• 059 27 63 63

Verkleeddag op school (Gravenbos 4)

DSC05998

Vandaag mochten we verkleed naar school komen. De kinderen van het lager kwamen als dier verkleed naar school. De kleuters mochten kiezen, maar ook hier werden heel wat dieren gespot. 


 • Lees Meer
  209 Hits

  Honkie Tonkie

  27846243_1665880690136583_83537790_o

  Vorige week donderdag genoot het tweede leerjaar van een voormiddag vol sport, spel en plezier. We maakten kennis met tal van leuke activiteiten, er was voor elk wat wils. Tijd om ons te vervelen was er zeker niet. Nogmaals bedankt aan alle mama's, papa's, oma's en opa's die ons veilig heen en weer brachten.

 • Lees Meer
  161 Hits

  Uitstap ziekenhuis 2B

  hospital-908436_640-765x510

  ​Ook het tweede leerjaar B bracht een bezoek aan het AZ Damiaan in Oostende. Het werd een boeiende en leerrijke voormiddag! • Lees Meer
  318 Hits

  Uitstap ziekenhuis 2C

  ziekenhuis-logo

  We leerden heel wat bij over het ziekenhuis.

  Wat de leerlingen het meest is bijgebleven, vertellen ze jullie heel graag zelf via onderstaand filmpje.

  Veel kijkplezier!

   

 • Lees Meer
  551 Hits

  Uitstap ziekenhuis 2A

  ziekenhuis

  Wat een avontuur: we waren heel vroeg op school, want de bus passeerde aan de halte om 8.33 uur. Dachten we. Vanwege de staking zaten we pas, een beetje verkleund van de kou, om 9.20 uur op de bus. We waren wel heel blij dat onze uitstap toch kon doorgaan. 

  Caroline liet ons van alles zien in het ziekenhuis : de materniteit (amai wat is een pasgeboren kindje klein), de spoedafdeling (wow wat gaat de sirene van de MUG hard), de kinderafdeling (ze hebben daar nogal een coole robot, Zora) en de geriatrie (de oude mensen waren heel blij met ons bezoek en ons liedje)

  Toch twee extra feitjes het melden waard. 

  In de materniteit kreeg iemand van ons het een beetje benauwd en moest even gaan liggen. Op de spoedafdeling kreeg Jade een gips aan haar “gebroken” pols. 

  Hongerig en met de nodige transportproblemen kwamen we rond 13 uur terug op school. 

  We aten gezellig in klas onze boterhammetjes op en mochten nog wat spelen. 

   

  Het was een hele fijne uitstap!

 • Lees Meer
  607 Hits

  L1 - L2 - L3 Daaag Sinterklaasje

  IMG_9975

  De adventskransen en kerstbomen hebben de taak overgenomen van de stoomboten en ...
  We genieten nog na...

 • Lees Meer
  646 Hits

  L1 - L2 - L3 Hij kwam, hij kwam...

  IMG_0204---kopie

  Vol verwachting klopte ons hart. Maar ook dat van Sinterklaas.
  We zetten ons beste beentje voor.
  Wou je dat je erbij was? Dat kan! Kijk maar mee...
  Lees Meer
  656 Hits

  Op uitstap naar Atlantikwall

  DSC07654

  Woensdagvoormiddag gingen we op uitstap naar het openluchtmuseum Atlantikwall. Warmpjes ingeduffeld liepen we door een net aan ondergrondse gangen en bunkers. Dat de Atlantikwall één van de grootste bouwprojecten van de 20ste eeuw was, kunnen we alvast niet langer ontkennen. Wist je zelfs dat deze verdedigingslinie van Noorwegen tot aan de Frans-Spaanse grens liep? De laatste bewoner van het domein was prins Karel. Hij heeft zich steeds verzet tegen de afbraak van de Atlantikwall en gelukkig maar. Het was zijn bezoek meer dan waard!

   

 • Lees Meer
  553 Hits

  L2 Dag van de jeugdbeweging

  logo-dagvandejeugdbeweging

  Verbroedering tussen de verschillende jeugdbewegingen in het tweede leerjaar.

   

 • Lees Meer
  612 Hits

  Poppenspel: de spin Sebastiaan

  DSC07593

  We maakten ons eigen spinnenpopje. Daarmee speelden we in ons poppentheater het verhaal van de spin Sebastiaan na. Er kwamen heel wat leuke voorstellingen aan bod, het publiek genoot met volle teugen.

 • Lees Meer
  561 Hits

  Champignons in de klas

  Champignons-vol

  De leerlingen van het tweede leerjaar haalden de voorbije maand hun groene vingers naar boven. Ze kweekten namelijk champignons in klas, daar kwam toch het een en ander bij kijken.

  Dekaarde toevoegen en gelijk verdelen, water geven en afwachten tot de schimmelgroei. Daar begon het allemaal mee. Bij voldoende schimmelgroei mocht de zak open en keken we vol bewondering toe hoe kleine knopjes uitgroeiden tot grote champignons.

  Het smaakt alvast naar meer...

  Laat die tweede en derde oogst maar komen.

 • Lees Meer
  586 Hits

  Creatief omgaan met speelgoed

  cover

  Op de speelplaats van Gravenbos 4 gebruiken de lln van het 1e en het 2e het speelgoed niet altijd waarvoor het dient. Erg? Helemaal niet. Ze bouwen samen een “hindernisparcours” en stappen dan geduldig elk om beurt tot het einde. Misschien gaf één of andere juf hen wel een hint.
  Fijn om ze allemaal zo fijn samen te zien spelen.

 • Lees Meer
  756 Hits

  Fruitsalade maken

  Vers-fruitsalade

  Een tafel vol met appels, peren, meloenen, druiven, bananen, ... stond de leerlingen van het tweede deze middag op te wachten. Voor we gezond konden snoepen moest er dus eerst heel wat gewerkt worden.

  Te beginnen met onze handen te wassen. Daarna sneden we ijverig onze stukken fruit in kleine stukjes. Dat was niet altijd even makkelijk, maar oefening baart kunst. We sloten onze kookactiviteit samen gezellig af met een babbeltje en bovenal ons welverdiend kommetje fruit.

 • Lees Meer
  822 Hits

  Naar de computerklas

  edudemic.com_

  Kijk eens hoe flink wij werken in de computerklas.

 • Lees Meer
  599 Hits

  Strappen maar!

  IMG_4084

  De leerlingen van het tweede waren er helemaal klaar voor. Fiets of step, fluojas en helm. We dansten op het straplied en fietsten op een parcours. Amai, dat ging goed.