K1A: Jules is jarig!

DSCN6219

 Enkele weken terug werkten we in de klas nog rond ons warme nest en raad eens wie er geboren is in ons warme nest? Jawel een kleine uil. We hebben hem de naam Owly gegeven. Owly zal in de loop van het jaar nog vanalles beleven met onze kindjes.

Ondertussen waren we ook al in de aanloop naar enkele grote gebeurtenissen: de verjaardag van Jules en de verjaardag van de juf.

We begonnen het thema met een cadeautje dat we gevonden hadden in de klas. In het cadeau zaten allerlei voorwerpen die we nodig hadden om feest te vieren. Uw kleuter leerde de woorden: verjaardagskaart, ballonnen, vlaggen, kroon, verjaardagstaart.

Tijdens het hoekenwerk konden ze een taart versieren met plasticine, stempelen met ballonnen.

we leerden ook een nieuwe krullenbol (schrijfmotoriek) , die van de ballon. We maken de ronde bewegingen eerst in de lucht met onze zwaailinten en daarna mochten ze verticaal werken op papier (op de kast) en op ons krijtbord.

We luisterden naar het verhaal van "de kroon van Jules" die was namelijk veel te groot. Wij moesten ook kroontjes passen op het hoofd van Jules. Groot-middelgroot en klein.

Daarna stempelden we ook de band voor onze eigen kroon voor als we jarig zijn.

Bij een verjaardagsfeest hoort natuurlijk ook muziek: we speelden met de instrumenten en waren precies een echte fanfare.

We deden een chronologische volgorde van Karel die zijn ballon opblaast. (wat gebeurt eerst... en dat mochten de kleuters juist opkleven).

We hebben ondertussen ook al een verjaardagslijn aan ons verdiep hangen. De vogels die de kleuters in het vorige thema gemaakt hadden hangen nu mooi op de tak in de volgorde van wie eerst jarig is. Zo weten de kleuters wie het eerstvolgende jarige is. En dat is binnenkort Anaïs.

Deze week was het ook de week van de verdraagzaamheid bij ons op school. We hadden de opdracht gekregen om te letten op het samenwerken en samen spelen. We maakten samen grote puzzels en we speelden het spelletje 'beeldhouwer' ( hier moeten de kinderen samenwerken om tot een mooi beeldhouwwerk te komen).

Vanaf volgende week starten we met het thema "In het bos daar staat een huisje" Kijk maar mee op de brainstorm die de kleuters gemaakt hebben.

  • By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://gravenbos.be/