Nieuws

Verduidelijking laag-risico klassen

coronavirus-Information

Hierbij wat verduidelijking betreffende laag-risico klassen in Gravenbos.

Er zijn meerdere klassen die thuis een mail kregen met de melding aan de ouders dat hun kind laag-risico is. Dit omdat ze in contact kwamen met een juf die thuis bleef zodra ze zich minder goed voelde, maar enkele dagen later toch positief bevonden werd.
De juf hield zich aan alle opgelegde maatregelen, handelde correct door afstand te houden en een mondmasker te dragen, en bleef direct thuis. Maar met terugwerkende kracht worden de klassen die les kregen van haar als laag-risico beschouwd. Zij kregen een brief met adviezen en preventieve aandachtspunten. Onder andere ook de mededeling tijdelijk geen hobby's uit te oefenen.
Indien geen mail ontvangen, komen de kinderen niet in aanmerking en mogen zij hun hobby uitoefenen.

Maar verschillende organisaties nemen conclusies die wij niet in de hand hebben. Deels begrijpelijk, want voor hen is het niet duidelijk. Maar zij mogen er vanuit gaan dat de ouders hun verantwoordelijkheid nemen. Tot op heden werd dit correct opgevolgd door de ouders, dus rekenen we er op dat dit nu ook zo zal zijn.

Trouwens, er zijn geen kinderen positief en zelfs gene met hoog-risico in deze situatie. Ook deze verkeerde verspreiding daarrond hebben wij niet onder controle.

Alles is gecheckt en wij moesten meedelen aan bepaalde klassen dat ze extra alert moeten zijn.

Er is heel wat paniek. Begrijpelijk. Het zijn hectische tijden.
Maar wij hebben dus geen kinderen met hoog-risico via school, en de betrokken ouders zijn ingelicht zoals we moeten doen.

directeur Peter Willems

Gravenbos 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://gravenbos.be/