1KB: Jules zoekt gaatjes

709c8298e6383228f4da3918590fc8a3

Jules ging de voorbije 3 weken op zoek naar gaatjes in en rond de klas. Wij gingen samen met hem mee op pad. Er zijn heel wat gaatjes te vinden in de klas. In de verwarming, in de muur, in de deur, in de k'nex, in de duploblokken en op nog zoveel meer plaatsen. Maar ook in onze kledij, anders kunnen we onze trui niet aantrekken, of onze benen niet door de broek steken en af en toe is er zelfs een gaatje in onze broek omdat we gevallen zijn. Ook bij onszelf ontdekten we heel wat gaatjes. In onze neus, onze oren en zelfs in onze buik vonden we ook een klein gaatje. Elke dag opnieuw ontdekten de kleuters nieuwe gaatjes. 

We maakten ook een heerlijk stukje kaas en prikten er gaatjes in. Een muisje uit klei aan een touwtje en we hebben ons eigen rijgspelletje. 

Gaatjes hebben ook allerlei vormen. Soms zijn ze rond, soms driehoekig, soms een vierkant, maar vaak ook heel grillige vormen. We leerden de vormen herkennen en ook sorteren. En in onze gang konden we door de gaatjes heen naar de andere kleuters in de turnzaal piepen. 

De kleuters hadden het superdruk met het ontdekken van de gaatjes in het speelgoed, de boeken ... Maar ze hadden er vooral heel veel plezier in.

  • By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://gravenbos.be/