Fontgrootte: +

1KC: Appels en peren

c8182eafeb3a7aa7fe9808812d6f6c16

 De voorbije twee weken werkten we in de klas rond appels en peren.

We bekeken de appels en de peren eens van dichtbij. We zagen gelijkenissen, maar ook enkele verschillen. Zelf niet alle appels en peren zien er hetzelfde uit. Juf sneed de appel en de peer ook eens in twee. Daar zat het klokhuis met de pitjes, maar die mogen we niet opeten! We proefden van de lekkere appels en peren, ook met de schil want daar zitten veel vitamientjes in!

Onze vriendjes zijn fan van het verhaal van 'Kleine Muis". Die muis moest op zoek naar een huisje voor zijn appel, maar er was telkens geen plaats. De appel was te groot. Onderweg beet kleine muis telkens een stukje van zijn appel. Van al dat zoeken kreeg hij toch wel een beetje honger. De appel werd steeds kleiner tot enkel het klokhuis meer overbleef en jawel hoor, toen paste de appel in zijn eigen holletje. Naar aanleiding van dit verhaal deden we een chronologische volgorde. Ook juf deed het eens voor met een appel.

Met de appels mochten we ook een patroontje maken. Het was niet gemakkelijk, maar we blijven oefenen!

De vriendjes van juf Maaike haalden appeltjes in de winkel . Daarmee maakten we lekkere appelmoes! Eerst moest juf de appel schillen. Daarna mochten we zelf met een mesje de appels in kleine stukjes snijden en in een grote pot doen. Na de middag hebben we de pot op het vuur gezet en konden we samen met de vriendjes van juf Vicky en juf Maaike proeven van heerlijke appelmoes. Dat was smullen!

We leerden ook een leuk versje en liedje ' Mooie, rode appeltjes'. Om ons versje beter te visualiseren maakten we ook3 appeltjes in klei. Daarbij leerden we een bolletje maken. Wanneer de appeltjes droog waren mochten we ze schilderen in de kleuren rood, geel en groen!


Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

24 februari 2024
06 februari 2024
01 januari 2024

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023