Fontgrootte: +

K1A: Wij zijn kampioen in gezonde dingen doen!

a1930746a9170a6952897f8568f1aa9c

De voorbije weken mochten we ons eens bewijzen. Bewijzen dat wij net zo'n grote kampioen waren als Winnie Wortel. 

Kampioen in gezonde dingen doen!

Om de week te beginnen mochten we proeven net zoals Winnie Wortel. We mochten komkommer, tomaat, wortel, appel, peer, mandarijn proeven en alle vriendjes uit de klas hebben vol enthousiasme beginnen proeven. We vonden het niet altijd lekker maar dat is niet erg en mochten we ook zeggen en kan je ook zien aan de gezichtjes maar het is superflink dat iedereen wou proeven.

We mochten ook ruiken aan voedingswaren: chocolade, mandarijn, snoep, koffie, komkommer, stinkende kaas. Koffie en chocolade kende iedereen supergoed.

We luisterden naar een verhaaltje van Jules die een boterham voor zichzelf was gaan smeren maar wat was dat mis. Wij hielden het bij een boterham met choco of confituur. Eerst proeven en daarna gingen we aan de slag aan de knutseltafel om een boterham te leren smeren. Dit lukt al aardig.  De ene zijn choco of confituur was een al wat dikkere laag dan de andere.

Naast voeding stond beweging ook centraal. Een dansje een bewegingsmoment en ook eens op het apenparcours in de schooltuin.

Woensdag was het dan zover. Iedereen had zijn gezonde boterhamdoos mee. De mama's en papa's of grootouders hadden er echt hun werk van gemaakt.  We hadden de tafel gedekt en smakelijk eten!


{flickr set=72177720297446976}

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023