1KB: Thema: Jules is jarig

Jules-is-jarig-2

De voorbije 2 weken waren we volop in de weer met het voorbereiden van de verjaardag van Jules.

Jules werd binnenkort 3 jaar, dus we hadden wel wat werk voor de boeg. Eerst dachten we goed na over wat we allemaal nodig hebben voor een geslaagd verjaardagsfeest. Een kroon dat mocht zeker niet ontbreken. We stempelden met ballonnen op een groot blad en krijgen zo al een mooi gekleurde kroon. Maar ook een taart mocht niet ontbreken. Dus gingen we onze eigen klastaart versieren. Het aantal kaarsjes dat erop moeten, dat hangt af van hoeveel jaar we worden uiteraard. Voor Jules mochten er 3 kaarsjes op. We speelden ook een spelletje met de kaarsjes. We gooien met de dobbelsteen en plaatsen evenveel kaarsjes op de taart. 

In de klas hadden we ook een grote vormentaart. Welke vormen zien we op de taart en welke logiblok past op de vorm. Eerst op de grote taart, daarna elk op onze eigen verjaardagstaart.

Bij een verjaardag hoort ook een kaartje. De kleuters maakten hun eigen kaartje. En om te weten wie binnenkort jarig is hebben we een verjaardagskalender met schatkaarten hangen in onze klas. Zo zien we telkens wie de volgende jarige is. Om deze schatkaarten te maken, mochten we voor 1 keer schilderen met koffie in plaats van met verf. En daarna ook nog even met onze handen in de koffiegruis. Wat was het fijn om onze handen eens lekker vuil te mogen maken. 

Ook in het poppenhuis werd er veel gefeest en taart gevierd. En er werden ook lekkere taarten gemaakt met de plasticine, de loose parts, de blokken ... 

De kleuters waren helemaal in feeststemming en weten nu al dat wanneer er iemand jarig is, het feest zeker niet meer stuk kan.

 • By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://gravenbos.be/

  Contacteer ons

  A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

  E    info@gravenbos.be

  T    +32 59 27 63 63

   

  Volg ons

  Heb je dit al bekeken?

  01 september 2021
  15 september 2021
  28 september 2021

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen