K1A: Vrolijk Pasen!

 Pasen kwam zo dichtbij in de klas. We waren op uitstap geweest naar het kakelende kippenmuseum. 

Faber had takken van de krulwilg meegebracht voor in de klas, die hadden we versierd zodat we een mooie paasboom hadden  voor in de klas.

We gingen volop aan de slag om een paasmand te knutselen zodat we toch iets zachts hadden waar we ons eitje konden inleggen als de paashaas zou komen.

We keken  ook eens wat er nu eerst was het ei of de kip en dan konden we toch ook niet anders dan eens te proeven van zo een eitje van de kip. Eerst koken (het was een hard gekookt eitje) en dan lekker smullen.

Met de 1e kleuters tekenden we kuikens aan de hand van Krullebolle en daarna schilderden we met z'n allen kippen maar eens niet met gewone penselen maar met veren en pluimen.

En de donderdag voor de vakantie was het zover, toen juf de klasdeur opende lag onze klas vol met chocolade eitjes maar ze zaten wel goed verstopt. Gelukkig hebben we in onze klas kleuters met hele goede zoekogen.  Elke kleuter had een ei gevonden.

Vrijdagnamiddag mochten we nog de Broederlijk Delen actie afsluiten met allerlei leuke samenwerkingsspelletjes op de speelplaats en konden we de vakantie  samen inzetten.

Na de vakantie verwelkomen we 3 nieuwe peutertjes. 

Lees Meer
  134 Hits

1KB: De kip en haar kuiken

Na ons bezoek aan het Kakelend Kippenmuseum wisten we al heel wat over de kip en de kuikens. In de klas gingen we hier verder mee aan de slag.

We tekenden een kuiken op de muziek. We schilderden ook een kip of een kuiken en we knutselden uiteraard ook een paasmandje om op Pasen op zoek te kunnen gaan naar heerlijke paaseitjes in de tuin. 

We sorteerden eitjes volgens grootte en volgens kleur. En gingen ook tellen met de kuikens en de eitjes. 

In het kippenhok horen we ook allerlei geluiden. We luisterden naar de geluiden in en rond het kippenhok en bootsten de geluiden ook na met de ritmestokjes en de cajòn.

Uiteraard moesten we ook eens proeven van die heerlijke kippeneitjes. We kookten eitjes, maar hebben ook een spiegelei en een roerei gebakken in de pan.

Ook in de klas zaten af en toe eitjes verstopt. We speelden een memoriespelletje waarbij de paashazen hun eigen eitjes terug moesten vinden, maar we gingen ook op zoek naar heerlijke chocolade eieren in de klas.

De voorbije weken vierden we ook enkele jarigen. Maurice, Rembrandt en Elva blaasden 3 kaarsjes uit op de verjaardagstaart! 



Lees Meer
  167 Hits

Schoolfeest 1KC

Schoolfeest 1KC 

Lees Meer
  151 Hits

Schoolfeest 1KB

Schoolfeest 1KB

Lees Meer
  151 Hits

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

22 november 2023
08 november 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023