Fontgrootte: +

K1C : Tu Ta Tu Ta .. de brandweer komt eraan!

brandweer

De voorbije twee weken werkten we in de klas rond de brandweer. We werden echte brandweermannen en vrouwen. De peuters brachten zelf ook heel wat leuk materiaal mee naar onze klas om mee te spelen. 

We maakten voor papa een mooi werkje voor Vaderdag. Daarvoor hadden we rode, gele en oranje verf want dat zijn de kleuren van het vuur.  We beschilderden ons plankje helemaal een juf nam een foto van ons als echte brandweermannen en vrouwen! Ons werkje werd een haakje om sleutels aan te hangen. Daarnaast maakten we ook nog een theelichthouder.

In de klas keken we ook naar prenten om te zien wat de brandweer allemaal doet. Branden blussen, een kat uit de boom halen, omgevallen bomen in stukken zagen, mensen uit auto's halen.. Brandweermannen zijn echte helpers. Ze helpen mensen in nood. Ook wij leerden hoe we elkaar en andere mensen kunnen helpen.  In onze klas namen we elkaars handen vast en beloofden we elkaar dat wij met onze twee helpende handen er altijd voor elkaar zullen zijn om te helpen.

Tot slot gingen we op bezoek naar de brandweer van Gistel. Wat was dat een beleving. Grote brandweerwagens, ziekenwagens, brandslangen, de brandweerman, blauwe knipperlichten, luide sirene's... we hebben het allemaal gezien. We waren enorm onder de indruk. Bedankt brandweer Gistel voor de mooie uitleg! 

We vierden ook nog twee verjaardagen. Nolan en Wiktor werden allebei 3 jaar. Een dikke proficiat! 

{flickr set=72177720299752671}

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

15 september 2023
12 september 2023
02 december 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023