Fontgrootte: +

L4A De voorbije 3 lesweken

Beste ouders van klas 4A

Ik sta ondertussen drie weken voor de klas van uw zoon of dochter. Via deze post hou ik jullie op de hoogte wat we allemaal al hebben gedaan.

De eerste week zijn we gestart met een nieuw project: CLIL in de lagere school. CLIL staat voor Content language integrated learning. Dit wil zeggen dat je een bepaald vak in een andere taal geeft. Ik heb ervoor gekozen om het vak wereldoriëntatie in het Frans te geven.Met veel 'goesting' en toch wat gezonde zenuwen gaf ik dinsdag 26 april de eerste CLIL-les. In het begin was het wat wennen, maar de leerlingen deden enthousiast mee. 

In de les MUZO werkten we rond de kunstschilder René Magritte. Eerst bespraken we enkele van zijn schilderijen en daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag.

De CLIL-lessen lijken te werken. Het is een uitdaging en af en toe wordt er toch iets in het Nederlands gezegd. Maar ik sta ervan te kijken dat de leerlingen de leerstof begrijpen en al enkele Franse woorden durven zeggen. Ik blijf zoeken om de lessen zo goed mogelijk te laten slagen. 

In de les Muzo hebben we ook een nieuw liedje geleerd. Ik was onder de indruk van het zangtalent.

Donderdag 5 mei hebben we in de les MUZO met maskers gewerkt. De leerlingen mochten enkel hun lichaam gebruiken. Dit zorgde voor grappige, enge en emotionele toneeltjes.

Vrijdag 6 mei bezochten we de kerk. We leerden over de geschiedenis van de kerk en de belangrijkste symbolen in de kerk. (Er stonden al enkele foto's op de blog.)

Dinsdag 9 mei '22 leerden we de kenmerken van een cirkel en hoe we cirkels moeten tekenen. De kenmerken van de cirkel hebben we aan de lijve ondervonden op de speelplaats.

Donderdag 10 mei '22 hebben de leerlingen een misdaad opgelost a.d.h.v. sporen. Geen enkele misdaad blijft ongekend voor klas 4A!

Tijdens de les schoonschrift mochten de leerlingen met plasticine de hoofdletter N maken. 

Ik voel me al goed thuis in de klas..

Het is alvast een geweldige ervaring. 

Groetjes

juf Joke en juf Marthe

{flickr set=72177720298879997/with/52069068068/}



Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

20 oktober 2023
23 december 2023
29 november 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023