Fontgrootte: +

Verduidelijking laag-risico klassen

coronavirus-Information

Hierbij wat verduidelijking betreffende laag-risico klassen in Gravenbos.

Er zijn meerdere klassen die thuis een mail kregen met de melding aan de ouders dat hun kind laag-risico is. Dit omdat ze in contact kwamen met een juf die thuis bleef zodra ze zich minder goed voelde, maar enkele dagen later toch positief bevonden werd.
De juf hield zich aan alle opgelegde maatregelen, handelde correct door afstand te houden en een mondmasker te dragen, en bleef direct thuis. Maar met terugwerkende kracht worden de klassen die les kregen van haar als laag-risico beschouwd. Zij kregen een brief met adviezen en preventieve aandachtspunten. Onder andere ook de mededeling tijdelijk geen hobby's uit te oefenen.
Indien geen mail ontvangen, komen de kinderen niet in aanmerking en mogen zij hun hobby uitoefenen.

Maar verschillende organisaties nemen conclusies die wij niet in de hand hebben. Deels begrijpelijk, want voor hen is het niet duidelijk. Maar zij mogen er vanuit gaan dat de ouders hun verantwoordelijkheid nemen. Tot op heden werd dit correct opgevolgd door de ouders, dus rekenen we er op dat dit nu ook zo zal zijn.

Trouwens, er zijn geen kinderen positief en zelfs gene met hoog-risico in deze situatie. Ook deze verkeerde verspreiding daarrond hebben wij niet onder controle.

Alles is gecheckt en wij moesten meedelen aan bepaalde klassen dat ze extra alert moeten zijn.

Er is heel wat paniek. Begrijpelijk. Het zijn hectische tijden.
Maar wij hebben dus geen kinderen met hoog-risico via school, en de betrokken ouders zijn ingelicht zoals we moeten doen.

directeur Peter Willems

Gravenbos 

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

10 oktober 2023
22 november 2023
17 september 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023