Met-roodkapje-door-het-bos-kopie

De voorbije 3 weken maakten de kleuters kennis met Roodkapje. We luisterden naar verschillende versies van dit wereldberoemde sprookje. Maar we speelden het sprookje ook na in de klas. Zo werd ons poppenhuis omgetoverd tot het huisje van grootmoeder en speelden de kleuters ook poppenkast voor elkaar. 

Het kleur rood stond centraal tijdens deze weken. We maakten een rode speelhoek met allerlei rood speelgoed uit de klas. Speelgoed dat normaal niet samenhoort, maar waar eigenlijk toch samen mee kan gespeeld worden en waarmee we nieuwe dingen kunnen uitproberen. 

We versierden de mantel van roodkapje. Eerst met echt materiaal in de hoekjes, daarna op papier. 

De kleuters konden ook gaan experimenteren met het kleur rood. Met allerlei rood knutselmateriaal maakten ze een prachtige rode collage. 

Maar niet alleen Roodkapje speelt een grote rol in het verhaal. Ook de wolf leerden we kennen. We schilderden de wolf met een vork. Maar we waren helemaal niet bang van de boze wolf hoor.

De grootmoeder van Roodkapje woonde in het bos. Daarom gingen we ook op bezoek naar het bos en maakten we ook een herfstwandeling in de buurt van de school. We genoten van het mooie herfstweer en de prachtig gekleurde blaadjes aan de bomen en op de grond. 

Op de laatste dag voor de vakantie hielden we een rood feestje. Iedereen kwam naar school met een tintje rood. Daarna gingen we net als Roodkapje koekjes versieren. Al waren deze koekjes deze keer niet voor grootmoeder maar voor de kleuters zelf.

Het waren drukke weken. Hopelijk kunnen de kleuters genieten van een deugddoende vakantie. Na de vakantie verwelkomen we Laurien en Pierre-Alexander in onze klas en staan nog heel wat speelse en leerrijke activiteiten op het programma.