Fontgrootte: +

K1C Nieuwe vriendjes, nieuwe klas

cropped-7633

De eerste schoolweek zit er alweer op.  Wat was het spannend! Een nieuwe juf, een nieuwe klas en nieuwe vriendjes. Ons klasje telt 17 lieve peutertjes.  Nolan, Lisa-Marie, Laure, Andreas, Renée, Elly, Ineke , Wiktor, Lisette en Kaithy kenden onze school al een beetje. Zij zaten voordien bij juf Vicky of juf Maaike. De klassen werden erg groot waardoor ook zij naar de nieuwe klas mochten komen. We verwelkomden ook 7 nieuwe peuters: Andreas,  Lowiek, Fien, Lucas, Mack, Vic en Milan. De eerste dag vloeiden er bij enkele peutertjes traantjes, maar die waren al snel voorbij.  We leerden elkaar en de klas kennen.  Benieuwd naar wat we deze week allemaal hebben uitgespookt? 

Wel, we kleurden ons symbool en gingen op de foto. Juf hing ons symbool op in de gang zodat iedereen weet wie we zijn. Met stempels en verf gingen we aan de slag voor onze verjaardagskroon.  We maakten een handafdruk voor de helpende handen. Elke dag wordt een nieuwe helpende hand gekozen die Jules mag wakker maken en in bed steken.  Juf deed hiervoor een beetje verf op onze hand in een kleur die we zelf mochten kiezen. Dat kriebelde toch wel een beetje.  Eind deze week gingen we ook aan de slag met lijm.  Voor sommige peuters was dat wel iets vreemd. Dat kleefde toch wel aan onze handjes. Niet erg hoor want nadien konden wij onze handjes terug wassen met wat water en zeep. 

We ontdekten ook de leuke hoekjes in de klas. De zandbak, de poppenhoek, de bouw- en autohoek, de puzzels, de glijbaan en de boekenhoek. Wat kunnen we veel doen in onze klas. Na al het spelen moesten we ook opruimen. Wat een flinke opruimkampioenen! We hebben ook een kring, daar kwamen we gezellig samen om te zingen of om een verhaaltje te beluisteren. 

Dinsdag en donderdag hebben we onze beentjes losgemaakt met juf Saar. Eerst moesten we onze schoenen uitdoen, want om te turnen moeten we turnpantoffels aan doen. In onze turnzaal was het dolle pret. En op woensdag bracht juf Vicky nog een Tik Tak voorstelling waar we naar toe mochten gaan kijken.  Wat was dat leuk! 

Deze week kregen we ook heel wat hulp van juf Hadewych en juf Sarala! 

Op naar een nieuwe spannende week! 

{flickr set=72177720297298871}

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

27 februari 2024
02 december 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023