• 059 27 63 63

Verborgen pareltjes

DSCN0201

Verschillende begeleiders, verschillende fototoestellen.... Hieronder volgen nog enkele foto's waarop uw zoon/ dochter misschien wel weer te zien zijn.

 • Lees Meer
    491 Hits
  491 Hits

  Einde dag 1

  IMG_4434

  Met wat vertraging staan de foto's van gisterenavond dan toch op de blog. De wifi-verbinding valt nu en dan weg, vandaar...

  Het avondmaal was dan uiteindelijk toch een verrassing. Geen komkommers. Wel een groene, heerlijke soep. Bij het hoofdgerecht hadden er velen toch hun twijfels. Iedereen moest een beetje proeven. Schoorvoetend kwamen er kinderen achteraf zeggen dat ze het toch heel lekker vonden. Er waren zelfs kinderen die 4X lieten opscheppen!

  De Talentendoos, daar had iedereen naar toe uitgekeken. De verwachtingen werden echt ook wel ingelost. Er stond van alles op het programma: goocheltrucjes (waarvan ik nog altijd niet snap hoe ze het deden), voetbal'shwalbes' (hoe je je moet laten vallen en een strafschop uit de brand kan slepen), een nachtegaaltje dat prachtig zong, dansacts, acrobatische turnoefeningen, basketmoves, moppentappen... Wat heeft het publiek genoten! De acteurs, de zangers, de sportievelingen, de showmannen en -vrouwen hebben het beste van zichzelf gegeven en een prachtige medaille verdiend.

  Na heel wat vertraging was het dan toch tijd om naar bed te gaan. Tanden poetsen, een kattenwasje, een knuffel van de juf, de eigen knuffel, een babbeltje met de kamergenoten... Rond 23 uur was het overal stil. Hopelijk kan iedereen genieten van een goede nachtrust.


 • Lees Meer
    489 Hits
  489 Hits

  Aangekomen!

  IMG_4376

  ​Oef! We zijn rond 14.45 uur goed aangekomen in Han-sur-Lesse onder een stralend zonnetje.

  Vanmorgen zijn we met volle moed (met hier en daar wel een traantje) vertrokken aan de parking van Zomerloos. Natuurlijk mocht het Puur Avontuurklassenlied niet ontbreken. Zelfs de pers was aanwezig.

  Van Gistel reed de bus naar Lacs de l'Eau d'Heure. Daar bezochten we de grootste stuwdam van België. Dat was wel impressionant. Zelfs de enkele leerlingen met hoogtevrees durfden het ook aan om 100 m met de lift te stijgen. Het zicht was adembenemend. 

  Na onze picknick stapten we opnieuw de bus op. Deze keer naar Han-sur-Lesse. 
  De rit was wel lang, maar dankzij de busquiz viel dat heel goed mee.

  Op dit moment is er een groep leerlingen bezig met het verkennen van het mooie dorpje. Dit doen ze met het kompas. Ondertussen moeten ze foto's herkennen en terugvinden. 

  Een andere groep maakt medailles om dan uit te reiken aan alle deelnemers van de Talentendoos. Vanavond mogen de kinderen tijdens de Talentendoos hun act opvoeren: moppen tappen, dansen, zingen, voetbaltrucjes, goochelen...

  De derde groep installeert hun gezellige kamer. Veel kinderen hebben al laten blijken dat ze het een mooie gîte vinden. Al heeft een enkeling ook al geopperd dat de kamers kleiner zijn dan op de foto's te zien waren. :) 

  Alle groepen schuiven door zodat ze de drie activiteiten meegemaakt hebben.

  Straks volgt het avondmaal. Zelf weet ik nog niet wat het is, maar ik heb wel al komkommers gezien.
  Ook zijn er al 2 brieven toegekomen! Dat is rap.

  Later op de avond krijgen jullie een vervolg van de dag te lezen en te zien met meer foto's. • Lees Meer
    956 Hits
  956 Hits
  © 2018 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek