P: Lieve mama!

DSCN4532

 Dag Reuzenbloem bij mijn schoen.

Zal ik je plukken, zal ik dat doen?

Kom maar bloem, kom maar even dan zal ik je aan mijn allerliefste mama geven!

Aan alle mama's een prettige Moederdag.

De voorbije weken stond onze mama centraal in de klas. Ons cadeautje was er ééntje waarbij we moesten poseren, stempelen en experimenteren met klei.

Naar fijne motoriek toe maakten we bloemen met schijven, moesten we wasknijpers knijpen op de juiste kleur van bloemblad en mochten we een ketting rijgen met verschillende soorten parels en we mochten ook een ketting stickeren op een blaadje.

Met plasticine rolden we parels en moesten we proberen met (veilige) reuzenaalden er een gaatje in te maken.

We hadden een waarneming van een echte handtas. Ja hoor daar kan echt wel veel in en dan speelden we een gezelschapsspel met de dobbelsteen om het vlugst onze handtas vullen. 

Elke week hebben we ook de donderdagavond tik-tak (kennen jullie vast van vroeger op de tv, binnenkort starten er nieuwe afleveringen). De ene week geeft juf Astrid de tik-tak en de andere week juf Vicky.

We gaven elkaar ook een massage. We oefenden bij de vriendjes van de klas maar misschien heeft uw kleuter dit ook al eens thuis getoond.

Aan onze klasdeur hadden we foto's van alle mama's, daar maakte juf een kopie van en verknipte hem tot een puzzel. Daarna moesten we raden welke mama bij welke kleuter hoorde.

Maar de mooiste kunstwerken ontstonden deze week toch op ons krijtbord, die voor deze week eens ons verfbord was. De kleuters mochten met hun vingertjes mooi gekleurde bloemblaadjes stempelen.

Ook hadden we na de paasvakantie 4 nieuwe peuters die hun intrede maakten in de klas. En wat deden ze dit super! Welkom in ons klasje Nathan, Ellis, Lukas en Raven.

Kijk maar mee: