K1A: Vrolijk Pasen, Jules!

b18fdb65ec0d89634e12e46e85ac4a64

Het is wel nog niet onmiddellijk Pasen maar daar de scholen vroeger sluiten krijgen jullie de foto's van ons thema alvast een beetje vroeger.

Wat schrokken we toen maandagmorgen Tokkelientje in onze klas zat. Een klein kippetje met een groot probleem. Ze had een eitje gelegd maar het kuiken kwam er maar niet uit. Wij konden haar helpen om haar kuikentje uit het ei te laten komen door enkele leuke opdrachten te doen zoals gekleurde stippen zoeken op een ei. Maar we veranderden zelf ook even in een ei en wiegden heen en weer in ons nest.

Wat waren haar kuikentjes schattig toen ze uit het ei kwamen.

We veranderden een tak van de krulwilg in een mooie paasboom. Wat leuk om er samen eitjes in te hangen.

Maar we hadden ook een heel belangrijke taak: een paasmandje maken want je weet nooit wanneer de paashaas langskomt. En jawel vrijdag was het zover.

We deden ook nog een leuk spel met de kleurendobbelsteen: we mochten ons ei met gekleurde stickers versieren, daarna gingen we rond de sticker (rond, rond, eitje rond) en dan mochten we hem schilderen met onze toververf ecoline.

Daar de refter gesloten was deze week maakten we van ons klasje over de middag een gezellig restaurantje. Wat was het leuk om samen onze boterhammen op te eten.

Er was ook nog twee keer feest want Ralph en Léonie waren jarig. Hiep hiep hoera!

Na de paasvakantie verwelkomen we 3 nieuwe peutertjes. 


  • By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://gravenbos.be/