En off we go

IMG_6279

1) Om 7.40 uur stonden de eerste leerlingen al vertrekkensklaar aan de sporthal van Gistel. De juffen en meester Yenley hadden hun materiaal ook al klaar gezet. Druppelsgewijs kwam iedereen toe. De een met een klein hartje, de meesten dolenthousiast. Met een beetje vertraging kwam de bus gelukkig af. Doordat chauffeur Kurt zo blij gemutst was, vergaten we dit snel. Ook al omdat er snel een filmpje opgelegd werd: Stuart Little. Wie geen zin had om te kijken, kon wat keuvelen met de buur. Anderen vonden het tof om wat te kleuren of om een gezelschapsspelletje te spelen. Tijdens het eerste deel van de rit namen de deel aan een busquiz. De winnaar die 'uit de bus' kwam, was Kenzo. Hij was heel blij met zijn geschenk.

2) Na een korte plaspauze sprongen we opnieuw de bus op voor het laatste, korte stukje. Onmiddellijk werden we aan tafel verwacht. Op de foto's kun je zien wat 'le menu du jour' is.

3) In de gezellige tuin mochten we nadien wat tot onszelf komen. Maar niet voor lang, want er stond heel wat op het programma: medailles maken voor na de Talentendoos, kamers gezellig installeren, een fotozoektocht met kompas om het dorpje al wat te verkennen.

4) Juf Helena bracht ons wel op de hoogte van iets geks: er zou immers een mol in ons midden bevinden. Eén van de begeleiders zal namelijk deze week heel raar doen: over de voeten struikelen, schoenen aan elkaar binden, geheime boodschappen noteren… Telkens krijgen de kinderen een tip van wie het zou kunnen zijn. Extra tips kunnen ze ook verdienen. Benieuwd naar de eerste tip? Dat is het cijfer 4. Misschien zien de ouders ook iets op de foto waardoor de identiteit van de mol duidelijk wordt. Als journalist zal ik proberen alle verdachte handelingen op foto te zetten.
Tot nu toe zagen we alleen maar blije gezichten en geen enkele leerling die het supermoeilijk had. Dat gaan de ouders zeker leuk vinden. Geef gerust een reactie weer. Dit kunnen de kinderen straks voor het avondeten nalezen als ze willen.