Fontgrootte: +

2KA 'De Meneertjes en Mevrouwtjes'

de-meneertjes

Twee weken werkten we rond de boekjes  'de Meneertjes  en Mevrouwtjes'  .

Elke dag kwam er een ander meneertje of mevrouwtje te voorschijn in ons huisje.

Op dag 1 was dit Meneertje Blij.  We werkten die dag rond de gevoelens blij, bang, boos en verdrietig. We speelden een spiegelspel, sorteerden gevoelskaartjes en deden een logische volgorde.

Op dag 2  kwam Meneertje Kietel op bezoek. We speelden een  kringspel 'waar is meneertje Kietel?'   Tekenden op muziek  een meneertje of mevrouwtje en speelden in de zandbak met de blote voetjes.

Dag 3 maakten we kennis met Meneertje Bots... en ja hoe kan je het raden  er gaat geen dag voorbij zonder dat Meneertje Bots ergens tegen aan botst. We maakten een parcour en mochten dit geblinddoekt volgen.... dit konden we enkel  met de hulp van een vriendje die instructies gaf.

Op dag 5 kregen we het deurtje van het huisje bijna niet open want meneertje sterk hield deze stevig vast.  De begrippen zwaar/licht/zwaarder/lichter kwamen aan bod.  Met de weegschaal konden we voorwerpen wegen en kijken wat zwaarder( of lichter) was.

Dag 6 kwam mevrouwtje lenig wat bewegingsoefeningen  met ons doen. 

De 7de dag was er iemand heel erg ongeduldig want die wou echt weten wat wij allemaal doen in onze klas. Meneertje nieuwsgierig wil alles weten en bewonderde dan ook met veel plezier al onze bouwwerkjes. We beschilderden een 'geluk zak'  voor onze papa en  speelden een tastspel. 

op dag 8 kwam meneertje jarig om al onze jarige vriendjes te feliciteren... en daar hoort natuurlijk een feestje bij !

 De voorlaatste dag kwam Mevrouwtje Prinses ons een verhaal vertellen over hoe graag ze anderen helpt. We kleurden de meneertjes  in de juiste kleuren. En maakten ook nog met de computer een kaartje voor papa.

 En de  allerlaatste dag moesten we af en toe eens het deurtje van ons huisje dichthouden. Want Meneertje en Mevrouwtje Kletskous hielden niet op met praten. We speelden samen taal- en rijmspelletjes  en verzonnen een verhaal .


{flickrset=72177720299831169}




Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

24 september 2023
05 november 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023