L2 Schoolreis

gravensteen

 We vertrokken om 8.30 uur aan de sporthal op schoolreis naar Gent. 

We zaten in een hele mooie bus met een keigoede chauffeur. Op de autosnelweg vertraagde de bus ineens. We stonden in de file. Er was een ongeval gebeurd. Later dan gepland kwamen we aan in Gent.

We maakten een mooie, voor sommige (te) lange stadswandeling richting Gravensteen. Plots kregen we het kasteel in zicht.

De 'waauws' en de 'oohs' waren duidelijk te horen.

De gidsen maakten ons wegwijs in het kasteel. We ontmoetten zelfs een echte ridder die onze hulp nodig had om te kunnen trouwen. Hij gaf ons de opdracht om op zoek te gaan naar een schat in het kasteel. Echte ridders als we zijn, hebben we die schat natuurlijk gevonden.

Na ons bezoek aan het kasteel, terug naar de bus. Na een korte rit konden we (eindelijk) eten. Het heeft iedereen gesmaakt !

En dan ... spelen op een keileuk speelplein en ... kijken naar het poppenspel "De geest van Gravensteen". Pierke heeft de stad Gent gered door de boze tovenaar Microbius te verslaan. We hebben hem wel een klein beetje moeten helpen :

Eén is de zon

Twee is de maan

Zeven is de weg om er heen te gaan.

Met deze toverspreuk werd de tovenaar verslaan.

Nog een klein beetje spelen op het speelplein en dan … moe maar met leuke verhalen de bus op. Sommigen deden een dutje op de bus.

Oooh ja, aan het poppentheater zagen we enkele fantastische dingen : een koppel duiven op een nest, en een vliegende vleermuis. (echt waar, hij was waarschijnlijk wat in de war, want zo donker was het niet)