wij danken u van harte voor uw steun en wensen jullie warme, liefdevolle feestdagen!

Het Gravenbos-team

Lees Meer
  95 Hits

Wij supporteren mee!

Radio Gaga liet zich vandaag uitzonderlijk eens horen op vraag van de leerlingenraad.
We zongen met z'n allen mee: 'I'm a warrior!'
Fijn dat ook mama's en papa's met ons meezongen!

Lees Meer
  182 Hits

K: Opener fluoactie

Vandaag verzamelden we met alle kleuters in de polyvalente zaal voor een poppenspel. Juf Els en juf Astrid brachten ons het verhaal van Rien en Katrien. Deze 2 uiltjes waren helemaal niet goed zichtbaar in het donker, waardoor er wel eens een ongeluk gebeurde. Ze gingen op zoek naar oplossingen om beter zichtbaar te zijn in het donker, maar dat was niet evident. Tot ze een groep kinderen tegenkwamen die wel heel goed zichtbaar waren in het donker. Zij droegen namelijk een fluojas! 

De kleuters spraken af dat ze ook elke dag met hun fluojas naar school zullen komen, zodat ze goed zichtbaar zijn op de weg van en naar school. De kleuters die hun belofte nakomen, kunnen hier wel eens voor beloond worden. 

Dus... Gravenbossers, zorg dat je gezien bent!


Lees Meer
  227 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

16 september 2022
09 november 2022
21 oktober 2022

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.