Het monster in de kast in 4C

Maandag kregen de leerlingen van 4C een les taalinitiatie. Le monstre du placard existe et je vais vous le prouver is een verhaal, jullie kunnen het al raden, over monsters. De gezichten veranderen toen ze hoorden dat het verhaal in het Frans was, maar de opluchting was groot toen de leerlingen de bijhorende prenten en foto's zagen die het verhaal allemaal wat duidelijker maakten. Op het einde van de les was er een kleine quiz en bijna iedereen had alle vragen juist!

Morgen volgt een leuk spel om de nieuwe woordjes te oefenen!

A demain!

Afbeeldingsresultaat voor le monstre du placard

Lees Meer
138 Hits

MOESTUIN

Donderdag stond er weer MOESTUIN op het programma. Gelukkig was de zon ook weer van de partij. Met de hulp van groene Jan 2 en groene Ronny hebben we heel wat kunnen doen.

Omdat we enkele weken niet in de moestuin gewerkt hebben, spotten we hier en daar wat onkruid. Enkele leerlingen gingen meteen aan de slag om het onkruid te wieden. Een andere groepje zaaide nog wat wortelen alsook sla en radijzen. De maïsplantjes die we in de klas gezaaid hadden en verzorgden, konden nu ook in de tuin geplant worden. De aardappelen en uien vergezelden ook vandaag nog de andere groenten. Leerlingen die niet in de moestuin konden werken, kregen een taakje. In de keuken werden de radijsjes door hen schoongemaakt.

De salieplant was te groot en dus konden we de plant wat snoeien. Juffrouw Ciska probeert de salieblaadjes te drogen. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Ondertussen leerde de andere klas heel wat zaken bij over de fiets en hoe veilig in het verkeer te fietsen. Aan de hand van ervaringen van enkele leerlingen werd het duidelijk dat het belangrijk is om een helm te dragen. Daarbovenop kregen ze nog wat weetjes en tips.

 

 

De andere klas deed ook nog een drama-activiteit. Hier mochten de leerlingen acteren. Dit zonder geluid en zonder voorwerpen en dit rond verschillende thema’s: selfies, mijn avondroutine of hobby’s. Dit was een hele uitdaging. Daarbovenop werd er ook een dans gemaakt rond dit thema geïnspireerd op het toneeltje. Hierin konden de jongens en meisjes hun dansmoves bovenhalen! 

 •  

  Lees Meer
  186 Hits

  Meimaand = Mariamaand

  In mei staan we even stil bij alle mama's en alle vrouwen die als een mama voor ons zorgen. Wie is daarvan een beter voorbeeld als Maria? Tijdens een viering zetten we haar eventjes in de bloemetjes.

 •  

  Lees Meer
  144 Hits

  Mjammie...

  Ja ja, het is gebeurd! We hebben kunnen proeven van onze eerste groenten: de radijzen. Sommigen vonden het toch ietwat te straf, de meesten waren aangenaam verrast en kijken uit naar de volgende lading.

  We merkten op dat de erwten het wel heel goed doen dit jaar. Samen met Groene Jan sjorden we een constructie in mekaar zodat ze verder kunnen groeien en dat de vogeltjes er af zullen blijven.

  De pompoen- en suikermaïszaden werden in een bloempot gezaaid. Het is de bedoeling om ze met liefde in de klas te verzorgen. Eens ze flinke plantjes zijn, planten we ze dan op hun voorziene plek.

  Sla-plantjes werden bij geplant. Binnen 2 weken mogen we er toch wel elk wat mee naar huis nemen, mjammie!
  Ook de koolplantjes werden aangevuld: spitskool, romanesco en dan nog een kool die we eigenlijk niet echt kennen. Het lijkt op de blaadjes van koolrabi, maar zonder het wit van onder. Als er kenners zijn die weten waarover we het hebben, laat maar weten.

  Wist je ook dat we rucola gezaaid hebben? Die heeft ook een andere, grappige naam: raketsla. 

  Door de koude waren enkele aardappelplantjes aan het sterven. We waren er net op tijd bij om de aarde op te hopen en er zo voor te zorgen dat de meeste plantjes het lekker warm houden.

  Drie oproepen naar ouders/grootouders/ enthousiastelingen
  1) Binnen 2 weken vliegen we er opnieuw in. Wie zich geroepen voelt, geef maar een seintje aan de juffen van het 4de. Hint: we hebben al altijd mooi weer gehad :). Vandaag was niet anders ondanks de aprilse grillen.

  2) Onze kruidentuin is in volle bloei. Wie zin heeft in salie of rozemarijn, laat gerust ook iets weten. Je krijgt ze gratis en voor niets.

  3) Heb je een oude, houten tuintafel of een echte oppottafel die in de weg staat? Eén adres: Gravenbos zes :) :) 

 •  

  Lees Meer
  242 Hits

  Sober maal

  Gezellig samen soep drinken in de klas ten voordele van Broederlijk Delen.

 •  

  Lees Meer
  141 Hits

  Een dikke pluim voor de "groene ridders"!

  Woensdag, 29 maart kwam de groendienst van stad Gistel checken of het compostvat in orde was. De groene ridders uit 4C kregen een dikke pluim!

  Wat mag er allemaal in het compostvat gegooid worden? Een nuttige herhaling ...

   

 •  

   

   

  Lees Meer
  192 Hits

  De moestuin krijgt stilaan vorm

  Opnieuw haalden we de handen uit de mouwen bij de moestuin. Opnieuw was het prachtig weer. Opnieuw kregen we hulp van de groene Jannen en groene Ronny. Opnieuw hielp iedereen enthousiast mee.

  Deze keer werden de late aardappelen en sla geplant. De spinazie, wortel en pastinaak werd gezaaid. Alles werd afgeschermd met een net om vraat van dieren te voorkomen.

   

 • Lees Meer
  202 Hits

  De moestuin in!

  Wat een prachtig weertje! Ideaal om buiten te werken... En het moet wel passen zeker dat we net vandaag in de moestuin mochten beginnen:) .

  De laarzen werden bovengehaald, sommigen kochten speciaal tuinhandschoenen en er waren zelf papa's die nog snel een tuinknielkussen in de zak mee gaven om de knietjes (en broek) te beschermen.

  Groene Jan en Ronny hielpen met juf Joke alles in goede banen te leiden. Zo werd alle onkruid gewied en de vroege aardappelen (Première), radijsjes en uien werden reeds geplant. Erwtjes werden gezaaid.

  De regenwormen werden met grote bewondering en soms met angstige kreetjes opgemerkt.

  Op 30 maart doen we verder. Indien er ouders, grootouders... zijn die hun vingers ook voelen kriebelen: welkom!

   

 • Lees Meer
  340 Hits

  KNUTSELEN ROND HELDEN

  Groepswerk

  Elk groepje maakte een keuze uit verschillende helden. Deze werden op een groot tekenblad getekend en daarna in vieren gedeeld. Kleuren afgesproken en ieder voor zich vulde de vlakken op met stof, glitters, verf, crêpe-papier, froezelpapier, ... 

 •  

  Lees Meer
  84 Hits

  Vrije dramaoefeningen...

  Op donderdagnamiddag werken we geregeld met een doorschuifsysteem: juf Heidi geeft lessen verkeer -  Juf Joke werkt in de moestuin -  ik voeg die middagen een muzisch accentje toe...

  "Vrije dramaoefeningen" : Wat houdt dit juist in?

  Na het verkennen van hun lichaam (het middenrif  als  klankkast), drukten we onze gevoelens op een expressieve manier uit! We gebruikten enkel één zin : "Ik geef je een bos bloemen!" .... De foto's hieronder zeggen alles... 

 • Lees Meer
  87 Hits

  PROJECT "ENERGIE"

  De energie van de zon bereikt ons in de vorm van licht en warmte. In een uur stuurt de zon zoveel energie naar de aarde als alle mensen samen in een jaar gebruiken. Maar hoe kunnen we die energie omzetten in elektriciteit?

  Tijdens het groepswerk leerden we heel wat over zonne-energie. Wat zijn de voor- en nadelen, met zonnepanelen een propeller laten draaien, filmpjes bekijken over zonne-energie en vragen hierbij beantwoorden, een zonnegedicht schrijven, .... . Het was een leerrijke namiddag.

  Vrijdag de apotheose... "Zal Gravenbos het licht zien?"

 • Lees Meer
  206 Hits

  Oriënteren

  Oriënteren kan je op verschillende manieren doen. Met een windroos, een kompas, een GPS, ...

  Wij hanteerden een kompas en de windroos. Toch even voorbereiden, zie dat we verloren lopen op OLK????

 •  

  Lees Meer
  142 Hits

  CARNAVAL

  Start van de veertigdagentijd! Iedereen doet dan wel eens graag gek... en met een masker word je niet snel herkend. •  

  Lees Meer
  154 Hits

  De twee energie-weken

  Vorige week en deze week werken we op school rond groene energie. Zo mochten we verleden week een lampje doen branden met een fiets. Door te bewegen zetten we onze energie om in elektriciteit en... was er licht in de duisternis!

  In het vierde staat alles in teken van de zonne-energie. Een hele namiddag lang leerden we stroomkringen maken met propellers, bellen, zonnepanelen, bouwdozen. Ook mochten we zelf een gedicht rond de zon ontwerpen. In een andere hoek moesten we het lied van Willy Sommers beluisteren en de ontbrekende woorden aanvullen. Zo grappig dat ze in de andere hoeken ondertussen ook stilletjes meezongen :) 
  Andere activiteiten waren filmpjes bekijken en vragen oplossen. De bouwdoos rond zonne-energie was ook enorm in trek. 

  De interesse en enthousiasme was alleszins enorm groot en het smaakt naar meer!

   

 •  

  Lees Meer
  201 Hits

  Shoppen in het bravowinkeltje

  De solden zitten er bijna op. Drie leerlingen kwamen zo op het idee om hun zuur verdiende bravootjes samen te leggen en zo iets te kopen in het bravowinkeltje. Ze kozen om te luisteren en kijken naar een liedje. De anderen hadden geluk, want ze konden mee genieten! 

 •  

  Lees Meer
  134 Hits

  Muzikaal kerstpak

  Om er nog samen een gezellig laatste namiddag van 2016  van te maken, heeft juf een muzikaal pak samengesteld. Bij het stoppen van de muziek moest die persoon waar het pak op dat moment was het verder openen en een opdracht uitvoeren. Wat hebben we gelachen! Een greep uit enkele opdrachten: zo veel mogelijk kleren uit de verkleedkoffer aantrekken, 10 handtekeningen van leerkrachten verzamelen, een grappig kerstverhaal schrijven over 2 verliefde kerstbomen, om ter eerst met een stylo aan een touw rond je middel in een melkflesje droppen, een kerstgedicht schrijven (het werd een elfje!), schoenen zoeken met een bepaalde maat (gevonden in het 1ste leerjaar:bedankt!), mevrouw Marina een complimentje geven, een zo hoog mogelijke toren met blokken bouwen, touwtje springen (we zagen heel wat verschillende sprongen, waw!) en nog heel wat meer... De foto's spreken voor zich! Op het einde zat er iets lekkers voor heel de klas als verrassing er in.

 •  

  Lees Meer
  480 Hits

  De laatste week voor Kerstmis

  Het vijfde leerjaar bracht voor ons een prachtige voorstelling van het kerstverhaal, afgewisseld met mooie instrumentale stukjes van leerlingen. We keken er met open mond naar.

  In klas maakten we een knutselwerkje ter gelegenheid van de kerstvakantie. Benieuwd? Afwachten tot je het mag openen!

   

   

 •  

  Lees Meer
  236 Hits

  Alles met de bal

  Reuzenballen, knikkerballen, ballen met gaatjes, lichte ballen, zware ballen... Een hele namiddag speelden we ermee in groepjes in de sporthal van Torhout. De tijd vloog voorbij.

 •  

  Lees Meer
  310 Hits

  Zuur wordt zoet

  Dat we conflicten niet kunnen vermijden, dat staat vast. Hoe we er positief mee om gaan, dàt is belangrijk. Van iets wat zuur is, maken we iets zoets! Net zoals we van citroensap heerlijke limonade kunnen maken

 •  

   

   

  Lees Meer
  229 Hits

  CONFLICTEN

  Elk conflict laat een bittere of zure smaak na. Maar als we een conflict kunnen oplossen, als we de moed hebben om het weer goed te maken, dan voelen we ons weer beter. Dan hebben we een zoet gevoel. Soms hebben we een conflict nodig om zo'n zoet gevoel te ervaren.

  Dit stelden we heel concreet voor met een proefje : "we maakten van citroensap, limonade!"

 •  

  Lees Meer
  266 Hits

  Het weer

  19°C

  Gistel

  Zonnig Vochtigheid: 69%
  Wind: O aan 28.97 km/h

  Zoek op deze site

  Kalender

  Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.

  Contacteer ons

  Adres

  Gravenbos 6
  8470 Gistel

  Telefoonnummer

  +32 59 27 63 63

  Heb je dit al bekeken?

  01 oktober 2016
  07 oktober 2016
  10 april 2017

  Over Gravenbos

  Het schoolteam is blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Wij zullen ons ten volle inzetten voor de opvoeding en het onderwijs van uw kind.

  U mag een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.

  Bij vragen en problemen staan we steeds voor u klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

  Populaire artikelen

  14 september 2016
  01 september 2016
  10 maart 2017
  18 april 2017
  © 2017 Gravenbos Gistel. Katholiek Onderwijs Hinterland VZW

  Zoek