Fontgrootte: +

1KA: Schatten in de klas! (deel 2)

90068252-vector-cartoon-stijl-illustratie-van-open-stralende-schatkist-gesoleerd-op-donkere-achtergrond-game

Onze eerste volle week zit er reeds op. We leerden elkaar en de klas verder kennen. We kleurden onze symbolen in en juf hing er een foto bij voor in onze gang boven onze kapstok zodat ook de andere mensen op onze school ons symbool en gezichtje leren kennen.

We gingen vingervlug aan de slag met de schaartjes. Wat kunnen we al goed stroken in stukken knippen om dan onze boekentas op papier vol te kleven met onze snippers.

We spelen en werken niet alleen in de hoekjes we gingen ook aan de slag in onze kring (op de bankjes) voor enkele activiteiten met alle kleutertjes samen:

-We leerden wie een jongen was en wie een meisje. En raad eens: ongelooflijk maar waar we komen gelijk uit. Onze blokkentoren van de jongens was even hoog als de blokkentoren van de meisjes. (Jules en juf deden ook mee).

-We gingen musiceren met zelfgemaakte instrumenten van de juf. We leerden de naam kennen van het instrument, hoe hanteren we het en de tegenstelling hard en zacht mochten we toepassen. 

-Elke dag houden we ook een godsdienstmomentje. Deze week verdiepten we ons in het verhaal 'Jezus en de kinderen'. Jezus heeft graag alle kinderen dicht bij zich. 'Kom erbij' zegt Jezus. We deden een poppenspel en luisterden naar het verhaal. Daarna richten we samen ons godsdiensthoekje in.

-We werden deze week getrakteerd op lekkere sinaasappels. Ze waren zo sappig en vol vitamientjes. We aten ze op uit het vuistje in onze tuin.

Zo zit ons eerste thema er reeds op. Volgende week gaan we aan de slag met een nieuw thema.


 • Contacteer ons

  A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

  E    info@gravenbos.be

  T    +32 59 27 63 63

   

  Volg ons

  Heb je dit al bekeken?

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen