Fontgrootte: +

2K: Dimmele dimmele dont, een zaadje in de grond!

zaadje

Hoera, het is lente! Het wordt warmer, af en toe komt de zon al eens tevoorschijn. Bomen en planten komen weer tot leven. Het ideale moment om dit alles eens van dichtbij te bekijken.

We vertrokken op lentewandeling. Een vogel op haar nest, bloemen die te voorschijn komen, meeldraadjes en een stamper binnenin de bloem, insecten die rondvliegen en kruipen, een zwarte vogel met een witte buik, een zwarte vogel met een gele bek, een klein vogeltje met een rode buik, eentje met een gele buik! De kleuters merkten heel veel op.

In de klas werkten we verder met wat de kleuters ontdekten. We zochten op wat we allemaal zagen. Een paardenbloem, paaslelies, tulpen, merels, duiven, eksters, kraaien en een kauw, mieren, bijen... De kleuters wisten heel vlug welke vogels er rondvliegen en welke bloemen er groeien in onze schoolbuurt.

We hebben zelf geplant en gezaaid. Boontjes, zonnebloemen en in 2KA tuinkers waar we tuinkerssoep van maakten. We knutselden bloemen zodat onze winkel al snel omgetoverd werd in een echt bloemenparadijs! In 2KB schilderden we prachtige bloemen op een achtergrond met ecoline.

Als slot zongen de kleuters uit volle borst ons lentelied: 'Zonnestralen op mijn huid, vogels die gaan fluiten! Nieuwe blaadjes aan de boom. Lekker spelen buiten!'



foto's 2KA

{flickrset=72157719204606345}

foto's 2KB

{flickrset=72157719189903907}





Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

19 maart 2024
11 november 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023