Fontgrootte: +

1KB - Lieve mama, jij bent bijzonder!

Lieve-mama-jij-bent-bijzonder-2

Na de paasvakantie verwelkomden we 4 nieuwe peuters in de klas. Noud, Sia, Boris en Carlos zijn ondertussen al helemaal ingeburgerd in hun nieuwe klas. 

We hadden ook een groot feest in het vooruitzicht, namelijk moederdag. De dag waarop we onze mama's letterlijk in de bloemetjes willen zetten, want onze mama's zijn zo bij-zonder. Ja, daar hoor je het woordje bij in, dus doken we ook even in de wereld van de bijtjes. We maakten een bijenkorf en stempelden bijtjes voor erin. We zagen ook dat een bij gele en zwarte strepen heeft, precies een patroontje. Dat konden de eerste kleuters al heel goed schilderen. De peuters die mochten even experimenteren met de gele scheerschuimverf. Ze maakten er de vleugels in met hun handen en tekenden ook al eens strepen met hun vinger in de verf. Daarna maakten we een afdruk van de verf en wanneer de verf droog was schilderden we er ook zwarte strepen op. Nog 2 vleugels eraan en ja we werden allemaal een bijtje. 

Bijtjes gaan ook op zoek naar nectar in de bloemen. Dit speelden we in de klas met ons liedje. We gingen ook bijtjes bij de juiste bloem kleven en speelden een spelletje met vlinders, want ook die houden van bloemen. 

Wist je dat wanneer we een zaadje in de grond steken en we geven het water, daar dan een bloem uit groeit. We speelden een spelletje in 2 groepen in de klas. De groep van de groene bloem en die van de rode bloem. De kleuters moesten gooien met de dobbelsteen en mochten evenveel blokjes leggen. Dit was de steel van de bloem. Welke bloem groeide het snelst?

In onze klas hebben wij ook een bijtje, namelijk een Bee-Bot. Dat is een bijtje die we kunnen programmeren. De bij moest vanuit de bijenkorf bij de juiste bloem geraken. Niet gemakkelijk, maar het lukte de kleuters al aardig. 

De peuters die kleurden ook een bloemetje in. Aangezien bloemetjes water nodig hebben, mochten ze erover schilderen met water. Het werd een fleurige bloem. De eerste kleuters die wilden graag een bloemetje maken die juf ook maakte in de tik tak voorstelling op woensdag. Dus gingen zij aan de slag met de playmaïs. 

Tussen al deze dingen door waren we ook druk bezig voor onze mama's uiteraard. Benieuwd wat de mama's van het cadeautje gaan vinden zondag. Wij wensen de mama's alvast een bij-zondere moederdag toe!

{flickr set=72157719114601878}

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

22 september 2023
14 september 2023
02 december 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023