Fontgrootte: +

1K: Uitstap naar het park en de bibliotheek

IMG_0407

Vandaag trokken de kleuters van de eerste kleuterklas naar het park bij de bibliotheek. De regen dreigde wat roet in het eten te gooien, maar gelukkig vonden we toch nog een droog moment om naar het bos te stappen. Met onze picknick mee stapten we flink door naar het park. We moesten heel goed uitkijken want er waren al heel wat plassen op het voetpad en wanneer je met je schoenen door de plassen stapt, kun je wel eens natte voeten hebben.

In het bos zagen we heel wat bomen met gaatjes. Wie zou daar wonen? Zou het een uil zijn, of een eekhoorn? En in het gaatje onderaan de boom daar woont misschien wel een vos. We roepen even of de vos thuis is, maar er komt geen antwoord. 

De juffen brachten voor alle kleuters een kastanjemannetje mee. Maar het kastanjemannetje had het nog een beetje koud. Dus gingen de kleuters op zoek naar kleertjes voor het kastanjemannetje. De blaadjes werden op het stokje geprikt. En af en toe werd het stokje wel eens in de grond geplant. Zo, nu hadden we zelf een kastanjeboom geplant. 

Van al dat stappen en zoeken in het bos begonnen de buikjes al wat te knorren. We stapten naar de bibliotheek en aten daar gezellig op het terras onze picknick op. 

Daarna mochten we even binnen in de bibliotheek. Eerst konden de kleuters zelf wat boekjes uitzoeken en wat kijken in de leuke prentenboekjes. Daarna luisterden de kleuters naar een leuk herfstverhaaltje bij de verschillende juffen.

Na het bibliotheekbezoek wilden we graag nog even naar de speeltuin, maar de regen dacht daar anders over. We stapten zo snel mogelijk terug naar school, waar we nog even konden navertellen van deze fijne dag. De juffen en kleuters zullen deze nacht waarschijnlijk geen enkele moeite hebben om de slaap te vatten.

 Dankjewel ook aan de mensen van de bibliotheek Ter Elst voor jullie gastvrijheid.

Contacteer ons

A    Gravenbos 6, 8470 Gistel

E    info@gravenbos.be

T    +32 59 27 63 63

 

Volg ons

Heb je dit al bekeken?

11 november 2023
15 september 2023

Over Gravenbos

Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

Populaire artikelen

23 augustus 2023
27 september 2023